Canon Powershot SX260 HS: groot bereik voor vakantieganger [video preview]

Door: redactie-besteproductnl | 14 februari 2012 09:45
Tegelijk met een hoop andere compactcamera's, kondigde Canon vorige week de
Canon PowerShot SX260 HS


Tegelijk met een hoop
andere compactcamera's, kondigde Canon vorige week de Powershot SX260 HS aan, een krachtig toestel dat met name interessant is voor de reizende fotograaf. Hij is bijna identiek aan de eveneens gelanceerde Powershot SX240 HS, die vanaf maart 2012 door Canon op de markt wordt gebracht, maar is voorzien van GPS.

De Canon Powershot SX260 HS
In het kortKrachtige opvolger
De Canon Powershot SX260 HS is de opvolger van de Powershot SX230 HS, die destijds opviel door ruim voldoende beeldkwaliteit en specificaties die er toe doen. Op papier is de SX260 HS d'r in ieder geval op vooruitgegaan, waarmee die nog interessanter wordt voor fotografen die wat meer willen doen met hun toestel dan alleen de ontspanknop bedienen.
FeaturesGroter bereik
Het meest opvallende aan de Canon Powershot SX260 HS is het grote zoombereik. Vanuit een 25 millimeter groothoekobjectief zoom je met de camera 20x optisch in. De hoeveelheid megapixels is onveranderd gebleven, al heeft de SX260 HS wel een nieuwere chip.
Een interessante, nieuwe optie is de GPS, waarmee de locatie van een geschoten foto niet langer een geheim is. Als je je vakantietripjes precies in kaart wil brengen, biedt de gps een hulpmiddel, maar het slurpt natuurlijk ook meer energie op, waardoor de accu sneller leeg is.
De Intelligent IS (Image Stabilization) komt zeer van pas bij het gebruik van de zoom. Handbewegingen maken een foto snel onscherp bij het gebruik van zoom, maar door de techniek die de SX260 HS gebruikt, wordt bewegingsonscherpte voorkomen.
De filmliefhebber maakt videobeelden in Full-HD (1080p), waarbij de gebruiker ook een aantal filters kan gebruiken voor een leuk effect over je beelden.
De creatieve fotograaf kan uit de voeten met de (semi)-handmatige programmastanden, die je met het draaiwieltje op de achterkant instelt.
Eerste indrukStrak design
Canon lijkt naar de kritiek geluisterd te hebben die de Canon Powershot SX230 HS kreeg. In het testrapport van BesteProduct staat over dat toestel: "Een eigenaardigheid van de camera is de plaatsing van de pop up flitser. Hij bevindt zich op het exacte punt waar je linkerwijsvinger rust op de bovenkant van het toestel, wat betekent dat je per snel ongeluk de flitser weer sluit."
Bij het ontwerp van de SX260 HS, die verder als twee druppels water op z'n voorganger lijkt, is de flitser iets tactischer ingebouwd, zodat er achter de flitser nog ruimte overblijft om je vinger te plaatsen. Net als de SX230 HS is het robuuste toestel afgewerkt met ronde hoeken en ligt 'ie gewoon lekker in hand.
FeitenSpecificaties Canon PowerShot SX260 HS
• 20x zoom, 25mm groothoekobjectief; compacte body
• HS System: 12,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• GPS
• Intelligent IS
• Full HD movies
• 7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD
• Smart Auto (58 scènes); Face ID
• Handmatig, Av en Tv modi
• Hoge opnamesnelheid
• Optionele onderwaterbehuizing (40 meter)
Canon PowerShot SX260 HS kopenPrettige camera
De Canon Powershot SX260 HS heeft de potentie om een populair toestel te worden. Eigenlijk heeft de camera alles aan boord wat je nodig hebt. BesteProduct.nl test het toestel op een later stadium uitgebreid, dan zal ook blijken of de SX260 HS net zo krachtig presteert als dat hij doet voorkomen. De gadget heeft een adviesprijs van 339 euro.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

.
Canon Powershot SX260 HS Full HD testvideo