Volg ons

Kobo Aura H2O

Voor- en nadelen van de Kobo Aura H2O

Voordelen

 • Groot scherm
 • Helder scherm
 • Comfortabel
 • Waterdicht
 • Uitstekende batterij
 • Bestand tegen water en stof
 • 4:3 scherm
 • Achtergrondverlichting
 • Kobo-lees-eco systeem
 • Water-en stofdicht
 • Scherp en egaal verlicht scherm
 • Bladeren gaat soepel en snel

Nadelen

 • Prijzig
 • Minder browser-vriendelijke winkel
 • Brede bezels
 • Touch niet 100% consistent
 • Geen fysieke buttons
 • Vrij fors en zwaar
 • Wat fors,daardoor iets minder lekker in de hand
 • Vegenmagneet

Onze test
Expertreview | op
8,7

Kobo Aura H2O: beste e-reader ook goed in bad

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura H2O is dankzij een fantastisch scherm en unieke waterbestendigheid de beste e-reader die op dit moment op de markt is. Daar staat echter wel een fors prijskaartje tegenover. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan is de Aura H2O de e-reader die je moet hebben. Wil je echter de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan zijn er betere modellen te koop.

Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
vanaf 149,00
Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Om de review gelijk goed te starten: de Kobo Aura H2O is de beste e-reader die op dit moment op de markt is. Dat begint al bij de gebruikservaring. De software van Kobo is op alle e-readers gelijk en werkt prima. Het startscherm is overzichtelijk en toont in blokken recent gelezen boeken, nieuwe boeken die onlangs zijn toegevoegd en leesstatistieken. De e-readers van Kobo houden bij hoeveel boeken je gelezen hebt en hoe lang je daarover gedaan hebt. Dat levert leuke statistieken op, zoals het aantal minuten dat je doet over het lezen van een pagina en het percentage gelezen boeken in de bibliotheek. De bibliotheek zelf steekt goed in elkaar en maakt het mogelijk om boeken op verschillende manieren te sorteren en ook in te delen in verzamelingen van bijvoorbeeld hetzelfde genre of auteur. Zo behoud je het overzicht, zelfs als er duizenden boeken op de e-reader zijn gezet. Ook de instellingen zijn onderverdeeld in logische categorieën, al blijft het vreemd dat extra's zoals de internet browser en games onder het kopje 'beta functies' staan.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Zoals ik de review begon, zo wil ik 'm ook afsluiten. De Kobo Aura H2O is de beste e-reader die op dit moment op de markt is. Maar daar betaal je ook fors voor. De H2O kost zo'n 180 euro en dat is veel meer dan de meeste andere e-readers die op dit moment te koop zijn. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan hoef je niet verder te zoeken en zit je met de Aura H2O goed: prachtig scherm, haarscherpe letters en ook nog eens waterbestendig. Is die waterdichtheid geen noodzaak, mag het scherm ietsje minder en kleiner en wil je vooral minder uitgeven? Dan biedt de Kobo Aura met een prijskaartje van iets meer dan 100 euro dezelfde leeservaring, gegoten in iets mindere hardware, maar wel met een stuk betere prijs-kwaliteitverhouding.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De meeste e-readers van tegenwoordig hebben een 6 inch scherm, maar de Kobo Aura H2O doet het met 6,8 inch. Dat maakt dit model, zeker in combinatie met de behoorlijk grote randen om het scherm, een fors apparaat. Je hebt dus behoorlijk wat in handen en het weegt ook nog eens 233 gram. Misschien niet ideaal om urenlang vast te houden, maar anderzijds krijg je er wel wat fraais voor terug. Het scherm van de Aura H2O maakt namelijk gebruik van de nieuwste CARTA E Ink-technologie, in combinatie met een bijzonder hoge resolutie (1430 bij 1080 pixels). Met als resultaat dat plaatjes en tekst er haarscherp uitzien. Dat is ook te danken aan een andere techniek die gebruikt is voor het scherm. Veel e-readers maken gebruik van een capacitief scherm, wat wil zeggen dat er een extra laagje over het scherm zit dat 'meet' waar er gedrukt wordt. Het nadeel hiervan is dat die extra laag ook zorgt dat het scherm fletser wordt. De Aura H2O heeft een optische technologie om te kijken waar je precies klikt. De sensoren die het meten zitten verwerkt in de rand langs het scherm. Dit heeft als voordeel dat het scherm er helderder uitziet. Maar het zorgt er wel voor dat het scherm in een verhoging ligt. En dat terwijl de Kobo Aura bijvoorbeeld helemaal vlak was. De optische techniek kan overigens maar één vinger te gelijk detecteren, dus bewegingen met twee vingers, zoals 'pinch & zoom', werken niet op deze e-reader.
9,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Dankzij het grote scherm en de haarscherpe letters heeft de Kobo Aura H2O weer een stap gemaakt richting echt papier. Het maakt het lezen van boeken op deze e-reader een zeer aangename ervaring. Naast deze positieve punten qua hardware is er ook qua software genoeg aan te passen, waardoor het lezen nog fijner wordt. Zo zijn er een heel aantal verschillende lettertypen om uit te kiezen, waaronder Dyslexie en OpenDyslexic. Het is erg eenvoudig om de lettergrootte aan te passen en je kunt zelfs spelen met de dikte. De Aura H2O biedt geen fysieke knoppen, dus het omslaan van pagina's moet met de hand gebeuren. Dit kan zowel met veegbewegingen als door op het scherm te drukken. Het is fijn dat je zelf in kunt stellen op welk deel van het scherm je moet klikken om naar voren of achteren te bladeren. Zo kun je af en toe wisselen van linker- naar rechterhand om een pagina om te slaan. En dat is zeker bij zo'n grote e-reader geen overbodige luxe. De H2O heeft een verklarend Nederlands Van Dale woordenboek en daarnaast een Engels-Nederlands woordenboek.
9,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
De naam Aura H2O gaf het wellicht al weg, maar de grootste innovatie van deze e-reader moet nog genoemd worden: deze Kobo is waterbestendig, en dat is behoorlijk uniek. De fabrikant strooit zelf met marketingpraat dat de Aura H2O de eerste waterbestendige e-reader is, maar dat blijkt niet het geval. De PocketBook Aqua ging de Aura H2O voor, maar dat mag de pret niet drukken. Dankzij de IP67-certificering kan de Aura H2O een half uur lang onderwater verblijven tot een diepte van één meter en dat zorgt ervoor dat je met een gerust hart een boekje kunt lezen aan het strand of zelfs in bad. En probeer dat maar eens met een papieren boek. Hoewel een ebook de geur of ervaring van papier nog lang niet weet te evenaren, is waterdichtheid wel een mooi voordeel dat een e-reader je kan bieden. Of je ook daadwerkelijk vaak plezier gaat hebben van de waterbestendigheid is de vraag (heb je wel een bad?), maar de vernieuwing is lovenswaardig. Zeker in een markt, waar - op ingebouwde verlichting na - al jaren eigenlijk niets spannends meer ondernomen is. Met het noemen van ingebouwde verlichting komt nog een ander pluspunt van de H2O naar boven. Net als veel andere nieuwe e-readers heeft de H2O ook een ingebouwd leeslampje en die levert echt prachtig egaal licht over het scherm. Naast al die hardware-matige extra's beschikt de Aura H2O ook over de vaste extra's die op alle e-readers van Kobo te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de games, internetbrowser en geweldige ondersteuning van internetdienst Pocket. Laatstgenoemde functie is voor mij persoonlijk de belangrijkste reden om te kiezen voor één van de modellen van Kobo.

8,7
Eindscore test
Kobo Aura H2O

Reviews van de Kobo Aura H2O

Gemiddelde score gebruikers

2,0
De eerste reviews zijn negatief maar misschien dat er nog consumenten zijn met betere ervaringen over de Kobo Aura H2O. Bekijk ook andere E-readers dan de Kobo Aura H2O om tot een goede keuze te komen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Nauwelijks gebruikt na een iets meer dan ...
Door Marie-José Reumkens op 18-7-2017

Nauwelijks gebruikt na een iets meer dan een half jaar hield hij er mee op tijdens het lezen. Met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. Opgestuurd naar bol.com bleek niet meer te repareren, geld terug gekregen

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een boek is en blijft een mooie ...
Door Ron op 2-4-2017

Een boek is en blijft een mooie product, maar neemt veel ruimte in. Een alternatief is digitaal. Maar een tablet is de glanzig en geeft een probleem met daglicht of buiten lezen. De Kobo heeft een iets matte uitstraling waardoor het erg prettig leest.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ben zéér tevreden over de KOBO e ...
Door berkie op 16-3-2017

Ben zéér tevreden over de KOBO e reader. Heb er 's nachts in het vliegtuig prima op kunnen lezen. Fijn in te stellen lettertype en helderheid. Mijn man heeft er ook een gekocht en is ndet als ik bijzonder tevreden. We hebben er meer dan 3100 boeken opstaan en hoeven nooit meer naar de bieb of op rommelmarkten boeken te zoeken. Geweldig.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Heb nu een half jaar een kobo ...
Door Yvonne op 9-3-2017

Heb nu een half jaar een kobo H2O ereader, de verlichting is prima, echter de batterij is echt heel slecht. Binnen een week moet ik mijn ereader weer opladen dat is ongeveer een leesduur van 20 uur. Voorheen had ik een sony ereader deze batterij ging minimaal 70 uur mee.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goede e reader. formaat niet te ...
Door Ch op 26-12-2016

Goede e reader. formaat niet te groot en niet te klein. Snelheid oké. Je kan en mag de snelheid niet vergelijken met een tablet. Tablets zijn gewoon veel sneller. Helderheid scherm is zeer goed. Vergelijk je H2O met de Kobo aura one, dan is de laatste iets helderder qua scherm en iets beter qua verlichting, echter hier staat een ander prijskaartje tegen over. De H2O functioneert prima en is een absolute aanrader waar je geen spijt van zult krijgen, echter de prijs zo iets goedkoper mogen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De kobo aura h2o is een super ...
Door Evy op 1-12-2016

De kobo aura h2o is een super e-reader een echte aanrader. Er kunnen kei veel boeken op en je ziet precies wat je gelezen hebt en ook hoe veel je nog moet. Een fijn menu en een fijne besturing.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Mooie uitvoering. Eenvoudig te installeren met behulp ...
Door Berkie op 24-11-2016

Mooie uitvoering. Eenvoudig te installeren met behulp van google pagina. Handzaam en prettige letter en helderheid. Een mooi product voor die prijs

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Met plezier lees ik een boek op ...
Door BCC 201608-0815525 op 28-9-2016

Met plezier lees ik een boek op deze e-reader, ,kan de grote van de letter aanpassen, de helderheid van de achtergrond is aan te passen en je kunt buiten ook prima lezen, je kunt lang met de accu doen, dus veel boeken lezen. Heb er ook een omslag bij gekocht aan te raden is met magneet sluiting ,waardoor je niet iedere keer de e-reader aan en uit hoeft te zetten. Je zult geen spijt krijgen van deze aankoop.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
Door alle lovende reacties deze dure e-reader ...
Door Linda op 26-8-2016

Door alle lovende reacties deze dure e-reader gekocht. Erg veel spijt van. Niet gemakkelijk in het gebruik. Je wordt gek van de reclame van Kobo zelf op deze e-reader (want je moet daar wel je e-books kopen). Op het homescherm allemaal overbodige informatie over hoeveel % van welke boeken je hebt gelezen. Zeer omslachtig om boeken gekocht via bol.com binnen te halen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geen los lampje met aparte batterij maar ...
Door Egbert op 9-8-2016

Geen los lampje met aparte batterij maar een verlicht scherm. Snelle overdracht van Calibre naar m'n ereader, lange levensduur van de batterij - precies wat je van een ereader verwacht.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura H2O
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura H2O
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura H2O.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura H2O? Onze eigen test van de Aura H2O staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Kobo Aura H2O
8,0
17-10-2014
Tabletsmagazine.nl

Als de Kobo Aura H2O fysieke knoppen had om te bladeren dan was dit de beste e-reader geweest op de Nederlandse markt. Nu is dat misschien nog steeds wel zo maar is er, wat mij betreft, ruimte voor verbetering. Het scherm is erg goed, net als de achtergrondverlichting. De Kobo boekenwinkel is respectabel en competitief met hun prijzen, en boeken zijn via een nieuw samenwerkingsverband zelfs ook via Bol.com te verkrijgen. De prijs van 179 euro komt mij echter als wel iets teveel van het goede over, zeker als we kijken naar de Kobo Glo (119 euro) en Kobo Aura HD (149 euro). Maar als je graag in bad of bij het zwembad leest dan is het prijsverschil vast goed te verdedigen.

Tabletsmagazine.nl
Kobo Aura H2O
7,0
12-12-2016
clickx.be
KOBO AURA H20 REVIEW
8,0
3-10-2014
Digitaltrends.com

Even though the ebook reader seems to be fading fast, Kobo and Amazon are still producing high-end devices for that market. If you prefer reading on an ebook reader to reading on a tablet, the Kindle Paperwhite and Aura H2O are really your best options. The Kobo Aura H2O offers one of the most authentic reading experiences of any ebook reader and it even has a cool design. The reader’s special features are what set it apart from Amazon’s offerings. We really enjoyed the Aura’s larger screen and the ability to put almost any file we wanted onto the device. The impressive battery life and waterproofing also offer clear advantages to those who like to read outdoors. However, if you prefer a smaller size and don’t really need the waterproof feature, Amazon’s Kindle bookstore still outshines that of the Kobo when it comes to ease of use.

Digitaltrends.com
Kobo Aura H2O: beste e-reader ook goed in bad
8,7
13-10-2014
BesteProduct.nl

De Kobo Aura H2O is dankzij een fantastisch scherm en unieke waterbestendigheid de beste e-reader die op dit moment op de markt is. Daar staat echter wel een fors prijskaartje tegenover. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan is de Aura H2O de e-reader die je moet hebben. Wil je echter de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan zijn er betere modellen te koop.

BesteProduct.nl
Kobo Aura H2O review
8,0
7-11-2014
TechRadar.com

Great for the beach and the bath, Kobo's latest is the only waterproof ereader we know of. There's no 3G option, the store isn't as good as Amazon's, and there is a slight lack of processing power, but there are other unique attributes aside from waterproofing that make the Aura H2O worth considering.

TechRadar.com
Kobo Aura H2O review
8,0
26-2-2015
TrustedReviews.com

It doesn’t have the software of a Kindle, but this could be the perfect ebook reader for relaxing reads in the bath.

TrustedReviews.com
Magazine testen
10,0
Computer Active
1-11-2014
8,9
Consumentengids
1-12-2014
7,8
Connect
1-1-2015
10,0
Computer Shopper
1-3-2015
8,6
Consumentengids
1-6-2016
8,0
Prijs / kwaliteit
De Kobo Aura H2O is een prima E-reader om te kopen. De Aura H2O is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 149,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 149,00
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Kobo Aura H2O

Bekijk
€ 149,00
5,4
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Kobo Aura H2O

Scherm

Formaat scherm
6,8 inch
Touchscreen
Ja
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1430 x 1080

Standaard

Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
GIF, JPG, PNG, TIF
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
233 gram
Overige bijzonderheden
- refurbished, water- en stofbestendig, wifi

Geheugen

Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash), microSDHC , Micro-SD
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugencapaciteit
3000 e-books

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
N250-KU-BK-K-EP, 0681495006670 ,
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2014
Afmetingen (H x B x D)
0,97 x 17,9 x 12,9 cm, 17,9 x 12,9 x 9,7 cm
EAN
0681495006670, 2750032298347 , 0681495007356
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
2,0
Prijs / kwaliteit
8,0