Volg ons

De beste digitale camera's vergelijken

Model.FullName
Ger de Gram
Expert digitale camera's
Digitale camera's maken nog steeds veel betere foto's dan smartphones
Moderne smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met steeds betere camera’s. Maar wil je echt betere foto’s maken, dan raad ik je toch aan een echte compact camera te kopen. Met een digitale camera heb je behalve een grote sensor, gewoon veel meer instelmogelijkheden en daardoor controle over het eindresultaat. Je kunt zaken als witbalans, sluitertijd en diafragma aanpassen, waardoor je ontegenzeggelijk betere foto’s krijgt. Een goede camera koop je al voor een paar honderd euro. Wil je echt meer uit je camera halen, dan moet je meer geld uitgeven. De bekendste fabrikanten van camera’s zijn Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony en Samsung. Behalve op de fotokwaliteit let ik ook op de gebruiksvriendeijkheid van apparaten. Het is heel vervelend als je diep in het menu van een camera moet duiken om een simpele instelling te wijzigen.Lees de tips voor kopen van een nieuwe camera
t/m
176 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Digitale camera: tips bij het kopen van een compactcamera [video koopgids]
We hebben al veel artikelen geschreven over het aanschaffen van digitale camera's. Maar beeld zegt meer dan tekst en daarom hebben we een uitgebreide videokoopgids gemaakt waarin de volgende vraag wordt beantwoord: welke digitale ca
Lees de koopgids

Best geteste digitale camera's door BesteProduct.nl


Meest recent geteste digitale camera's door BesteProduct.nl

7,1
Een camera met veel zoom is fijn. Een camera met hedendaagse features een fijn. Een camera die makkelijk te bedienen is, is fijn. Kortom: de Panasonic DMC-FZ82 is fijn. Heel fijn. Alleen jammer dat het display niet kantelbaar is. Vind je dat geen probleem, dan is de FZ-82 een zekere kooptip.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Lees de hele review
8,1
De Lumix DC-TZ90 is wederom een heel fijne digitale camera van het Japanse Panasonic. Het model kent heel veel moderne mogelijkheden en brengt met 30x optische zoom elk object dichtbij, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ook maakt deze travelzoom handig gebruik van de 4K videomogelijkheid, door onder meer de toepassing van 4K Photo. Dit alles kost 429 euro en hoewel hij zijn geld qua features en hardware zeker waard is, roept 'ie wel de vraag op: kun je niet beter een systeemcamera kopen? Ben je daar niet naar op zoek, dan haal je met de TZ90 in ieder geval een heel prettige camera in huis.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Lees de hele review
3,8
De WG-50 van Ricoh is relatief nieuw. Het model werd halverwege 2017 geïntroduceerd, maar er is werkelijk niets wat een 'moderne camera' doet vermoeden. Deze schok- en waterbestendige unit heeft een zeer matige beeldkwaliteit, een ouderwets display en een filmfunctie uit het jaar 0. Zoek je een stevige camera voor 'outdoorgebruik'? Check dan eens de camera's van Olympus of Panasonic en negeer deze: de Ricoh WG-50 gaat zonde van je geld zijn. Sorry.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Lees de hele review
5,1
De Canon Powershot SX430 IS heeft 45x optische zoom. Dat klinkt indrukwekkend, maar niets is minder waar: met een CCD-sensor en een HD 720P-filmfunctie heeft deze gadget verouderde hardware aan boord. Daarmee lijkt deze superzoomcamera zonde om aan te schaffen, ondanks zijn relatief lage prijs van 250 euro.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Lees de hele review

Digitale Camera: de populairste merken