Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Panasonic DMC-SZ1 is ook niet echt spannend

Door: Ger de Gram | 18 april 2012 08:51

Tobias Bos noemde de Panasonic DMC-SZ7 saai. Zijn collega Willeke Machiels kreeg de Panasonic DMC-Sz1 in handen. Haar mening over dit kleinere broertje. 'Ehh, eigenlijk ben ik het wel met Tobias eens. Echt spannend is deze serie niet, nee.'

Tobias Bos noemde de Panasonic DMC-SZ7 'fantasieloos'. Zijn collega Willeke Machiels kreeg de Panasonic DMC-SZ1 in handen. Haar mening over dit kleinere broertje. 'Ehh, eigenlijk ben ik het wel met Tobias eens. Deze versie is ook niet echt spannend, nee.'

DMC-SZ1 krachtige zoom, stijlvolle body: jaja
Panasonic lanceerde vol bravoure de SZ-lijn. Een stijlvolle zoomlijn, goedkoper dan de TZ-serie van de fabrikant, maar duurder dan de FS-reeks. het zit er allemaal net tussenin. En dat levert nou niet de meest hippe camera ooit op. Het is niet goed. Het is niet slecht. Het is niet mooi. Het is niet lelijk. Alles is gemiddeld. Resultaat: een voor een reviewer vrije kleurloze camera.

Het is niet mooi. Het is niet lelijk. Alles is gemiddeld

Een consument die de Panasonic DMC-SZ1 zal gelukkig een stuk blijer worden van dit model. Met slechts 3 functies in het menu, maar toch een redelijk zoombereik (10x) en HD-filmfunctie kun je deze camera met gemak als 'simpel' betitelen. En da's ook weleens fijn. Bovendien is het design ook niet slecht. Afgeronde hoeken, een kekke kleur - voor joker sta je zeker niet.

Meer informatie over de DMC-SZ1? Bekijk onze Panasonic DMC-SZ1 review.

Specificaties Panasonic DMC-SZ1

  • 16,1 MP
  • 10x optische zoom
  • 720P filmmogelijkheid
  • 3" LCD-scherm
  • 114 gram

Meer specificaties

Opvallende zaken bij de DMC-SZ1

  • De zoomlens maakt herrie. Veel herrie. Willeke vroeg zich zelfs af of de camera niet stuk was. De eerdere DMC-SZ7 test bewees echter dat dit een probleem van de hele SZ-lijn is.
  • Geen Full HD-video. Dat maak je anno 2012 niet vaak meer mee. De DMC-SZ7 heeft dat wel. Daar komt dus ook het prijsverschil voor een groot deel vandaan. 

 

Deel dit bericht:
Tags