Vergelijk de beste keramische barbecues

 undefined
Redacteur
Vind de beste keramische barbecues van 2022 aan de hand van tests en reviews. Vergelijk prijzen + voorraad van alle winkels en vind de beste koop voor jou.
t/m
106 producten
Sorteren op:

  • De Van Speijk Kamado barbecue is een veelzijdige houtskoolbarbecue. Het bakken, braden, grillen, stoven, garen, koken en/of roken is geen probleem met de Van Speijk Kamado barbecue 21'. Met deze multifunctionele eyecatcher zet je door de perfecte garing in een handomdraai de heerlijkste en meest smaakvolle recepten op tafel.Het resultaat van het bakproces is dat er haarscheurtjes onstaan in de coating van de Kamado. Dit heeft geen negatief effect op de duurzaamheid en de werking van de Kamado barbecue. Het is keramiek eigen dat er haarscheurtjes in de coating De keramische kap is voorzien van een houten handvat en temperatuurmeter. De bovenzijde van de kap bevat een warmteregelaar en de onderzijde van de barbecue bevat een regelbare ventilatie opening voor ideale luchttoevoer- en temperatuurregeling. Het grillrooster heeft een diameter van 47 centimeter. Tevens is het grillrooster uitgerust met een scharnierend deel, waardoor je tijdens het grillen op eenvoudige wijze houtskool kunt toevoegen.De barbecue is binnen 15 minuten op temperatuur en is hittebestendig tot 1000 graden Celsius. De keramische behuizing zorgt voor een optimale controle van temperatuur en een geleidelijke warmteverdeling. Keramiek is weer- en windbestendig, het roest niet. De vier poten van de barbecue zijn van staal en de voorste zwenkwielen beschikken over een rem. • 21” uitvoering standaard uitgevoerd met degelijk en verrijdbaar zwart gepoedercoat onderstel v.z.v. metaal gelagerde wielen incl. reminrichting.• Ruime inklapbare én afneembare zijtafels. KamadoKamado is het Japanse woord voor 'fornuis'.Archeologen hebben grote kleivaten ontdekt van 4000 jaar geleden waarvan wordt aangenomen dat ze vroege incarnaties zijn van het Kamado-keramische fornuis. Sindsdien is het op veel manieren geëvolueerd; afneembaar deksel, toegevoegde tochtdeur voor betere warmtebeheersing en de omschakeling van hout naar houtskool als primaire brandstof. In Japan was de Mushikamado een ronde aarden pot met een afneembaar gewelfd deksel, ontworpen voor het stomen van rijst. De naam ‘Kamado’ is in feite het Japanse woord voor ‘fornuis’ of ‘kookplaat’. Deze naam werd overgenomen door de Amerikanen en is nu een verzamelnaam geworden voor deze stijl van keramische kookplaten.Kamado barbecues zijn enorm veelzijdig. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om te grillen of te roken, maar ook pizza’s, brood, taarten en koekjes kunnen er moeiteloos in worden gebakken. De Kamado kan uitstekend warmte behouden en haalt en behoudt hoge temperaturen dankzij de nauwkeurig instelbare luchtinstroom via de luchtgaten aan de boven- en onderkant. Hoge temperaturen zijn ideaal voor het snel garen van (vega) hamburgers en worstjes, terwijl bij lage temperaturen grotere braadstukken over een langere periode gaar worden. Probeer eens wat houtsnippers aan de houtskool toe te voegen of probeer houtsnippers met verschillende smaken te combineren om het vlees-, vis- en/of vegetarisch gerecht nog smaakvoller te maken.Let op: Er kan extra bevestigingsmateriaal aanwezig zijn, raak dus niet in de war van een overgebleven schroef of bout.
Geen gebruikersreviews