Volg ons

Princess Power Deluxe (blender)

Voor- en nadelen van de Princess Power Deluxe (blender)

Voordelen

  • Mooi design
  • Veel opties
  • Makkelijke bediening
  • Stevig en krachtig
  • Goede anti-slip stand
  • Goede beveiliging, als niet goed vast geklikt is doet het apparaat niks
  • Grote stevige 1,5 liter kan

Nadelen

  • Menu opties - bijvoorbeeld Whip - doet niet helemaal wat beloofd wordt

Onze test
Expertreview | op
7,7

Princess 212071: een mooi apparaatje en een superlekkere smoothie

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wat een mooie blender heeft Princess met de 212071 op de markt gezet. Met deze lijn - zo ook de Compact Power - lijkt het of Princess het goedkopere imago een beetje van haar af probeert te schudden. En ik moet zeggen, dat is met de Power Deluxe best aardig gelukt. Ik heb er voor de grap mijn eigen oudere Princess even naast gezet, ter vergelijking. Om te beginnen is het een mooi apparaat om te zien. Groot, stevig motorblok met een scala aan knopjes die er zeer interessant uit zien. Wel vraag ik me altijd weer af, mensen het is een blender, vanwaar zoveel knopjes, hij mixt... That's it. Maar oké, het oogt imposant. Feit blijft dat je met deze blender in een handomdraai lekkere smoothies en shakes maakt. En daar gaat het om!

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Redacteur
vanaf 52,95
Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs ligt wat hoger misschien dan je van een Princess verwacht. Maar ja, we zijn nu eenmaal wel wat anders gewend bij dit merk. En de 202171 brengt absoluut meer dan dat! Dus daar mag ook een prijskaartje aan hangen. Wat alles meegenomen betreft denk ik dat een bedrag rond die 50 euro helemaal niet zo slecht is voor een blender als deze. Überhaupt voor een blender. Als je er een aanschaft, en je merkt hoe makkelijk het is ben je geneigd hem steeds vaker te gebruiken. Ik start sinds ik deze in huis heb bijna elke dag met een lekkere fruit smoothie. Gewoon omdat hij het zo snel klaar heeft. En het is gewoon gezond en lekker. En de kinderen doen lekker met me mee, die smullen ervan. En kun je daar een prijs tegenover zetten? Ja oké, altijd wel, maar 50 euro is niks, vind ik dan althans.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Met al die knopjes - 7 maar liefst - kan ik me voorstellen dat je aanvankelijk denkt 'dit ga ik nooit snappen'. Maar met een beetje logisch nadenken, gevoel volgen, én uiteraard de gebruikshandleiding, kom je er wel geloof me. En is de bediening eigenlijk heel simpel en makkelijk te onthouden. Om te beginnen, doet het apparaat helemaal niks, pas als je de kan er goed op geplaatst hebt. Hij gaat voor die tijd niet eens aan. Dus, klik de kan goed in zijn mechanisme van het motorblok en de knopjes zullen even oplichten waardoor jij weet, dat hij goed vast zit. Vervolgens zet je 'm aan,, met de allerlaatste knop rechtsonder, namelijk START. Dan zal ik nu alle knopjes op volgorde vanaf linksboven langsgaan. Eerst hebben we de Pulse-knop. Deze kennen we inmiddels allemaal. Deze functie geeft een snelle, vlugge pulse, om alle ingrediënten even goed op te schudden. Daarnaast zit een ice knop. Gedurende 120 seconden crusht deze functie met Speed stand 10, al pulserend jouw ijsblokjes. Je kunt tussentijds stoppen, want na enige tijd ver voor die 120 seconden was er van mijn handjevol ijsblokjes al weinig meer over. Nu was het ook vrij warm in mijn appartement. Afijn, ijscrusher: check! Vervolgens zit er rechts van de Ice-knop een Menu-nop. Hieronder kun je - door steeds weer op de menu knop te drukken, en de start knop als verificatie te gebruiken kiezen voor verschillende programma's, zoals: Puree, Cream, Grind, Whip, Chop, Stir. Met elk natuurlijk hun eigen Time en Speed. Tenminste, dat dacht ik, maar speed blijft steevast op 10 staan. Dan is er linksonder de Smoothie-stand. Hierbij gaat de machine gedurende 120 seconden volop stand 10 door jouw ingrediënten heen. De ervaring heeft mij geleerd dat die 120 seconden niet nodig zijn, zo krachtig is hij zeker wel. Dus de een-na-laatste knop - na speed en voor start - is dan ook een uitkomst, om precies te zijn de Stop-knop waarmee je het programma vroegtijdig kunt stoppen. Oké, na Smoothie volgt Speed. Druk je hierop, dan beginnen de messen meteen op Speed 5 te draaien. En elke keer als je de Speed-knop indrukt gaat hij een standje hoger, tot uiteindelijk 10. Na de tien begint hij aan de standen 1 t/m 4. Dan volgt de Stop-knop en tot slot de Start-knop die tevens als uit-knop fungeert als de machine al aan staat. Ik geef een goed cijfer omdat ik de functies en menu's goed uitgewerkt vind. Het is een leuke extra. Echter blijf ik me afvragen wat het voor extra doet. Zeker als ik dan kijk naar de menu opties, de Whip en Chop gaan beide op full speed, echter houdt Whip er na 70 seconden mee op, en Chop doet er 88 seconden over. Wel pauzeert de machine op gezette tijden binnen dat tijdsbestek van het programma. Maar toch, ik vraag me echt af of dat net het verschil maakt tussen Chop en Whip, terwijl je met dezelfde messen etc. blijft werken. Voor een significant verschil daarin heb je mijns inziens toch echt meer een keukenmachine nodig.
8,0
Design / vormgeving
(Weging 20%)
Zoals ik in de conclusie al aangaaf, lijkt Princess met deze lijn - zo ook de Compact Power - over haar goedkope imago te willen stappen. En dat lukt. Voor de grap heb ik even mijn ouder eigen Princess ernaast gezet, ter vergelijking, zie foto onderaan de pagina. Wat een verschil. Dit is dan ook wel eentje van misschien al wel 10 jaar geleden. Maar het design van de Power Deluxe mag er zijn. Een goed, groot en stevig motorblok, met daarop allemaal imposant ogende knopjes. Bovenop het motorblok zet je met een stevige klik linksomdraaiend de stevige glazen 1,5 liter kan vast. Hij kan er maar op 1 manier in, met het handvat naar rechts en dan kom je meteen op het volgende punt, dan staat namelijk de maataanduiding die voor ons het meest bekend is (namelijk de ml) aan de andere kant. Eenmaal vastgeklikt moet je het met de OZS en de Cups doen. Maar, eerlijk is eerlijk, hoe vaak gebruik je die nu werkelijk? Of je meet van te voren af. Of je gooit gewoon lekker op eigen gevoel de ingrediënten in de kan. Dus het is niet zo'n enorm probleem. De deksel sluit zeer goed en in de deksel schuilt nog een vul dop met ook weer een maataanduiding tot 60 ml. Voor wie het gebruikt, altijd handig. In zijn totaliteit is de blender ruim 40 cm. Het motorblok alleen komt op 19 en de glazen kan haalt op zichzelf staand een hoogte van 25 cm.
8,0
Kwaliteit / resultaat
(Weging 30%)
Over de kwaliteit kan ik heel kort en krachtig zijn. Dit is een zeer solide, krachtige blender. Er wordt altijd geadviseerd om mondjesmaat je ingrediënten in de kan te gooien, ik ben daar niet van. Ik stop alles in één keer erin en denk dan van: red je er maar mee. Sommigen doorstaan deze test, sommigen ook totaal niet. De Princess doorstond 'm 'with flying colours'. Appels, peren, bananen, aardbeien, perziken... hij doet het allemaal alsof het niets is. En dan als ik wat bevroren ingrediënten toevoeg stribbelt hij totaal niet tegen. Die pakt de 212071 ook gewoon met gemak even mee. Het is mij nauwelijks gebeurd dat er nog een dik stuk in de smoothie was achtergebleven. En dat getuigd van een zeer krachtige goede blender. Kortom: de 6 messen zijn goed geplaatst en roteren op een goede snelheid rond waardoor geen enkel stukje onaangeraakt blijft. Deze mag van mij blijven, voeg ik 'm aan mijn collectie Prinsesjes toe!
7,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Functies en mogelijkheden, bij bediening natuurlijk al heel erg toegelicht. Zoals de vele knopjes al doen verraden is het bij de 202171 van Princess niet bij een simpele aan/-uitknop en wellicht nog een pulse stand gebleven. Daarnaast geniet je met deze blender nog van een Ice-knop, een Smoothie-knol een Speed-knop - waarbij je zelf de snelheid trapsgewijs in kunt stellen - een stop-knop en tot slot een menu-knop. Die laatste geeft weer toegang tot een nieuw scala aan opties. Namelijk de programma's: Puree, Cream, Grind, Whip, Chop, Stir. Zoals eerder gezegd vraag ik me echt af wat het verschil kan zijn tussen de verschillende menu opties. Ik denk dat je daarvoor gewoon echt een keukenmachine nodig hebt. En dat je met die andere knoppen al een hele mooie, goede blender had. Maar, baat het niet schaadt het niet, denk ik dan ook maar weer. Wie weet werkt het prima. Om de proef op de som te nemen heb ik in ieder geval even een opklop slagroompje gehaald bij de supermarkt en de machine op whip gezet. En wat bleek...? De slagroom bleef verdacht dun. Zelfs na 3x het programma draaien was de room nog maar een beetje opgeklopt. Alleen heb ik meteen de suiker er doorheen gedaan, kan me herinneren dat de room daardoor moeizamer opgeklopt wordt. Dat durf ik dus niet met zekerheid te zeggen. In ieder geval, blijf ik bij wat ik eerder zei, die extra standen hadden van mij niet gehoeven. Zeker als ze niet helemaal doen wat ze zeggen dat ze doen.

7,7
Eindscore test
Princess Power Deluxe (blender)
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Princess Power Deluxe (blender)

Gemiddelde score gebruikers

6,2
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Power Deluxe (blender) van Princess. Een gemiddelde van 6,2 uit 5 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Blender.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
Ik zocht een krachtige blender onder de ...
Door Femke op 19-11-2017

Ik zocht een krachtige blender onder de 60 euro. Daar dacht ik met deze Princess een goede koop aan te hebben. Echter brak na 3x gebruik het plastic aan de onderzijde van de mengkan af.. Slechte kwaliteit.. Geld terug gekregen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

1,0
Bij de eerste en tweede smoothie ging ...
Door ClaudiaC op 2-7-2017

Bij de eerste en tweede smoothie ging alles perfect. Meer dan tevreden! Bij mijn derde smoothie liep ineens alles langs de zijkant eruit. Ik dacht eerst dat ik het glazen stuk niet goed op de onderkant had vast gedraaid maar toen ik het los wilde halen bleek dat de onderkant kapot is geknald. Smoothie gemaakt met vers fruit en melk. Ik heb er een foto van. Deze kan ik helaas niet aan de review toevoegen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De blender doet het naar behoren. Erg ...
Door Dethleff Louwerse op 2-5-2017

De blender doet het naar behoren. Erg fijn dat deze blender veel standen heeft (malen, maar ook roeren). Verder werkt het malen van ijs ook erg goed, waardoor ik altijd een koude smoothie heb. Top apparaat!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik was op zoek naar een blender ...
Door Kees Anker op 1-5-2017

Ik was op zoek naar een blender die ook moeiteloos ijs crusht, en dat doet deze blender zonder problemen. Samen met de mooie uitstraling en blauw LCD scherm kan ik iedereen deze blender aanraden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Zeer fijne blender. Is erg krachtig, waardoor ...
Door Romy op 17-4-2017

Zeer fijne blender. Is erg krachtig, waardoor je binnen no time een smoothie hebt gemaakt. Je kunt tijdens het blender via de navulopening nog ingrediënten toevoegen en is ook geschikt voor ijs. Kortom zeker een aanrader.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Princess Power Deluxe (blender)
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Princess Power Deluxe (blender)
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Website testen
De Princess Power Deluxe (blender) is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Princess 212071: een mooi apparaatje en een superlekkere smoothie
7,7
24-5-2017
BesteProduct.nl

Wat een mooie blender heeft Princess met de 212071 op de markt gezet. Met deze lijn - zo ook de Compact Power - lijkt het of Princess het goedkopere imago een beetje van haar af probeert te schudden. En ik moet zeggen, dat is met de Power Deluxe best aardig gelukt. Ik heb er voor de grap mijn ouder eigen Princess even naast gezet, ter vergelijking. Om te beginnen is het een mooi apparaat om te zien. Groot, stevig motorblok met een scala aan knopjes die er zeer interessant uit zien. Wel vraag ik me altijd weer af, mensen het is een blender, vanwaar zoveel knopjes, hij mixt... That's it. Maar oké, het oogt imposant. Feit blijft dat je met deze blender in een handomdraai lekkere smoothies en shakes maakt. En daar gaat het om!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Princess Power Deluxe (blender) te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Power Deluxe (blender) de € 52,95 waard is.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 52,95
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Princess Power Deluxe (blender)

Bekijk
€ 52,95
8,8
Vandaag voor 20:30 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 55,99
8,1
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 55,99
5,0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 59,90
8,9
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (€ 6.95)


Specificaties van Princess Power Deluxe (blender)

Algemene Kenmerken

Type/soort
blender
Type
blender
Kleur(en)
zwart, transparant
Fabrikant kleur(en)
transparant, zwart
Materiaal behuizing
rvs
Materiaal mes
roestvrij staal

Functie's

Aantal bladen
6
IJs-crusher
Ja
Pulse function
Ja

Bediening

Bediening
knoppen
Aantal snelheidsstanden
10
Variabele snelheid
Ja
Ingebouwd display
Ja
Type display
LCD
LED indicatie lampjes
stroom
Snoeropberging
Ja

Opties

Opties
makkelijk schoonmaken, snoeropslag, afneembare kan
Afneembare kom/kan
Ja
Makkelijk schoon te maken
Ja

Inhoud En Afmetingen

Inhoud mengbeker
1,5 liter
Gewicht
2730 gram

Energie

Vermogen
1000 watt
Voeding
netstroom

Algemeen

EAN
8713016038210
Partnumber
01.212071.01.001, 212071
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
July 2016

Extra

Materiaal kommen
glas
Gewicht verpakking
3100 g
Diepte verpakking
400 mm
Hoogte verpakking
215 mm
Breedte verpakking
215 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
6,2
Prijs / kwaliteit
7,5