Volg ons

Sony Cyber-shot DSC-RX10

Voor- en nadelen van de Sony Cyber-shot DSC-RX10

Voordelen

 • Wi-Fi
 • Weerbestendige uitvoering
 • Goed doordachte ergonomie
 • Technisch succesvol apparaat: zoom, sensor...
 • Fotokwaliteit vanaf 800-1600 ISO
 • Fysieke diafragma-ring
 • Geweldig voor video-opname
 • Geweldige elektronische zoeker
 • Carl Zeiss zoomlens met een constante hoge lichtsterkte(f/2,8)

Nadelen

 • Duur
 • Geen touchscreen
 • Electrische zoom start langzaam op
 • Geen batterijlader in de behuizing
 • Brandpuntsafstand zou wat langer mogen
 • Scherpteverlies aan de randen

Reviews van de Sony Cyber-shot DSC-RX10

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De Cyber-shot DSC-RX10 Digitale Camera van Sony wordt door 46 gebruikers met een gemiddelde van 9,0 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sony voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Mooie camera, het voelt zeer degelijk aan. ...
Door Rory op 14-9-2018

Mooie camera, het voelt zeer degelijk aan. Het heeft genoeg opties voor de gevorderde fotograaf, maar ook een beginner kan hier goed mee overweg en is het daarom een uitstekende camera met het gemak van een compactcamera, maar met de mogelijkheden van een systeemcamera. Het keuze menu is echter wel even wennen en voelt niet altijd intuitief aan. Met een maximale zoom van 200mm (8,3x) is het voor een bridgecamera ook gelimiteerd, maar ik merk dat ik persoonlijk niet in veel situaties kom waar ik ook echt meer zoom nodig heb. Door de beperkte zoom kan de lichtsterkte wel optimaal benut worden met een f/2.8 over het hele zoomberreik. Dit maakt het een goede camera voor in slechtere lichtomstandigheden, zelfs volledig ingezoomed. Dit zorgt er ook voor dat de camera hele mooie macro opnames kan maken, waarbij ook ingezoomed met f/2.8 een korte scherptediepte gecreerd kan worden om het te fotograferen onderwerp verder te kunnen isoleren. Ik ben van mening dat dit vooral de ideale camera is voor op reis, of naar evenementen toe waarbij je hoge kwaliteit foto's wilt maken zonder een boel verschillende lenzen mee te moeten nemen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,2
Camera ligt er prettig in de hand ...
Door Kim op 29-3-2016

Camera ligt er prettig in de hand en maakt goede foto's. Persoonlijk vind ik de zoom functie wat tegenvallen.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,8
Dit is een van de beste fototoestel ...
Door 121263 op 21-2-2016

Dit is een van de beste fototoestel die er is op dit moment met een kleine sensor.Maakt mooie foto's zowel met tele als met macro.Ik heb hem nu ruim een jaar, ik moet zeggen dat ik er nog geen spijt van hebt gehad. Ik neem hem overal mee maar toe,dus ook mee naar de tropen.Daar werkt hij uitstekend en totaal geen last van vocht binnen in de lens.Met deze camera kun je ook goed met regen gebruiken is dus spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Dit is voor mij een top camera. En gebruik zoveel mogelijk de P,A,S en M stand hier krijg je veel mooiere foto's van dan op de automatische stand.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,4
Schitterende camera van Sony. Prijs-kwaliteit verhouding dik ...
Door Maurice op 14-2-2016

Schitterende camera van Sony. Prijs-kwaliteit verhouding dik in orde. Maakt mooie foto's met natuurlijke kleuren, ook in het donker. De bediening is logisch en vlot. Het duurt even om de camera echt te leren kennen, maar al doende leert men.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na jaren te hebben gefotografeerd met een ...
Door Krijn op 12-2-2016

Na jaren te hebben gefotografeerd met een spiegelreflex camera wilde ik een compactere camera met de kwaliteit van een spiegelreflex camera en daar voldoet deze camera voor mij helemaal aan. Prachtige opnames en een zoom tot 200. Eenvoudig in te stellen. Camera ligt prima in de hand. Voldoet helemaal aan mijn verwachtingen.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,0
De camera heeft ook RAW mogelijkheid!! En een ...
Door Mia op 31-1-2016

De camera heeft ook RAW mogelijkheid!! En een vaste 200mm lens!!! Bovendien kan ik de camera via WiFi met mijn smartphone Sony Xperia verbinden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijne handzame camera. De Sony Cyber-shot DSC-RX10 ...
Door petra op 27-1-2016

Fijne handzame camera. De Sony Cyber-shot DSC-RX10 overtreft alle concurrerende lange zoom-camera's, met toevoeging van high-end spiegelreflexfunctionaliteiten, maar dan niet zo prijzig als een echte spiegelreflexcamera. Degelijke beeldkwaliteit, weinig licht nodig en snel.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,2
Na twee maal een sony superzoom camera ...
Door Justdimi op 20-1-2016

Na twee maal een sony superzoom camera gehad te hebben hiervoor wilde ik nu een camera die een hogere iso aankon zonder al te veel ruis. Dat is met deze camera zeker gelukt , voordelen voor mij zijn het weerbestendig zijn van de behuizing , het draadloos versturen van fotos naar je gsm , de vrij hoge iso zonder al te veel ruis dus en ook het zelf instellen van enkele knoppen is vrij handig. tot op heden zeer tevreden met deze camera.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,2
Gewoon een top product. Haarscherpe foto's met ...
Door Koen op 19-1-2016

Gewoon een top product. Haarscherpe foto's met mooie kleuren. Vooral ook in het donker maakt dit toestel scherpe en heldere foto's. Tevens hele goede filmkwaliteit.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,8
Ik had 10 jaar geleden de DSC-R1 ...
Door JeroenHaarlem op 30-12-2015

Ik had 10 jaar geleden de DSC-R1 gekocht, de voorloper van deze camera. Dat ding heft de halve wereld gezien en doet het nog perfect. Alleen de combinatie van de R1 en een losse videocamera is in de praktijk wat lasting omdat ik pas laat besluit of iets beter een foto of een film nodig heeft. Daarom maar de RX10 gekocht, en dat is een makkelijke overstap. De belangrijkste controls zitten op dezelfde plek en het videodeel is ideaal. Ik mis alleen de handmatige zoom die de R1 had, en de mogelijkheid om het scherm volledig om te draaien, kan nu alleen tilten. De foto's zijn beter dan van de R1, vooral bij weinig licht. De wifi functie is erg handig. Verder zitten er nog een hele hoop functies op die ik nog niet heb bekeken en misschien ook wel nooit ga gebruiken maar goed. Ik ben erg tevreden met deze aankoop, en vind dit type bridge camera zoveel fijner dan een spiegelreflex of een compact camera....raar dat er maar zo weinig modellen zijn eigenlijk.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony Cyber-shot DSC-RX10
Gemiddelde score redacteuren
0,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony Cyber-shot DSC-RX10
Aantal testen:
14
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
7 %
Actuele expertscore
0,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony Cyber-shot DSC-RX10.
Website testen
Review: Sony RX10, the Rolls-Royce of Bridge Cameras
10,0
26-11-2013
DigitalVersus.com

The RX10 is an audacious kind of bridge but the risk has certainly paid off for Sony. The firm has once again landed with a top-quality camera in a sector where no-one really expected such a shockwave. With the RX10, the bridge market has a new flagship to follow, pulling quality upwards and a step closer to full-blown SLRs! With expert-style controls, first-rate image quality and a fast zoom lens, the RX10 is seriously worth a look for anyone seeking a compact and versatile camera that doesn't compromise on performance.

DigitalVersus.com
Sony Cyber-shot RX10 review
9,0
4-12-2013
Pocket-lint.com

There's no doubting that the Sony Cyber-shot RX10 has a huge list of positives under its belt - that sharp, bright lens and constant f/2.8 aperture; the large sensor; the physical aperture ring; speedy autofocus; and a great LCD and viewfinder combination. It's a camera with stacks going for it, but it's not a camera that's going to suit all on account of its price point and physical size. That zoom also needs to travel faster, while there could be some refinements for in-camera crop, pinpoint autofocus options and a touchscreen wouldn't go amiss either.

Pocket-lint.com
Sony RX10 review
9,0
20-12-2013
TechRadar.com

It's difficult to know how well this camera will perform - at the end of the day, there isn't generally a big audience for £1,000+ bridge cameras.

TechRadar.com
Sony RX10 review
8,0
23-1-2014
TrustedReviews.com

Despite its high price tag the RX10 delivers on almost all fronts with great build quality, impressive images and a solid performance all forming a complete package. If you’re happy to part with the cash you’ll be rewarded with one of the best bridge cameras on the market.

TrustedReviews.com
Sony Cyber-shot DSC-RX10 review
10,0
30-1-2014
Expertreviews.co.uk

Outstanding photos and videos and a pleasure to use: the RX10 is a class act.

Expertreviews.co.uk
Sony Cyber-shot DSC-RX10 review
8,0
12-2-2014
Digitaltrends.com

We began this review with the conundrum every DSLR owner confronts – dealing with myriad lenses and shoulder-breaking gear bags – and whether there is a high-quality, portable solution for these issues. The Sony Cyber-shot RX10 is it and it deserves our Editor’s Choice designation. Still and video quality is excellent while the Zeiss glass is outstanding. Granted it is expensive and there are a few negatives, but we’d be hard pressed to believe anyone would squawk about the tradeoffs. If you’re looking for a fine camera for your next vacation, this is it.

Digitaltrends.com
Sony RX10 review: the everything camera
8,3
3-3-2014
Theverge.com

Point-and-shoots are dying because all they offer is better quality — and it seems no one cares about better quality when they’re just cropping things to a square and putting them on Instagram. But superzooms are a growing market because they offer what neither phones nor compact cameras posses: versatility. The RX10 works whether you’re on the field or in the nosebleeds, whether you’re on a sunny beach or a dark club. It’s a camera for everyone, for every situation. It’s easily the best superzoom I’ve ever used, and a camera that will satisfy just about anyone who buys it. At $1,299.99, however, the RX10 becomes a complicated decision. It’s really only for people who can afford a DSLR, and don’t mind carrying one around, but don’t want to deal with the complex operation or with buying into a huge lens ecosystem. (It’s also a great second camera for pros who don’t want to carry a bag full of glass and a heavy DSLR, but that’s an even smaller market.) I’ve found convincing friends and family to spend $699 for the RX100 is a tough sell, so doubling that for a big zoom lens is going to be even harder. But if you can afford it, it’s worth it. The RX10 has become the camera I lend everyone who doesn’t know anything about photography, and each and every time they’ve come back with gorgeous shots and praise for the camera. And it’s crept into my workflow as well, becoming my go-to camera when I don’t know quite what I’ll be shooting. If I need to be ready for anything, to take any shot at any time, I can’t think of a camera I’d rather have in my bag than the RX10. It got me the perfect shot in that subway station, right as the next train left and the man in the black winter hat started to belt “I was born, by the river” to a new crowd of waiting riders. I’ll never forget it.

Theverge.com
Magazine testen
8,0
Chasseur d'Images
1-1-2014
8,6
FOCUS
1-3-2014
9,5
Chip Foto-Video
1-3-2014
8,8
DigitalPHOTO
1-4-2014
10,0
Computer Shopper
1-5-2014
9,0
What Digital Camera
1-6-2014
9,1
Test
1-12-2014
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Sony Cyber-shot DSC-RX10 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Digitale Camera's.
expertscore
0,6
laagste prijs
€ 629,00
prijs/kwaliteit
0,5

Laagste prijzen Sony Cyber-shot DSC-RX10

Bekijk
€ 629,00
9,2
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 629,00
8,7
Binnen 5 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 649,00
9,8
Binnen 3 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 649,00
9,0
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Sony Cyber-shot DSC-RX10

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
bridge camera
HD type
Full HD

Opties

Opties
histogram, video, zelfontspanner, lach detectie
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Lach detectie
Ja
GPS
Nee

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma, witbalans
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, NFC, HDMI, externe flitser
Wifi
Ja
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB versie
2.0
Near Field Communication (NFC)
Ja

Sensor

Megapixel
20,2 megapixel
Maximale resolutie
5472 x 3648 pixels
Formaat beeldsensor
13.2 x 8.8 mm, 1 inch
Type beeldsensor
CMOS
Fotoresolutie(s)
5472×3648\n3888×2592\n2736×1824\n4864×3648\n3648×2736\n2592×1944\n5472×3080\n3648×2056\n2720×1528\n640 x 480\n3648×3648\n2544×2544\n1920×1920\n12416×1856\n5536×2160\n8192×1856\n3872×2160 pixels
Frames per seconde (FPS)
60
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9, 1:1

Lens

Optische zoom
8,3 x
Digitale zoom
2 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
200 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
11
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
1.8
Maat filter
62 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
centrum gewogen, flexibele spot, Multi-Point-autofocus, Autofocuspunt
AF hulplicht
Ja
Auto Mode focusing bereik (tele)
03 - ∞
Auto Mode focusing bereik (wijd)
003 - ∞

Foto's Maken

Schermopties
scherm kantelbaar
Zoeker
elektronisch
Zoeker schermafmetingen
0,39 inch
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
1,2 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
1440000 pixels
Foto effecten
zwart-wit
RAW beeldformaat
ja
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
Zelfontspanner
Ja
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Enkel beeld, Film

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, ingezoomd, schemering, nachtopname, liggend
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, custom, fluorescerend, witgloeiend
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
125,160,200,250,320,400,500,640,800,1000,1250,1600,2000,2500,3200,4000,5000,6400,8000,10000,12800
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/3200 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
125
Hoogste ISO-waarde
12800

Video Mogelijkheden

Videofunctie
Ja
Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
1920 x 1080, 1440 x 1080 pixels
Ondersteunde videoformaten
MP4, AVCHD
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Ingebouwde flitser
Ja
Externe flitser
Ja
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit, langzame synchronisatie

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
Memory Stick Pro Duo HS, SD, SDHC, SDXC, MS XC-HG Duo, MS Duo, MS PRO Duo, MS Pro-HG Duo

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,81 cm
Breedte
12,90 cm
Diepte
10,22 cm
Gewicht
755 gram
Gewicht (inclusief batterij)
813 gram

Meegeleverd

Draagriem
Ja
Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Geschikt voor batterijgrootte
NP-FW50
Levensduur accu
2,8 uur
Batterijduur (CIPA standaard)
340 opnames

Geluid

Inclusief microfoon
Ja

Algemeen

EAN
4905524962727, 4905524962741
Partnumber
DSCRX10.CE3
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2013
Introductie model
2013
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
0,6
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
0,5