Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Folder Test: aanbiedingen Saturn 4,3% goedkoper dan webwinkels

Door: Eelko Wester | 17 augustus 2012 09:11

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Consumentenwebsite BesteProduct.nl vergelijkt de aanbiedingen in de folders van de grote elektronicaretailers met de prijzen op vergelijkingssites. Vandaag deel 2: Saturn, verrassend voordelig.

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Het regent prijzenfestivals, spetterende aanbiedingen en megakortingen. Maar hoe voordelig zijn de prijzen in de folders echt? Kun je die televisie, camera, mixer, stofzuiger of laptop niet goedkoper bij een andere webwinkel online kopen? Wij nemen de komende weken de proef op de som in de Grote BesteProduct Folder Voordeeltest. We bekijken de aanbiedingen in de folders van alle grote elektronicaretailers en vergelijken ze met scherpste prijzen op de grootste Nederlandse vergelijkingssites. Vandaag deel 2: Saturn. 

Prijzen knallen
Saturn wil graag een beetje het chique broertje van de MediaMarkt zijn. Dat beide retailketens behoren tot hetzelfde concern Metro is door het uiterlijk van de folder niet te verbloemen: die staat vol grote foto's, schreeuwerige koppen en prijzen die van het papier knallen.

Zeer scherpe aanbiedingen
Maar niet alleen qua uiterlijk van de folder lijken de twee op elkaar. Ook voeren Saturn en MediaMarkt dezelfde strategie: met zeer scherpe aanbiedingen de klant de winkel in lokken. Daarmee scoort Saturn niet alleen bij de klanten, maar ook in de BesteProduct Folder Voordeeltest: de producten in de Saturn-folder (uitgave: Amsterdam Oosterdokseiland) zijn 4,3% goedkoper dan de laagste prijzen (inclusief verzendkosten) die we online hebben kunnen vinden (download de testresulaten). Saturn staat daarmee duidelijk boven Expert in het tussenklassement.

Test: aanbiedingen Saturn

Beste aanbieding in reclamefolder
Uit de test blijkt opmerkelijk genoeg dat de beste aanbieding van Saturn niet op de voorkant van de folder staat. Saturn heeft meerdere vestigingen en de aanbiedingen per vestiging kunnnen verschillen. Bij de folder van de Saturn uit Amsterdam staat voorop de Toshiba C670-D12Q, een prima laptop voor 499 euro. Even speuren op het internet en bij 4launch.nl is dezelfde laptop 455,90 euro. Voor dat bedrag hoef je je huis niet uit en wordt de laptop thuisbezorgd.

Televisie kopen naar Saturn
 Zoek je een televisie van Nederlandse makelij, dan loont het de moeite naar Saturn te gaan. De Philips 32PFL7606H/12 kost daar 475 euro. Er is geen webwinkel die daar aan kan tippen. Het verschil met de goedkoopste prijs online (bij Plasmadiscounter.nl) is bijna 185 euro. Bij Saturn moet je de televisie wel zelf ophalen, maar voor dat geld loont dat wel de moeite. 

Opvallende aanbiedingen in folder Saturn
Opvallend in de folder van Saturn is verder: 

  • Er staat een aanbieding van de Sony HDCR250EB, een digitale videocamera die niet bestaat. Dat moet de Sony HDR CX-250EB zijn. Je bespaart bij Saturn wel 15 euro in vergelijking met online.
  • De Philips FC8620/01 stofzuiger is behalve bij Saturn nergens in Nederland te koop. In de Google-resultaten verschenen enkele Oost-Europese sites. Die hebben we in de vergelijking dus ook niet meegenomen.
  • Het aantal aanbieding is, zeker in vergelijking met anderer retailers, beperkt. Dat betekent dat we Saturn zeker nog één en mogelijk vaker gaan controleren.

De volledige test van de Saturn-folder met alle onderzoeksresultaten kun je hieronder bekijken in een gratis PDF. 

Download PDF testresultaten aanbiedingen Saturn

 

Deel dit bericht:
Tags