Preview: Panasonic DMC-FT3 lijkt waardige opvolger van FT2 [video]

Door: redactie-besteproductnl | 18 februari 2011 12:02
In januari kondigde Panasonic de opvolger aan van de FT2, de schok- en waterbestendige compactcamera die vorig jaar door BesteProduct.nl werd getest. De Panasonic DMC-FT3 lijkt op het eerste oog weinig veranderd ten opzichte van z’n voorganger. Schijn bedr
Preview Panasonic DMC-FT3


In januari kondigde Panasonic de opvolger aan van de FT2, de schok- en waterbestendige compactcamera die vorig jaar door BesteProduct.nl werd getest. De Panasonic DMC-FT3 lijkt op het eerste oog weinig veranderd ten opzichte van z'n voorganger. Schijn bedriegt.

In het kortWater- en schokbestendige compactcamera
Panasonic introduceerde met de FT-serie een aantal compactcamera's die schok- en waterbestendig zijn en bovendien onder zeer lage temperaturen blijven functioneren. De toestellen hebben een stoer en robuust uiterlijk meegekregen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
FeaturesMinder megapixels, betere beeldkwaliteit
Net als de Panasonic DMC-FT2 heeft de FT3 een 28 millimeter groothoeklens met 4,6x optische zoom. Opmerkelijk is de sensor, want de camera maakt foto's op 12 megapixels. Ter vergelijking: de voorganger had een 14,1 megapixelsensor. Waar de FT2 het moest doen met een HD-filmfunctie, schiet de FT3 beelden in Full HD.
Er zijn ook wat veranderingen aan de behuizing. Volgens Panasonic is die verbeterd. De vorige versie had bijvoorbeeld een dubbel batterijklepje, bij de nieuwe versie zit er nog maar één. Kon het vorige toestel nog 10 meter onder water, de opvolger haalt er 12. Ook nieuw is de ingebouwde GPS, al zul je daar onder water niets aan hebben. Het voordeel van GPS is dat je na afloop precies in kaart kunt brengen waar een bepaalde foto is gemaakt.
Eerste indrukWaardige opvolger
Het lijkt erop dat Panasonic een waardige opvolger heeft gelanceerd met de FT3. De beeldkwaliteit lijkt op het eerste oog te zijn verbeterd, met name in relatief donkere omgevingen. Ook de Full HD-functie is een verbetering. Verkijk je niet op de ingebouwde GPS, want 12 meter onder water zal die het sowieso niet doen.
FeitenSpecificaties Panasonic DMC-FT3
- 12,1 megapixel Hi-Speed CCD Sensor
- 28 millimeter groothoek
- 4,6 optische zoom (6x equivalent door Intelligent Zoom)
- Full HD (1920x1080)
- IntelligentAuto
- Waterproof tot 12 meter
- Shockproof tot 2 meter
- Temperatuursproof tot -12 graden Celcius
- GPS
Panasonic DMC-FT3 kopen
Wederom zal een compactcamera in de FT-reeks vooral voor de outdoor-gebruiker een must have worden. De FT3 is in Nederland vanaf maart te koop. De prijs van het toestel is nog niet bekend.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

Betere beeldkwaliteit met minder megapixels