Volg ons

De beste digitale camera's vergelijken

Model.FullName
Ger de Gram
Expert digitale camera's
Digitale camera's maken nog steeds veel betere foto's dan smartphones
Moderne smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met steeds betere camera’s. Maar wil je echt betere foto’s maken, dan raad ik je toch aan een echte compact camera te kopen. Met een digitale camera heb je behalve een grote sensor, gewoon veel meer instelmogelijkheden en daardoor controle over het eindresultaat. Je kunt zaken als witbalans, sluitertijd en diafragma aanpassen, waardoor je ontegenzeggelijk betere foto’s krijgt. Een goede camera koop je al voor een paar honderd euro. Wil je echt meer uit je camera halen, dan moet je meer geld uitgeven. De bekendste fabrikanten van camera’s zijn Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony en Samsung. Behalve op de fotokwaliteit let ik ook op de gebruiksvriendeijkheid van apparaten. Het is heel vervelend als je diep in het menu van een camera moet duiken om een simpele instelling te wijzigen.Lees de tips voor kopen van een nieuwe camera
t/m
183 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Digitale camera: tips bij het kopen van een compactcamera [video koopgids]
We hebben al veel artikelen geschreven over het aanschaffen van digitale camera's. Maar beeld zegt meer dan tekst en daarom hebben we een uitgebreide videokoopgids gemaakt waarin de volgende vraag wordt beantwoord: welke digitale ca
Lees de koopgids

Door ons geteste digitale camera's (meest recent)

7,0
Panasonic maakt al tijden goede lichtsterke camera's. De DMC-LX15 is daar geen uitzondering op. Helaas is het, net als bij die andere types, wel een wat duur model. Maar zoek jij een compacte jongen voor naast je zo geliefde DSLR? Dan is de DMC-LX15 zeker geen slechte keuze.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 1 review
Lees de hele review
6,9
Canon heeft een knappe prestatie geleverd door 25x optische zoom in de compacte behuizing van de Powershot SX620HS te stoppen. Maar of dat voldoende is om de superzoomcameramarkt te veroveren, wagen we te betwijfelen: met een zeer matige videomodus en gebrekkige stabilisatie laakt de gadget moderne vereisten. Zoek je echter een eenvoudige en kleine camera om enkel mee te fotograferen, dan zou dit een aardige keuze kunnen zijn.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 2 reviews
Lees de hele review
7,6
De Canon Powershot G7 X Mark II is om een of andere redenen een van 's werelds meest populaire vlogcamera's. Wij snappen wel waarom. De gadget heeft een razendsnelle autofocus, goede beeldkwaliteit en sterk 3 inch kantelbaar touchscreen, waar iedere instelling snel op gewijzigd kan worden. Wel jammer is dat de camera geen 4K ondersteunt en een externe microfooningang ontbeert. Dat maakt de prijs van 630 euro helaas net iets te hoog, maar gegarandeerd dat je hier fijne beelden mee maakt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 3 reviews
Lees de hele review
7,9
De Panasonic DMC-FZ2000 borduurt niet alleen voort op het succes van superzoom DMC-FZ1000, met een betere beeldkwaliteit en (nog) uitgebreidere features is het meer dan ooit een veelzijdige camera die je af doet vragen of je nog wel een flinke tas met lenzen en overige apparatuur nodig hebt. Dit model is alles-in-één. Zelfs op het gebied van video. Jammer van de hoge prijs, dat wel.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 4 reviews
Lees de hele review

Digitale Camera: de populairste merken