Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

PRESSZone voor de fabrikant met dunne portemonnee

Door: Ger de Gram | 8 oktober 2012 17:11

Je bent een fabrikant, maar marketingflappen heb je nauwelijks. Je tablet is pas net in de verkoop, dat iPhone-hoesje nog niet op de markt of van jouw briljante speakerset heeft nog niemand gehoord. Dan heb je een probleem. De oplossing: PRESSZone.

Je bent een fabrikant, maar marketingflappen heb je nauwelijks. Je tablet is pas net in de verkoop, dat iPhone-hoesje nog niet op de markt of van jouw briljante speakerset heeft nog niemand gehoord. Dan heb je een probleem. De oplossing: PRESSZone.

PR-bureau’s WhizPR en PridePR organiseren al jaren PRESSZone, een mini-beurs op het gebied van gadgets voor de kleinere fabrikant. TDK bijvoorbeeld. Of Tivoli Audio. Beiden schijnbaar groots in geluid, maar klein van naam. PRESSZone geeft ze een kans. Of het helpt? Wie weet.

Wij hebben bij ‘BenQ’ in ieder geval een reviewmodel aangevraagd van de BenQ G1, een digitale compactcamera met een opmerkelijk design en een lichtsterk objectief.Op de mini-beurs, gehouden in een hip eetcafé aan de rand van 't IJ in Amsterdam, vertelde Harry Steenblik, category manager van HON, de distributeur van BenQ, dat het merk zich pas sinds kort (weer) op de Nederlandse markt begeeft en ze daarom wel wat aandacht kunnen gebruiken. Prima, wij zijn wel geïnteresseerd. Nu hopen dat de BenQ G1 ook nog daadwerkelijk de moeite waard is.

Even verderop spotten we, tussen het eten van heerlijke tonijnbroodjes door, ook een stand van Sony, toch niet het kleinste merk op het gebied van consumentenelektronica. Bescheiden als het merk is heeft het slechts een kleine tafel, met daarop enkele producten, waaronder de Sony Xperia Tablet S en Vaio-laptops. Prominent aanwezig is een ronduit immens touchscreen, volgens Sony de ideale all-in-one tablet voor thuisgebruik. Of dat zo is, vragen we ons af, maar het apparaat heeft in ieder geval indrukwekkende specificaties.

'Unieke fietscomputer
'
Als we vervolgens bij Mio langslopen worden we staande gehouden. Jullie moeten dit bekijken, roept een man van de GPS-boer enthousiast. 'Het is uniek'. In een recordtijd lepelt de man een aantal unieke mogelijkheden van hun nieuwe fiets navigatiecomputer op. De 'Mio Cyclo 300' is ideaal voor e-bike-gebruikers en voor mensen die gewoon even een rondje willen fietsen, want, zo zegt de man, je wil ten slotte niet te veel of te weinig op dat zadel zitten. Bijzondere functie: 'Surprise me', waarbij het navigatiesysteem zelf een route bepaalt bij een specifieke afstand. Wil je dus een rondje van twintig kilometer op de trappers zitten, de Mio Cyclo 300 regelt het.

Sowieso zijn er op PRESSzone een hoop producten die het leven een stuk makkelijker moeten maken.Als we, vermoeid van al het gestruin tussen de fabelachtige gadgets van NetGear, Jabra en wat al niet, langs een gedekt Angry Birds-bed lopen, moeten we het matras natuurlijk even testen. Je bent reviewer van BesteProduct, of je bent het niet. Het bed lag lekker, maar de wekkerradio ernaast was eigenlijk een stuk interessanter. 

Wat is tegenwoordig nog retro?

Slaap-gadget
De Gear4 Renew SleepClock is de eerste contactvrije slaapmonitor die real-time slaapstatistieken geeft, zo staat er geschreven in hun persbericht. Aan de hand van de aanbevelingen van de Renew SleepClock kan de slaap geëvalueerd worden, worden de slaapgewoonten verbeterd en wordt men meer uitgerust wakker dan ooit. Met andere woorden: de Sleepclock monitort jouw slaapgewoonten. Voor mensen die slecht slapen wellicht een uitkomst, maar dat kost dan ook wel een aardige duit: voor minder dan 199 euro is deze slaap-gadget niet van jou.

Duur zijn ook de producten van Tivoli Audio. Het bedrijf maakt hoogwaardige (bluetooth) speakersets en iPoddocks. Een beetje zoals Bose, maar dan met een mooier design, zo verklaart een aardige PR-man ter plekke. De Tivoli Audio Model One oogt een beetje retro. "Maar ja, wat is tegenwoordig nog retro?", vraagt mister Tivoli Audio zich af. Wij weten het ook niet.

Tivoli Audio Model One

Tijdens een biertje, zittend op een hippe poef, proberen we erachter te komen. Onze hevige retro-discussie wordt echter ruw verstoord door een vriendelijke dame van Jabra, die speciaal voor ons uit de comfortzone van haar Jabra-stand is gegaan, om ons bij te praten over een nieuwe bluetooth speakerset van de fabrikant. "You guys are young, so you must like it", grinnikt de Engelssprekende Jabra-medewerkster. Wij nippen wat van ons pils en knikken enigszins. Stuur maar een reviewmodel op, oordelen wij daar later wel over, zeg ik.

Zo gezegd, zo gedaan. Bij PRESSzone komen fabrikant en pers bij elkaar. Wie weet helpt het.

Deel dit bericht:
Tags