Volg ons

Panasonic Lumix DMC-TZ40

Onze test
Panasonic DMC-TZ40 heeft alles in één, maar geen alleskunner
7,5
Het ontbreekt de Panasonic DMC-TZ40 aan niets. Dat wil zeggen: hij heeft handmatige programmastanden en heeft bovendien bijna alle moderniteiten in huis die een moderne compactcamera anno 2013 aan boord kan hebben. De beeldkwaliteit is daarbij ook ruim voldoende in de meeste situaties.De Panasonic DMC-TZ40 is echter wel prijzig. In dezelfde prijskl ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Beeldkwaliteit
 • Bedieningsgemak
 • Compleet
 • Constructiekwaliteit
 • Geweldige zoom
 • Zeer krachtige beeldstabilisatie
 • WiFi en NFC connectiviteit
Nadelen
 • Geen RAW-mode
 • Geen hoogvlieger in donkere omgevingen
 • Knoppen zijn klein
 • Touchscreen icoontjes zijn klein
 • Lading van de batterij in het toestel
 • Veel beeldruis bij weinig licht

Onze test
Expertreview | op
7,5

Panasonic DMC-TZ40 heeft alles in één, maar geen alleskunner

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Het ontbreekt de Panasonic DMC-TZ40 aan niets. Dat wil zeggen: hij heeft handmatige programmastanden en heeft bovendien bijna alle moderniteiten in huis die een moderne compactcamera anno 2013 aan boord kan hebben. De beeldkwaliteit is daarbij ook ruim voldoende in de meeste situaties.De Panasonic DMC-TZ40 is echter wel prijzig. In dezelfde prijsklasse zijn er betere toestellen verkrijgbaar, voor minder koop je zelfs soortgelijke apparaten. Bovendien: de high end compactcamera is geen hoogvlieger in donkere omgevingen wanneer je fotografeert op hogere ISO-waarden zonder flits. Overweeg je toch een superzoomcamera? Denk dan eens aan z'n oudere broertje, de Panasonic DMC-TZ30.

Als journalist heb ik altijd al een grote voorkeur gehad voor audiovisuele mediaproducties. De basis kreeg ik mee op de School voor Journalistiek, maar in de praktijk heb ik het vak in de jaren daarna geleerd en me steeds verder verdiept in fotografie. Voor tal van opdrachtgevers maak ik foto's. Van hippe feesten tot bedrijfsreportages. Ideale gelegenheden (want vaak matige lichtomstandigheden) om ook de testcamera's van BesteProduct.nl uit te proberen. Ben overigens gek op toestellen met hippe functies en uitgebreide mogelijkheden…
Tobias Bos
Tobias Bos
Utrecht • 1 review
Redacteur
vanaf 205,94
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Qua bediening is de Panasonic DMC-TZ40 best prettig. De knoppen zitten op logische plekken en het irritante schuifknopje van de Panasonic DMC-TZ30 is op zijn opvolger vervangen door een previewknop. Het touchscreen werkt meestal soepel, al is het niet te vergelijken met de aanraakgevoeligheid van een touchscreen. Vind je de bediening via het touchscreen niet handig? Dan gebruik je de knoppen naast het schermpje. Om te switchen tussen de programmastanden, gebruik je het draaiwieltje bovenop. Je hebt keuze uit tien verschillende standen, variërend van handmatige sluitertijd en diafragma, tot panorama en de creatieve filters. Die laatste zijn wel grappig, maar niet heel bijzonder. Zo leg je bijvoorbeeld een sepia-filter over je foto's, of kies je voor een expressieve uitdrukking. Het meest opmerkelijke aan de TZ40 is de zeer krachtige beeldstabilisatie. Deze komt met name van pas in de uiterste zoomstanden. Een beetje geoefende hand kan redelijk stabiel filmen, doordat het apparaat je handbewegingen compenseert.
9,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Het mag bij de Panasonic DMC-TZ40 bijna aan niets ontbreken, met een overtuigend bereik van 24 tot 480 millimeter (20x optische zoom), verscheidene handmatige programmastanden, creatieve filters en een indrukwekkende filmfunctie. In de hoogste resolutie neemt het apparaat filmpjes op in full-hd met maar liefst 50 frames per seconde. De high end compactcamera beschikt daarnaast ook over een paar kekke features. Het meest bijzondere is Near Field Communication (NFC), een contactloze communicatiemethode waarmee je je foto's en video's naar andere NFC-apparaten verstuurt. Het is een techniek die we niet eerder tegenkwamen, maar die door Panasonic gebruikt wordt op hun nieuwste modellen. Handig? Ja, al wordt NFC nog maar mondjesmaat gebruikt. De vraag is dus of je daar op dit moment wat aan hebt. Ook handig is de GPS, waarmee het toestel de locatie registreert van je foto. Via fotobewerkingssoftware zoals Picasa kun je op die manier gemakkelijk je fotoreportage letterlijk in kaart brengen.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Panasonic DMC-TZ40 is de opvolger van de Panasonic DMC-TZ30 en kent een paar subtiele veranderingen in het design. Zo is het irritante schuifknopje van de Panasonic DMC-TZ30 voor de previewmodus op de TZ40 verdwenen. Hoewel de camera over veel opties beschikt, is de vorm nog indrukwekkend compact. Op de achterkant zit een 3 inch touchscreen, dat een stuk prettiger werkt dan z'n voorganger. Het touchscreen gebruik je door je eigen focuspunt te bepalen, voor het maken van bijvoorbeeld een foto of tijdens het doorbladeren van je foto's. Het schermpje werkt weliswaar niet zo soepel als het touchscreen van een smartphone, maar voor wat simpele handelingen werkt het prima. Werk je liever met knoppen? Dan gebruik je het bedieningspaneel aan de zijkant van het schermpje.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Panasonic DMC-TZ40 heeft een adviesprijs van 379 euro. Daarvoor krijg je een complete camera, met alles qua techniek waar een reizende fotograaf naar op zoek is. Toch is dat een hoog prijskaartje voor een dergelijk toestel en dat maakt 'm minder interessant. Verstandiger is om zijn voorganger, de Panasonic DMC-TZ30 te overwegen. Deze heeft weliswaar geen Near Field Communication (NFC), maar de vraag is of je dat überhaupt gebruikt. De iets verouderde Canon PowerShot SX40 HS heeft ook een groot zoombereik en qua beeldkwaliteit is die ook zeker de moeite waard.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De travelzoomcamera's van Panasonic hebben in het verleden aangetoond kwalitatief goede foto's te kunnen maken. Bij de TZ40 is dat in de meeste gevallen niet anders. Toch laat het apparaat in situaties waarbij er minder licht is wat steken vallen. De ISO-prestaties zijn op z'n zachtst gezegd vanaf ISO 1600 niet indrukwekkend te noemen. Hoewel de kleuren redelijk natuurgetrouw blijven, verliezen tafereeltjes toch hun scherpte. De macro-functie van het toestel maakt niet veel indruk. Houd de lens volledig uitgezoomd, dan lukt het om snel en accuraat te focussen, maar bij een ingezoomde lens wordt dat een stuk lastiger. Met een diafragma van f/3.3-6.4 lukt het ook niet makkelijk om het bokeh-effect (scherpe voorgrond, onscherpe achtergrond) in je foto's te krijgen. De videofunctie is in combinatie met 20x optische zoom en 40x Intelligent Zoom best interessant. Doordat de TZ40 een sterke beeldstabilisatie heeft, krijg je zonder al te veel moeite stabiel beeld. In de hoogste resolutie filmt hij met 50 frames per seconde, wat zorgt voor heel vloeiend beeld.

7,5
Eindscore test
Panasonic Lumix DMC-TZ40
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157632931018106


Testen van Panasonic Lumix DMC-TZ40
Gemiddelde score redacteuren
3,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic Lumix DMC-TZ40
Aantal testen:
12
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
41 %
Actuele expertscore
3,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic Lumix DMC-TZ40.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic Lumix DMC-TZ40? Onze eigen test van de Lumix DMC-TZ40 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Panasonic DMC-TZ40 heeft alles in één, maar geen alleskunner
7,5
6-3-2013
BesteProduct.nl

Het ontbreekt de Panasonic DMC-TZ40 aan niets. Dat wil zeggen: hij heeft handmatige programmastanden en heeft bovendien bijna alle moderniteiten in huis die een moderne compactcamera anno 2013 aan boord kan hebben. De beeldkwaliteit is daarbij ook ruim voldoende in de meeste situaties.De Panasonic DMC-TZ40 is echter wel prijzig. In dezelfde prijsklasse zijn er betere toestellen verkrijgbaar, voor minder koop je zelfs soortgelijke apparaten. Bovendien: de high end compactcamera is geen hoogvlieger in donkere omgevingen wanneer je fotografeert op hogere ISO-waarden zonder flits. Overweeg je toch een superzoomcamera? Denk dan eens aan z'n oudere broertje, de Panasonic DMC-TZ30.

BesteProduct.nl
Panasonic Lumix DMC-TZ40 review
9,0
13-3-2013
Pocket-lint.com

We've always had a soft spot for the TZ-series, and the TZ40 has just made that a little bit softer. We don't feel that the push to an 18-megapixel resolution was necessary, but that doesn't stop the TZ40's combination of 20x optical zoom, excellent image stabilisation system and Venus processing engine from opening up a world of image potential. We've snapped close-up, from afar, in all manner of conditions and, despite some quibbles when viewed at absolute scale, the overall sense is that pictures are great.

Pocket-lint.com
Panasonic TZ40 review
9,0
4-4-2013
TechRadar.com

Like with the Panasonic TZ35, Panasonic has made some small, but useful, changes to the Panasonic TZ40 that elevate it above its predecessor. Although it's a little more expensive than the Panasonic TZ35, those extras will no doubt appeal to a good number of people.

TechRadar.com
Panasonic Lumix TZ40 review
8,0
14-4-2013
TrustedReviews.com

The Panasonic Lumix TZ40 arrives at the same retail price as the TZ30 at launch. When you consider the added functionality – namely the connectivity features – as well as the all-round improvements to the specification, you have to say that then TZ40 is an attractive proposition.

TrustedReviews.com
Panasonic Lumic DMC-TZ40 review
10,0
26-4-2013
Expertreviews.co.uk

Image quality isn't perfect, but tons of useful features add up to a superb all-rounder.

Expertreviews.co.uk
Panasonic Lumix TZ40
10,0
14-5-2013
DigitalVersus.com

The Panasonic Lumix TZ40 isn't the best in terms of pure picture quality. However, with Wi-Fi, GPS, a high-res touchscreen, an effective design and layout, a great stabilisation system and even a digital zoom that's not entirely catastrophic, this camera is a feature-rich, versatile and balanced superzoom for intrepid travellers, tech-fans and roving point-and-shooters looking for a pocket camera. We definitely haven't heard the last of Panasonic's TZ range!

DigitalVersus.com
Magazine testen
9,1
What Digital Camera
1-5-2013
8,0
T3
1-6-2013
6,8
Test-Aankoop
1-7-2013
7,0
Consumentengids
1-7-2013
8,0
Computer Active
1-7-2013
10,0
Computer Shopper
1-8-2013
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Panasonic Lumix DMC-TZ40 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Digitale Camera's.
expertscore
3,1
laagste prijs
€ 205,94
prijs/kwaliteit
0,5

Reviews van de Panasonic Lumix DMC-TZ40

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Panasonic Lumix DMC-TZ40 nog niet gedeeld. Heb jij de Lumix DMC-TZ40 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Panasonic te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nlSpecificaties

algemene kenmerken
Kleur(en)
rood
Overige bijzonderheden
NFC
Kleur(en)
zwart
Overige bijzonderheden
NFC
Kleur(en)
wit
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
Full HD
Kleur(en)
zilver
Overige bijzonderheden
NFC
Kleur(en)
bruin
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
Full HD
Kleur(en)
bruin
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
Full HD
opties
Opties
PictBridge, touchscreen, histogram
Touchscreen
Ja
GPS
Nee
Opties
PictBridge, touchscreen, histogram
Touchscreen
Ja
GPS
Nee
Opties
PictBridge, touchscreen, gps, histogram, video
Touchscreen
Ja
GPS
Ja
Opties
PictBridge, touchscreen, histogram
Touchscreen
Ja
GPS
Nee
Opties
PictBridge, histogram, video
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Opties
PictBridge, histogram, video
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
aanpasbare instellingen
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Intensiteitsaanpassing
Ja
Contrastaanpassing
Ja
Helderheidsregeling
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
aansluitingen en interfaces
Aansluitingen
NFC
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Aansluitingen
NFC
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Aansluitingen
wifi, NFC, USB, HDMI, statief-aansluiting
Wifi
Ja
HDMI-ingang(en)
1
USB 2.0 poort(en)
1
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Statiefaansluiting
Ja
Aansluitingen
NFC
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Aansluitingen
wifi, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n
Bluetooth
Nee
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Nee
Aansluitingen
wifi, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n
Bluetooth
Nee
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Nee
sensor
Megapixel
18,1 megapixel
Maximale resolutie
4896 x 3672 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
50
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
18,1 megapixel
Maximale resolutie
4896 x 3672 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
50
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
18,1 megapixel
Totaal aantal megapixels
18,9 MP
Maximale resolutie
4896 x 3672 pixels
Type beeldsensor
Live MOS
Beeldsensor
1/2,3 inch
Fotoresolutie(s)
2048 x 1536, 1920 x 1080, 1920 x 1920, 480 x 480, 640 x 360, 640 x 424, 1536 x 1536, 2048 x 1360, 2448 x 2448, 2560 x 1440, 2560 x 1712, 2560 x 1920, 2992 x 2992, 3264 x 1840, 3264 x 2176, 4000 x 2248, 4000 x 3000, 3264 x 1832, 4896 x 2760, 4896 x 3672 pixels
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
50
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
18,1 megapixel
Maximale resolutie
4896 x 3672 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
50
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
16 megapixel
Totaal aantal megapixels
17,5 MP
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Type beeldsensor
MOS
Formaat beeldsensor
1/233 inch
Frames per seconde (FPS)
25
Megapixel
16 megapixel
Totaal aantal megapixels
17,5 MP
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Type beeldsensor
MOS
Formaat beeldsensor
1/233 inch
Frames per seconde (FPS)
25
lens
Optische zoom
20,0 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6,4
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3,3
Optische zoom
20,0 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6,4
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3,3
Optische zoom
20 x
Digitale zoom
40 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6,4
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3,3
Aantal aspheric elementen
6
Lensstructuur (elementen/groepen)
12/10
Optische zoom
20,0 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
8
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3,3
Optische zoom
20 x
Digitale zoom
2 x
Beeldstabilisator
Nee
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6.4
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.3
Lensstructuur (elementen/groepen)
12/10
Optische zoom
20 x
Digitale zoom
2 x
Beeldstabilisator
Nee
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
480 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6.4
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.3
Lensstructuur (elementen/groepen)
12/10
focus
Focus
automatisch
Autofocusmethode
continue, gezicht volgen, volgen
Focus
automatisch
Autofocusmethode
continue, gezicht volgen, volgen
Focus
automatisch
Autofocusmethode
continue, volgen
Macro focusing bereik (tele)
2 - ∞ m
Macro focusing bereik (wijd)
05 - ∞ m
Focus
automatisch
Autofocusmethode
continue, gezicht volgen, volgen
Focus
gezichtsdetectie
Autofocusmethode
gezichtsdetectie
AF hulplicht
Ja
Normaal focusing bereik
05 - ∞ m
Normaal scherpstelbereik (tele)
2 - ∞ m
Normaal scherpstelbereik (breed)
05 - ∞ m
Focus
gezichtsdetectie
Autofocusmethode
gezichtsdetectie
AF hulplicht
Ja
Normaal focusing bereik
05 - ∞ m
Normaal scherpstelbereik (tele)
2 - ∞ m
Normaal scherpstelbereik (breed)
05 - ∞ m
foto's maken
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3,0 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3,0 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
3 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
920000 pixels
Foto effecten
sepia, zwart-wit, helder
Beeldbewerking
hermeting, Bijsnijden
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Agenda
Ja
On Screen Display (OSD)-talen
engels, duits, spaans, italiaans, frans, JPN
Weergavefunctie
Enkel beeld, Film
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3,0 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
1040000 pixels
Foto effecten
sepia, zwart-wit
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Agenda
Ja
Ondersteunde talen
nederlands, engels, duits, spaans, portugees, italiaans, turks, tjechisch, frans, grieks, hongaars, JPN
Weergavefunctie
miniaturen, Diavoorstelling
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
1040000 pixels
Foto effecten
sepia, zwart-wit
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Agenda
Ja
Ondersteunde talen
nederlands, engels, duits, spaans, portugees, italiaans, turks, tjechisch, frans, grieks, hongaars, JPN
Weergavefunctie
miniaturen, Diavoorstelling
belichting
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, nachtopname
Histogram
Ja
Sluitertijden
1/2000 - 30 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
4 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, nachtopname
Histogram
Ja
Sluitertijden
1/2000 - 30 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
4 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, onderwater, portret, zonsondergang
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, witgloeiend
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400
Belichtingscorrectie (+/-)
± 2EV (1/3EV step)
Sluitertijden
1/2000 - 30 sec
Aantal diafragma bladen
2
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
4 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
nachtopname portret, portret, zonsondergang
Histogram
Ja
Sluitertijden
1/2000 - 30 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
4 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, huisdier, keuken/food, nachtopname
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, witgloeiend
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, Auto
Belichtingscorrectie (+/-)
± 2EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
3200
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, huisdier, keuken/food, nachtopname
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, witgloeiend
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, Auto
Belichtingscorrectie (+/-)
± 2EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
3200
video mogelijkheden
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Analoog signaal
PAL, NTSC
Ondersteunde videoformaten
MP4, AVCHD
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080 pixels
Ondersteunde videoformaten
MP4
Filmen in Full-HD
Ja
Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080 pixels
Ondersteunde videoformaten
MP4
Filmen in Full-HD
Ja
flitsen
Richtgetal flitser
6,4 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd uit, langzame synchronisatie
Richtgetal flitser
6,4 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd uit, langzame synchronisatie
Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
6,4 m
Externe flitser
Nee
Flits-bereik (tele)
1 - 3.3 m
Flits-bereik (wijd)
0.6 - 6.4 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, langzame synchronisatie
Richtgetal flitser
6,4 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, langzame synchronisatie
Ingebouwde flitser
Ja
Flits-bereik (tele)
1 - 3.1 m
Flits-bereik (wijd)
0.6 - 6 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, geforceerd uit, langzame synchronisatie
Ingebouwde flitser
Ja
Flits-bereik (tele)
1 - 3.1 m
Flits-bereik (wijd)
0.6 - 6 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, geforceerd uit, langzame synchronisatie
opslag
Compatibele geheugenkaarten
SDHC, SDXC, SD Card
Intern geheugen
12 MB
Compatibele geheugenkaarten
SDHC, SDXC, SD Card
Intern geheugen
12 MB
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
12 MB
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DPOF 1.1
Compatibele geheugenkaarten
SDHC, SDXC, SD Card
Intern geheugen
12 MB
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
78 MB
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DCF, Exif 2.3, DPOF
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
78 MB
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DCF, Exif 2.3, DPOF
inhoud en afmetingen
Hoogte
5,89 cm
Gewicht
172,000 gram
Hoogte
5,89 cm
Gewicht
172,000 gram
Hoogte
5,89 cm
Breedte
10,83 cm
Diepte
2,77 cm
Gewicht
172 gram
Gewicht (inclusief batterij)
198 gram
Hoogte
5,89 cm
Gewicht
172,000 gram
Hoogte
5,99 cm
Breedte
10,79 cm
Diepte
3,21 cm
Gewicht
223 gram
Gewicht (inclusief batterij)
249 gram
Hoogte
5,99 cm
Breedte
10,79 cm
Diepte
3,21 cm
Gewicht
223 gram
Gewicht (inclusief batterij)
249 gram
energie
Accu type
Li-Ion
Accu type
Li-Ion
Voeding soort
Batterij/Accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1250 mAh
Aantal batterijen
1
Batterijvoltage
3,60 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
300 opnames
Accu type
Li-Ion
Voeding soort
Batterij/Accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1250 mAh
Batterijvoltage
3,60 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
350 opnames
Voeding soort
Batterij/Accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1250 mAh
Batterijvoltage
3,60 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
350 opnames
Algemeen
EAN
5025232725373, 5025232793488
Partnumber
DMC-TZ40EG-R
Toelichting partnumber
Rood
Releasedatum
februari 2013
Introductie model
2013
Op Kieskeurig sinds
maart 2013
EAN
5025232725359, 5025232793464
Partnumber
DMC-TZ40EG-K
Toelichting partnumber
Zwart
Releasedatum
februari 2013
Introductie model
2013
Op Kieskeurig sinds
maart 2013
EAN
5025232725366, 5025232793471
Partnumber
DMC-TZ40EG-W
Toelichting partnumber
Wit
Releasedatum
februari 2013
Introductie model
2013
Op Kieskeurig sinds
maart 2013
EAN
5025232793495
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Op Kieskeurig sinds
september 2014
EAN
5025232725380
Partnumber
DMC-TZ40EG-S
Toelichting partnumber
Zilver
Releasedatum
februari 2013
Introductie model
2013
Op Kieskeurig sinds
april 2013
EAN
5025232819256
Partnumber
DMC-TZ58EG-T, DMCTZ58E-T
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
januari 2015
Introductie model
2015
Op Kieskeurig sinds
maart 2015
EAN
5025232819256
Partnumber
DMC-TZ58EG-T, DMCTZ58E-T
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
januari 2015
Introductie model
2015
Op Kieskeurig sinds
maart 2015
product
Website fabrikant
http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/Panasonic+producten/Lumix+Digitale+Fotocamera%27s/Traveller+Zoom/DMC-TZ40/specifications/11952453/index.html?trackInfo=true
Website fabrikant
http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/Panasonic+producten/Lumix+Digitale+Fotocamera%27s/Traveller+Zoom/DMC-TZ40/specifications/11952453/index.html?trackInfo=true
Website fabrikant
http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/Panasonic+producten/Lumix+Digitale+Fotocamera%27s/Traveller+Zoom/DMC-TZ40/specifications/11952453/index.html?trackInfo=true
Website fabrikant
http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/Panasonic+producten/Lumix+Digitale+Fotocamera%27s/Traveller+Zoom/DMC-TZ40/specifications/11952453/index.html?trackInfo=true
meegeleverd
Draagriem
Ja
Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
geluid
Inclusief microfoon
Ja
Inclusief microfoon
Ja
Audio
mono
Inclusief microfoon
Ja
Audio
mono
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
3,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
0,5