Volg ons

Kobo Touch 2.0

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Kobo Touch 2.0

Voordelen

  • Mooi design
  • Handige software functies

Nadelen

  • Te duur
  • Matige resolutie van het beeldscherm
  • Geen verlichting

Onze test
Expertreview | op
6,0

Kobo Touch 2.0: een prijzig instapmodel

6 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Touch 2.0 is een aardig instapmodel e-reader, maar biedt te weinig functionaliteit om de relatief dure prijs te verantwoorden. Voor de adviesprijs van 90 euro zijn er betere e-readers op de markt, waaronder voorgaande modellen van dezelfde fabrikant.

Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Kobo heeft midden 2015 twee nieuwe e-readers op de markt gebracht: de Kobo Glo HD, die eerder besproken werd op BesteProduct en 4,5e ster kreeg, en de Touch 2.0. Beide modellen lijken sprekend op elkaar. Sterker: leg je ze samen op tafel, dan is wat de voorkant betreft geen onderscheid te maken. Het zijn namelijk identieke apparaten met exact dezelfde afmetingen, met als enige verschil de hardware binnenin. Zet je zowel de Glo HD als de Touch 2.0 aan, dan valt direct op waar het prijsverschil vandaan komt. De Touch 2.0 is namelijk niet voorzien van de nieuwste E Ink-technologie en heeft een resolutie (800x600 pixels) die bij lange na niet kan opboksen tegen de Glo HD (1448x1072). Het zorgt ervoor dat de menu's van de Touch 2.0 wat groter zijn en letters er minder scherp uitzien. Is dat een probleem? Niet als dit je eerste e-reader is en je geen referentiekader hebt; ben je modellen met een hogere resolutie gewend, dan is het even slikken. Het installeren van de Touch 2.0 gaat overigens zeer eenvoudig. Binnen enkele minuten is de e-reader klaar voor gebruik. Dankzij de overzichtelijke menustructuur en de rondleiding die geboden wordt als je het apparaat voor het eerst opstart, ben je zo gewend aan alle opties.
4,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Touch 2.0 is een mooi instapmodel e-reader, tot je hoort hoeveel die moet kosten. De adviesprijs is namelijk 89 euro en dat vind ik net wat te veel voor een e-reader zonder ingebouwde verlichting en met een verouderd scherm. Grootste struikelblok is dat het model dat Kobo vorig jaar op de markt bracht, de Aura, onderhand ook nog maar 90 euro kost en wél verlichting en een hogere resolutie biedt. Kobo snijdt zichzelf dus aardig in de vingers - niet echt handig. Als je in de prijscategorie tot honderd euro een e-reader wilt kopen, dan is de Aura uit 2014 een veel betere keuze.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De Kobo Touch 2.0 ziet er dus van de voorkant exact hetzelfde uit als de Glo HD en dat is goed nieuws. De matzwarte afwerking geeft de e-reader een chique uiterlijk en dankzij de stroeve achterzijde (die wel net iets anders is dan de Glo HD) zal de Touch 2.0 zelfs bij zweethanden niet snel uit je vingers glijden. Het zes inch scherm is mijns inziens het meest ideale formaat voor een e-reader: groot genoeg om veel tekst op één pagina te krijgen en klein genoeg om in de binnenzak van je jas te passen (afmetingen: 115 x 157 x 9.2 mm). Handig, want zo heb je altijd een stapel boeken op zak. Fabrikant Kobo is bijzonder zuinig als het gaat om knoppen. De enige fysieke knop die deze e-reader heeft is de aan- en uitknop aan de bovenkant van het apparaat. De verdere besturing verloopt allemaal via het touchscreen, wat snel en soepel werkt. Een trend die met wisselende reacties wordt onthaald in e-readerland, is dat nieuwe modellen van Kobo geen ingang hebben voor een extra sd-kaart. Je moet het dus doen met de 4 Gb interne opslag waarmee geadverteerd wordt, maar houd er rekening mee dat dit in de praktijk 3,2 Gb is. Geen man over boord overigens, want dat is nog altijd genoeg voor duizenden boeken en urenlang leesplezier.
7,0
Leeservaring
(Weging 35%)
De Touch 2.0 is het nieuwste instapmodel van Kobo en om de prijs laag te houden heeft de Canadese fabrikant ervoor gekozen om niet de nieuwste E Ink-technologie en ook niet het meest geavanceerde scherm te gebruiken. Het komt erop neer dat het scherm een 'pixeldichtheid' heeft van 167 PPI (pixels per inch). Ter vergelijking: de Glo HD heeft 300 PPI. Dat is, mits ze naast elkaar liggen, een wereld van verschil, maar is dit je eerste e-reader - waar Kobo dus op mikt - dan is het niet hinderlijk. Het zorgde er wel voor dat ik het lettertype iets groter maakte dan bij andere modellen, omdat een klein lettertype (en dus veel tekst op één pagina) moeilijk leesbaar wordt. Op deze verschillen in resolutie na, is de leeservaring overigens nagenoeg gelijk aan de Glo HD. De Touch 2.0 biedt dezelfde opties, zoals het kiezen van lettertype- en grootte, regelafstand en marges. Het omslaan van pagina's gaat snel en er treedt weinig ghosting op - het fenomeen dat je na het omslaan van een pagina nog delen van de voorgaande bladzijde ziet.
5,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Wat innovatie betreft zijn e-readers alles behalve interessant, de grootste vernieuwing van de afgelopen jaren was de introductie van ingebouwde verlichting. Maar zelfs dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Het is daarom doodzonde dat de Touch 2.0 geen ingebouwd leeslampje heeft, want het voordeel van verlichting heeft zich bij mij in ieder geval echt bewezen. Gelukkig is de ondersteuning voor Pocket wel aanwezig, wat voor mij de voornaamste reden is om voor een e-reader van Kobo te kiezen. Pocket is een internetdienst die het mogelijk maakt om webartikelen op te slaan en op een later moment terug te lezen. Ideaal dus als je lange stukken van sites als de Correspondent of Blendle voorbij ziet komen, maar even geen tijd hebt om ervoor te gaan zitten. Met één druk op de knop sla je deze stukken op, waarna ze gesynchroniseerd worden met je e-reader. Ideaal om na het werk in de trein terug naar huis nog even alles rustig te kunnen lezen.

6,0
Eindscore test
Kobo Touch 2.0

Testen van Kobo Touch 2.0
Gemiddelde score redacteuren
6,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Touch 2.0
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Touch 2.0.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Touch 2.0? Onze eigen test van de Touch 2.0 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Touch 2.0: een prijzig instapmodel
6,0
7-11-2015
BesteProduct.nl

De Kobo Touch 2.0 is een aardig instapmodel e-reader, maar biedt te weinig functionaliteit om de relatief dure prijs te verantwoorden. Voor de adviesprijs van 90 euro zijn er betere e-readers op de markt, waaronder voorgaande modellen van dezelfde fabrikant.

BesteProduct.nl
Kobo Touch 2.0 : pas de lumière mais une autonomie de chameau
6,0
22-6-2016
Lesnumeriques.com

À 90 €, cette Kobo Touch 2.0 est un bon produit d'appel mais peut-être finalement un peu cher. Elle pourrait satisfaire les personnes qui souhaitent tester le livre numérique. Les vrais amateurs préféreront sans doute mettre un peu plus pour acquérir la Kobo Glo HD ou se tourner vers une Kindle Paperwhite, plus chère de 10 €.

Lesnumeriques.com
Magazine testen
7,2
Consumentengids
1-6-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Touch 2.0 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
6,7
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Kobo Touch 2.0

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Kobo Touch 2.0 nog niet gedeeld. Heb jij de Touch 2.0 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van Kobo te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Kobo Touch 2.0

Scherm

Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink Pearl
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
600 x 800

Standaard

Ondersteunde documenten
HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, EPUB DRM
Kleuren
zwart
Accuduur
1417,44 uur
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG, TIF
Aansluitingen
wireless LAN
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
185 gram

Geheugen

Intern geheugen
3 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
N587-KU-BK-K-EP, 0681495007073
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2015
Afmetingen (H x B x D)
15,7 x 11,5 x 0,92 cm
EAN
0681495007073
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,7
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-