Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 35)

Door: redactie-besteproductnl | 3 november 2012 13:55

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

 

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

  • Stel: je werkt bij een persbureau van Nokia en moet bij die zure persmuskieten aandacht krijgen voor de lancering van nieuwe smartphones (Lumia 820 en Lumia 920) die iedereen al kent. Dat is geen makkie. Over Windows Phone 8 hoef je ook niet meer te beginnen, daarmee waren Samsung en HTC je al lang voor. Het uiterlijk van de toestellen? Niet interesssant, want Nokia-medewerkers lopen al maanden de toestellen te showen. De camera-functies? Al bekend! Dan maar 'focussen' op het speciale touchscreen dat je met handschoenen aan kunt bedienen. Met de dalende temperaturen voel je hem al aankomen: de pr-medewerker heeft een paar setjes handschoenen gekocht en die bij de uitnodiging gestopt. Creativiteit is ook een vak!

  • Wij hadden overigens een zwembroek logischer gevonden. Want tegen de tijd dat de nieuwe Windows Phone 8-toestellen van Nokia een keer in Nederland te koop zijn, is het inmiddels al bijna de zomer van 2013. Eind november schijnen we een verkoopdatum te horen. Eerst zien dan geloven.
    Je werkt bij een persbureau en moet aandacht krijgen voor de lancering van smartphones die iedereen al kent. Dat is geen makkie..
  •  Een ander kledingstuk had overigens ook gekund: een extra winterjas en muts voor de treurige marketing jongen bikkel van Nokia, die maandag bij de lancering van de Windows 8-toestellen van HTC een sneue  indrukwekkende guerilla-campagne opvoerde.

  • Waar verliezers zijn, heb je ook winnaars. De toepassing 'Sidekick' van Eredivisie Live heeft de prestigieuze EPFL-Award gewonnen, voor 'Best Media & Marketing'. Als Arnhems bedrijf raden wij Ajax-supporters vanavond aan constant naar het tweede scherm te kijken, aangezien op het eerste vooral voor ons Vitesse-fans een hoop lol te beleven zal zijn.

  • Om na afloop de overwinning te vieren, hebben we deze applicatie inmiddels allemaal al op onze telefoons geïnstalleerd. Proost!

  • "Consument dwingt webwinkels tot uitputtingsslag", kopt het persbericht van Annelies Verhelst, naar aanleiding van haar nieuwe boek 'Maak van je webwinkel een succes'. Nu worden er veel boeken over webwinkels, internet, e-commerce enzo geschreven, waarvan de meeste niet door heen te komen zijn. Maar als Annelies Verhelst (Anneliesje voor intimi) een boek schrijft, is onze interesse gewekt. Op een blauwe maandag reviewde ze zelfs bij ons. Ze heeft daarom een bijzondere plek in ons hart. Dat de liefde wederzijds is, blijkt wel uit de volgende zin uit haar persbericht: "Met name het gebruik van vergelijkingssites is uniek in Nederland. Maar liefst 58% van de Nederlanders maakt hiervan gebruik en zoekt op besteproduct.nl." Allemaal kopen dat boek.

  • Wie op deze regenachtige dagen wat eerdere edities van Wat een week naleest, mist in de uitgave van vorige week een foto. De fotograaf van de betreffende plaat eiste dat zijn foto van Roel van Velzen, waarin een grapjas een iPad Mini had gemonteerd, van onze site werd gehaald. Wij hadden daar immers geen toestemming voor gevraagd. Hij heeft groot gelijk. Mea Culpa. Hij is weg. Ene Mark Zuckerberg heeft het verzoek van de fotograaf nog niet gehonoreerd. Een schande!
     
  • Wij dachten dat na de komst van de zoveelste iPad het voor iedereen wel duidelijk was wat voor een apparaat dat lor van Apple nou eigenlijk is. Dit (heerlijk Duitse) filmpje bewijst hettegendeel.

Deel dit bericht:
Tags