Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Fujitsu Arrows F-07d platste smartphone ooit

Door: Dennis de Vries | 5 maart 2012 15:09

De Fujitsu Arrows F-07d is de platste smartphone ooit. Daarnaast is hij ook nog eens waterdicht en een beetje schokbestendig. Alhoewel ik daar tijdens een korte preview mijn twijfels over heb gekregen.

Motorola kan de wisselbokaal voor het hebben van 'dunste smartphone' na enkele maanden alweer inleveren. Met de 7,1 millimeter dikke Droid RAZR gaan ze het niet meer redden. Sinds het MWC 2012 gaat de titel 'dunste' naar Japan. De 6,7 millimeter dunne Fujitsu Arrows F-07d die we daar in handen hadden is niet alleen plat, ook nog waterdicht en schokbestendig. Soort van.

Dat waterdichte neem ik met een korreltje zout. Inderdaad, in aquaria verspreid over de stand dobberen werkende smartphones en tablets de hele dag door. Desgewenst kun je ze laten bellen door een medewerker, waarna een andere medewerker ze al druipend opneemt. Een andere opstelling laat de ganse dag stalen kogels op het 4 inch Gorilla Glass van het Super AMOLED beeldscherm vallen. Elke drie seconden, keer op keer, geen krasje op het scherm.

Video Fujitsu Arrows
 

Waterdicht, schokbestendig?
Maar het toestel dat ik van een medewerker in handen geduwd krijg voor de videopreview vertoont al verregaande tekenen van slijtage. De vele previews en hands-ons van het MWC hebben zijn tol geëist, denk ik. De batterijcover hangt op half zeven, met grote kieren tussen de behuizing. Zodra ik het flinterdunne stukje plastic lospeuter zie ik de accu open en bloot liggen. Het enige wat tussen het kostbare binnenwerk van deze smartphone en het allesverwoestende water zit, is een minimaalrubberen randje aan de binnenkant van het gammele achterkantje. Ik weet het niet hoor.

Yes, yes. This phone, very popular

Plat is het toestel wel. Geen twijfel over mogelijk, dit is de platste die ik ooit in handen heb gehouden. Vind ik dat fijn? Het zal mij een worst wezen eerlijk gezegd. Het voelt licht, alsof het geen smartphone maar speelgoed is. Het wekt geen vertrouwen. In de superplatte behuizing zit een 1,4Ghz processor (singlecore), 1GB aan geheugen en 512MB aan werkgeheugen. De Fujitsu Arrows draait op Android 2.3 Gingerbread en is voorzien van enkele aanpassingen in de interface. Die werden overigens overschaduwd door de vele foutmeldingen die het toestel constant gaf, iets waar de medewerker van dienst schijnbaar geen probleem in zag. Toen ik het bij hem aankaartte, knikte hij alleen. "Yes, yes. This phone, very popular."

Fujitsu Arrows U F-07D in Nederland
 Benieuwd of ze tegen die tijd nog steeds in het bezit zijn van de wisselbokaal voor 'dunste smartphone', of dat ze hem hebben moet inleveren.

  • Het toestel dat wij in handen kregen, was puur en alleen bedoeld voor de Japanse markt. Dat bleek ook wel uit de logo's van de Japanse provider NTT Docomo, prominent boven het beeldscherm. Volgens Fujitsu komt hij naar Europa, maar wanneer, waar, waarom en voor hoeveel konden ze nog niet zeggen.
  • Bij de demonstratie bij de watertanks, waarbij een toestel uit het water gevist werd om een telefoongesprek aan te nemen, kwam wel een interessant puntje aan het licht: touchscreens werken heel slecht als ze nat zijn. Dat is heel logisch, alleen de Sony Ericsson Xperia Active houdt daar rekening mee. Het waterdichte van de Fujitsu's is eerder bescherming tegen ongelukken, lekker twitteren in bad wordt dus lastig.
  • Het toestel is voorzien van een 5 megapixel camera. Hoe de kwaliteit is, kunnen we niet zeggen. Wel tof is natuurlijk dat je, in theorie, gewoon onderwaterfoto's en filmpjes kunt maken.
Deel dit bericht:
Tags