Volg ons

Amazon Kindle 7

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Amazon Kindle 7

Voordelen

 • Eenvoudige bediening
 • Relatief betaalbaar
 • Superscherp beeld
 • Vlot
 • Grote levensduur van de batterij
 • Enorme selectie boeken
 • Verbeterde typografie

Nadelen

 • Geen epub-ondersteuning
 • Geen verlichting
 • Beperkt tot bibliotheek Amazon
 • Mist nog wel enkele functies

Onze test
Expertreview | op
8,0

De Amazon Kindle 7 is een uitgebreid instapmodel e-reader

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Amazon Kindle (7e generatie) is een fraai instapmodel e-reader. De boekwinkel van Amazon biedt een enorm aanbod, maar tegelijkertijd ook een beperking omdat het epub-bestandsformaat niet ondersteund wordt. Mocht je het ontbreken van verlichting geen probleem vinden, dan is de Kindle één van de beste e-readers onder de honderd euro.

Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De zevende generatie e-readers van Amazon bestaat uit drie modellen: de Kindle, de Kindle Paperwhite en de Kindle Voyage, waarbij eerstgenoemde de goedkoopste editie is. De gewone Kindle is voor het eerst voorzien van een aanraakgevoelig scherm, waarmee nu alle e-readers van Amazon via het scherm worden bestuurd in plaats van met fysieke knoppen. Het zorgt ervoor dat het model een wat chiquere uitstraling krijgt. Ook de hardware heeft een upgrade gekregen waardoor de Kindle nog soepeler omgaat met grote bestanden en pagina's sneller omgeslagen worden. De software op deze e-reader is identiek aan de duurdere edities, waardoor het dezelfde gebruikservaring biedt. Die gebruikservaring is overigens uitstekend: de installatieprocedure is helder en binnen enkele minuten kun je met het apparaat aan de slag. Wanneer de Kindle voor het eerst wordt opgestart volgt een rondleiding door alle menu's, waardoor direct duidelijk wordt hoe je boeken opent, hoe je pagina's omslaat en hoe je bijvoorbeeld leuke passages kunt delen via social media.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Amazon Kindle (7e generatie) kost ongeveer tachtig euro en is daarmee één van de beste e-readers in de prijsklasse tot honderd euro. Dankzij het enorme aanbod van boeken in webwinkel van Amazon en de vele handige functies is deze Kindle een fraai instapmodel. Houd er wel rekening mee dat epub-boeken niet worden ondersteund en je dus verplicht aangewezen bent op Amazon's winkel. Mocht je op zoek zijn naar een e-reader van onder de honderd euro, ingebouwde verlichting niet noodzakelijk vinden is het gemis van epub-ondersteuning geen probleem, dan is de Kindle een uitstekende keuze.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De Kindle voelt redelijk stevig aan, kan een stootje hebben als je 'm los in je tas stopt, maar de plastic afwerking verklapt toch dat het om een instapmodel gaat. Op zich niet erg, het zorgt er namelijk voor een laag gewicht (191 gram) en lage prijs, maar de achterkant is daardoor niet heel comfortabel. Wanneer het warm is kan de e-reader wat sneller uit je zweterige handen glijden, zeker in vergelijking met de Kindle Paperwhite die met rubber is afgewerkt aan de achterzijde. Ook jammer is dat de CE-markering aan de achterkant nogal prominent aanwezig is. Een kleiner lettertype of iets donkerdere letters was mooier geweest. Het zes inch scherm ligt verdiept in de matzwarte behuizing, wat het voordeel biedt dat er minder snel krassen op het scherm komen. Door de introductie van het touch screen is er nog maar één knop te vinden op deze Kindle en dat is de aan- en uitknop aan de onderkant van het apparaat. Naast die knop zit de ingang voor de micro-usb-kabel, waarmee je de e-reader kunt opladen. Er wordt overigens alleen een usb-kabel meegeleverd, geen plug om 'm aan het stopcontact te hangen.
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Met een resolutie van 800 bij 600 en een pixeldichtheid van 167PPI biedt deze Kindle een redelijk gemiddeld scherm, zeker in deze prijsklasse. Als je 'm naast duurdere modellen legt dan valt op dat de tekst er misschien niet zó scherp uitziet, maar zeker voor een eerste e-reader is het scherm meer dan prima. Dankzij de handige bediening is de Kindle goed met één hand vast te houden en pagina's slaan snel om, wat de leeservaring zeer ten goede komt. Ook een fijn punt: de e-reader start snel op, waardoor je maar een tel of twee hoeft te wachten voor je verder kunt lezen. De e-reader biedt zeven verschillende lettertypen aan, want misschien minder is dan bij bijvoorbeeld concurrent Kobo, maar ik merk zelf dat eigenlijk nooit het lettertype aanpas. Voor de lettergrootte zijn er acht verschillende standen, waaronder enorm groot, wat fijn kan zijn voor slechtzienden. Hoewel met 4GB wordt geadverteerd is er iets meer dan 3GB aan ruimte over om boeken op te slaan. Dat is nog altijd meer dan genoeg om een jaar op vakantie te gaan en elke dag twee boeken te lezen. Ook fijn is dat je dankzij de clouddienst van Amazon gekochte boeken tijdelijk kunt wissen, om ze op elk gewest moment via wifi weer te downloaden.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Het belangrijkste punt dat ontbreekt aan deze e-reader is ingebouwde verlichting. Ik ben zelf gewend om op mijn e-reader de verlichting altijd aan te hebben, zelfs overdag, waardoor ik moest wennen aan het relatief donkere scherm van deze Kindle. Mocht je niet eerder een e-reader gehad hebben met verlichting, dan zal het gemis niet aanwezig zijn. Ook belangrijk om te weten is dat e-readers van Amazon helemaal zijn toegespitst op de webwinkel van de fabrikant. Het komt er op neer dat de winkel op een zeer handige manier is verweven in deze e-reader: zo kun je in een handomdraai boeken kopen, die vervolgens direct met het apparaat worden gesynchroniseerd, waardoor je binnen een minuut na aanschaf kunt beginnen met lezen. Het aanbod van Nederlandstalige boeken is zeer uitgebreid bij Amazon en de prijzen zijn in bijna alle gevallen identiek aan concurrerende webwinkels. Het systeem van Amazon heeft ook zo zijn nadelen. Zo wordt slechts een beperkt aantal bestandsformaten ondersteund (TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC & DOCX). De Kindle kan niet overweg met de meest gebruikte open standaard onder digitale boeken (EPUB), waardoor je bijvoorbeeld eerder via Bol.com aangeschafte boeken niet kunt lezen op deze e-reader. Er zijn wel programma's om deze EPUB-boeken om te zetten in een bestandsformaat waarmee de Kindle overweg kan, maar hier is enige technische kennis voor vereist (Calibre is zo'n tool). Houd dus bij de keuze tussen een Kindle of bijvoorbeeld Kobo (die wel overweg kan met EPUB) rekening met de verzameling boeken die je al hebt en of je voorkeur uitgaat naar de boekwinkel van Amazon. Wat extra functies betreft is het fijn dat zelfs het goedkoopste model e-reader van Amazon dezelfde opties biedt als de duurste variant. Zo krijg je door lang op een woord te klikken een menu te zien, waar een Nederlands verklarend woordenboek in te vinden is of via wifi Wikipedia of vertaalservice van Bing te zien is. Erg handig als je een boek in een vreemde taal aan het lezen bent, maar voor die vertaling heb je dus wel internet nodig. Mocht je via wifi verbonden zijn dan is het ook mogelijk om automatisch de huidige locatie in je boek te synchroniseren. Zo kun je op exact dezelfde plek verder lezen op een andere e-reader of via de app op je tablet of smartphone. Een handige functie op Kindle's is de toegangscode. Hoewel gemeengoed op elke smartphone zijn er maar weinig e-readers die dit aanbieden. Wel zo veilig, zeker gezien het feit dat het aanschaffen van boeken een fluitje van een cent is. Overigens biedt de Kindle geen extra's zoals games, zoals veel andere fabrikanten wel doen, maar wel een internetbrowser.

8,0
Eindscore test
Amazon Kindle 7

Testen van Amazon Kindle 7
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Amazon Kindle 7
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Amazon Kindle 7.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Amazon Kindle 7? Onze eigen test van de Kindle 7 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Amazon Kindle Paperwhite
8,0
25-11-2015
TechRadar.com

While the new typesetting engine and Bookerly font are great additions to the Kindle Paperwhite, they've now been added to the Kindle Voyage, basic Kindle and previous generation Kindle Paperwhite too, so they're not really reasons to choose this over any other Kindle or to upgrade to this.

TechRadar.com
De Amazon Kindle 7 is een uitgebreid instapmodel e-reader
8,0
4-12-2015
BesteProduct.nl

De Amazon Kindle (7e generatie) is een fraai instapmodel e-reader. De boekwinkel van Amazon biedt een enorm aanbod, maar tegelijkertijd ook een beperking omdat het epub-bestandsformaat niet ondersteund wordt. Mocht je het ontbreken van verlichting geen probleem vinden, dan is de Kindle één van de beste e-readers onder de honderd euro.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Amazon Kindle 7 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,5
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Amazon Kindle 7

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Amazon Kindle 7 nog niet gedeeld. Heb jij de Kindle 7 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van Amazon te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Amazon Kindle 7

Scherm

Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Paper
Kleurenscherm
Nee
Aantal grijstinten
16

Standaard

Ondersteunde documenten
HTML, PDF, PRC, TXT, DOC, DOCX, MOBI, AZW, AZW3
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
191 gram

Geheugen

Intern geheugen
4 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
WP63GW, 848719046366
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2014
Afmetingen (H x B x D)
16,90 x 11,90 x 1,02 cm
EAN
0848719046366
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-