Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

LG bevestigt specificaties Optimus L-series II

Door: Wouter Waayer | 12 februari 2013 16:54

Nog voordat het Mobile World Congress is begonnen, zijn de nieuwe LG Optimus L-series II aangekondigd. Hier lees je alles over deze budget smartphones.

Vorig jaar presenteerde LG op het Mobile World Congress de L3, L5 en L7 smartphones. Nog geen jaar later zijn die aan opvolging toe. Vlak voordat het MWC 2013 begint, is de nieuwe LG Optimus L-serie II aangekondigd.

Een paar dagen geleden gaf LG al hints voor een aankondiging van nieuwe smartphones op de elektronicabeurs. Gisteren lekten de eerste specificaties uit, vandaag heeft LG de geruchten bevestigd. Maak kennis met de LG Optimus L3 II, L5 II en de L7 II, de nieuwste toevoegingen aan de popluaire budget-lijn smartphones van Lucky Goldstar.

LG Optimus L-series II

Optimus L7 II 
De LG Optimus L7 II is het topmodel uit de budget-lijn. Deze smartphone krijgt een dual-core processor met een rekenkracht van 1 GHz. Ten opzichte van zijn voorganger is het werkgeheugen uitgebreid: van 512MB RAM naar 768MB RAM. Wellicht reageert de budget smartphone daardoor wat sneller dan zijn voorganger. De LG Optimus krijgt een flinke batterij. De accu heeft een capaciteit van maar liefst 2160 mAh. De camera heeft ook een upgrade gekregen: van 5 megapixels naar 8 megapixels. Het scherm is nog steeds 4,3 inch met een resolutie van 800x480 pixels. Dat is niet heel scherp, maar in het geheel lijkt de opvolger van de LG Optimus L7 flink verbeterd. Het toestel wordt geleverd met de vrij nieuwe versie van Google's mobiele besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.1.2. De LG Optimus L7 II komt in het voorjaar op de markt.

In het geheel lijkt de opvolger van de LG Optimus L7 flink verbeterd


Optimus L5 II
De LG Optimus L5 II krijgt een iets kleiner scherm van 4 inch. Maar de resolutie is hetzelfde als die van de Optimus L7 II. In theorie zou dit scherm daardoor scherper zijn. De Optimus L5 II komt met een single-core 1GHz processor. Ook de LG Optimus L5 II is uitgerust met Android Jelly Bean 4.1.2. Voor zover bekend krijgt de L5 II ten opzichte van zijn voorganger dus een scherm met een hogere resolutie en een snellere processor. Verder is er (nog) geen informatie beschikbaar. De 

Optimus L3 II
Van de LG Optimus L3 II is het minst bekend. De goedkoopste smartphone uit de Optimus L-serie krijgt een 3,2 inch scherm, met een behoorlijk lage resolutie van 320 x 240 pixels. Met de smartphone kun je foto's en filmpjes maken met een 5 megapixel camera. Zijn voorganger had een camera met 3 megapixels, wat dat betreft een aardige upgrade dus.

Ben jij al enthousiast over de nieuwe LG Optimus L-serie? Op het Mobile World Congress geeft LG meer informatie over de smartphones. Wij houden je op de hoogte!
 LG Optimus L-series II

Deel dit bericht:
Tags