Samsung NX11: kleine verbeteringen, prima camera [preview]

Door: redactie-besteproductnl | 7 maart 2011 16:57
De Samsung NX11 was al een tijdje aangekondigd, maar tijdens het Samsung Forum 2011 in Budapest had BesteProduct eindelijk de kans even met deze camera te spelen.
Preview Samsung NX11


De Samsung NX11 was al een tijdje aangekondigd, maar tijdens het Samsung Forum 2011 in Budapest had BesteProduct.nl eindelijk de kans even met deze systeemcamera te spelen.

De NX11 is de opvolger van de NX10
In het kortWeinig nieuw
De Samsung NX11 is de opvolger van de NX10 en qua specificaties en design is er maar nauwelijks verschil tussen de twee. De NX11 heeft een licht verbeterde grip, je houdt 'm nu iets prettiger vast.
Naast de wijziging van de body beschikt de NX11 nu directe ondersteuning voor de nieuwe iFn-functionaliteit, voor het eerst geintroduceerd bij de lancering van de NX100. Bij de NX10 was de iFN-knop alleen te gebruiken, na een firmware-update. Met de iFn-feature kunnen verschillende camera-instellingen gewijzigd worden via het objectief.
FeaturesVeel van hetzelfde
Qua specificaties is het vooral veel van hetzelfde. De camera beschikt over een 14,6 APS-C CMOS sensor, een 720p filmmogelijkheid en kun je foto's terugkijken op het3 inch AMOLED-beeldscherm. Samsung heeft wel een nieuwe panoramafunctionaliteit en een 'lens priority'-modusdie de camera-instellingen aanpast aan de beeldeigenschappen van elke lens, toegevoegd.
Eerste indruk
Over de Samsung NX10 was BesteProduct in eerste instantie niet erg te spreken. De camera was wat ingewikkeld en qua beeldkwaliteit deed hij onder voor concurrenten als de Olympus PEN E-P2 en de Lumix GF2. Aangezien de NX11 maar nauwelijks verschilt van de NX10, verwachten we niet direct een hoogvlieger. Tijdens een eerste test viel de panoramamodus wel in positieve zin op, je beweegt de camera van links naar rechts en de (hoge resolutie!) foto is gemaakt.
De 'Lens Priority Modus' hebben we nog niet kunnen checken, maar bij een uitvoerige review zullen we die uiteraard bespreken.
FeitenSpecificaties Samsung NX11
- 14,6 megapixel APS-C CMOS sensor
- 3" AMOLED-beeldscherm
- LiveView
- 720P (1280x720, bij 30 fps) video-opname
- Opslag: SD-HC-kaarten
- HDMI, USB 2.0
- Gewicht: 353 gram
Samsung NX11 kopen
De Samsung NX11 heeft, in combinatie met de 18-55 mm kitlens een adviesprijs meegekregen van 649 euro. De verwachting is dat die prijs snel zal dalen. Zodra de NX11 beschikbaar is, zullen we er een uitgebreide review van opnemen.

Speciale dank aan Jöran Maaswinkel van DailyM.net voor het aanleveren van enkele videobeelden.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

De NX11 moet een iets betere grip hebben dan de NX10