Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Nokia Lumia 900 hetzelfde in ander formaat

Door: Dennis de Vries | 1 maart 2012 10:24

Je zou het bijna vergeten nu Nokia iedereens aandacht op de beurs trekt met een 41 megapixel cameratelefoon, maar ze doen ook nog iets met Windows Phone 7. Sterker nog, de Lumia 900 kun je zien als Nokia’s nieuwe vlaggenschip. Niet origineel, wel binnenkort verkrijgbaar.

Je zou het bijna vergeten nu Nokia iedereens aandacht op de beurs trekt met een 41 megapixel cameratelefoon, maar ze doen ook nog iets met Windows Phone 7. Sterker nog, de Lumia 900 kun je zien als Nokia’s nieuwe vlaggenschip. Niet origineel, wel binnenkort verkrijgbaar.

Hou een Nokia Lumia 800 voor je neus, kijk er even goed naar, en beweeg ‘m dan naar je gezicht. Wordt hij groter? Nou, dat is het idee ongeveer van de Lumia 900. Praktisch identiek, maar met een 4,3 inch beeldscherm een slagje groter dan zijn voorganger. Naast het grotere beeldscherm en dito behuizing is ook ruimte gevonden voor een grotere accu. En dat is maar goed ook want die van de Lumia 800 was ondermaats. Hopelijk redt de Lumia 900 het wel een dagje vol dankzij de 1830mAh batterij.

Hou een Nokia Lumia 800 voor je neus, kijk er even goed naar, en beweeg ‘m dan naar je gezicht.


Verder is vooral veel hetzelfde gebleven. Het beeldscherm is dus wat groter, maar de resolutie is niet meegegroeid. Ik was even bang dat je pixels zou gaan zien, omdat die stuk voor stuk ook een slagje groter zijn, maar dat blijkt mee te vallen. Wat zeg ik, het ClearBlack AMOLED scherm ziet er erg goed uit. De camera in de Lumia 900 is ook identiek aan die in de Lumia 800. Een 8 megapixel camera met Carl Zeiss-lens, die in de praktijk geen indruk wist te maken.

 

  • De Nokia Lumia 900 draait op een 1,4Ghz processor. Geen dual-core, geen quad-core, gewoon één rekenkern, net als vroeger. Windows Phone 7 is simpelweg nog niet klaar voor die nieuwe types processoren. Dat is geen ramp, het besturingssysteem lijkt op het eerste gezicht vloeiend zoals we gewend zijn.
  • Nokia heeft ook het doek van twee nieuwe apps getrokken: Nokia Transport en Nokia Reading. Die laatste, zo is inmiddels bevestigd, krijgen we nog niet in Nederland. Nokia Transport, een prachtige OV reisplanner, wordt stad voor stad beschikbaar gemaakt.
  • Nokia is 'van de keuze', probeerde een productmanager op de stand. Dus kun je in dit geval kiezen tussen een Lumia 900 in Cyaan (felblauw), wit en zwart. Diezelfde productmanager gaf zelf ruiterlijk toe dat die laatste veruit het populairst was. Maar de witte glimt meer.
  • De Nokia Lumia 900 is groter en dus ook duurder dan de andere Lumia’s. De adviesprijs bedraagt 549 euro.
  • De Nokia Lumia 900 was eigenlijk niet echt een verrassing. Het toestel was afgelopen januari al op de elektronicabeurs CES in Las Vegas aan de wereld getoond. Maar die was specifiek voor de Verenigde Staten bedoeld. Op dit Mobile World Congress heeft Nokia dus beter nieuws: de Lumia 900 wordt ook gewoon bij ons beschikbaar, het is alleen nog niet precies duidelijk wanneer dat gaat gebeuren.
Deel dit bericht:
Tags