Volg ons

PocketBook Touch HD

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de PocketBook Touch HD

Voordelen

  • Uitbreidbaar geheugen
  • Optie om boeken voor te laten lezen
  • 8GB aan opslag

Nadelen

  • Niet het mooiste design
  • Niet waterdicht

Onze test
Consumententest | op
7,0

PocketBook Touch HD: E-reader met voorleesfunctie en veel opslagruimte

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De PocketBook Touch HD is een prima e-reader die zich op een aantal vlakken nadrukkelijk onderscheidt van concurrenten. De mogelijkheid tot het inpluggen van je oordopjes en je het boek voor te laten lezen is absoluut interessant. De e-reader ligt ook erg comfortabel in de hand door de grote afgeronde hoeken onderaan. Helaas is de enorme ‘kin’ aan de onderkant, met daarin de menuknoppen, aan de grote kant. Esthetisch ook niet echt een gelukkige keuze. Het geheugen van 8GB is voor vrijwel iedereen meer dan genoeg, je kan er duizenden boeken op kwijt. Wil je tóch nog meer? Het geheugen is met een SD-kaart nog uit te breiden!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
7,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Door het hoge resolutie scherm waarover deze e-reader beschikt zijn de letters erg scherp. Dit is erg prettig voor je ogen en leest rustig. De menu’s en instellingen zijn erg overzichtelijk en bijvoorbeeld het instellen van de lettergrootte gaat eenvoudig. De e-reader is wel wat traag met opstarten, vooral de eerste keer nadat je nieuwe boeken op je e-reader hebt gezet. Dit kan ook wel als irritant ervaren worden. De grote knoppen onderop maken de navigatie eenvoudig, maar naar volgens het panel had de enorme ‘kin’ wel wat kleiner gemogen.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven van deze review kost de PocketBook Touch HD 139 euro. Daarmee is het niet de goedkoopste e-reader in zijn klasse, maar het is al met al een ruim voldoende prijs voor een apparaat met deze specificaties en mogelijkheden.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De PocketBook Touch HD heeft een erg basic design en de grote kin met drukknoppen maken dat de PocketBook niet de meest aantrekkelijk ogende e-reader is die er te vinden is. De grote knoppen zouden navigatie eenvoudig moeten maken, maar door de onhandige positionering van de knoppen ben je meer geneigd de pagina om te slaan met een swipe over het scherm in plaats van de knoppen te gebruiken. Dit maakt dat ze dus redelijk overbodig zijn in het gebruik en daarmee die lelijke grote ‘kin’ dus ook. Verder voelt de PocketBook Touch HD wel heel erg solide aan. De soft touch afwerking en afgeronde hoeken aan de onderkant zorgen ervoor dat deze e-reader erg lekker in de hand ligt!
7,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Tijdens de test werd de leeservaring door het panel als ‘prima’ ervaren. Het scherm is rustig voor de ogen en je kan de letter aan je voorkeur aanpassen. Een ruime voldoende, we verwachten ook niet minder van een e-reader van deze prijs.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
De PocketBook Touch HD beschikt over een extra mogelijkheid die niet veel e-readers hebben: audioboeken beluisteren. Plug je oordopjes in en laat je het boek voorlezen! De stem klinkt wel erg mechanisch, Morgan Freeman was waarschijnlijk net te duur. De extra optie werkt verder wel, dus kun je aan die stem wennen dan heb je er zeker wat aan. Het geheugen van de PocketBook HD kun je uitbreiden door het plaatsen van een SD kaart, zeker niet bij alle e-readers mogelijk. De e-reader biedt ondersteuning voor meer dan 18 populaire bestandsformaten en biedt daarmee een brede ondersteuning. Je zult dus vrijwel nooit tegen het probleem lopen dat je een bestand niet kunt openen op deze e-reader. Verder beschikt deze e-reader natuurlijk over wifi. Let erop dat de PocketBook Touch HD niet waterbestendig is.

7,0
Eindscore test
PocketBook Touch HD

Testen van PocketBook Touch HD
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor PocketBook Touch HD
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de PocketBook Touch HD.
Website testen
Wat vonden andere testers van de PocketBook Touch HD? Onze eigen test van de Touch HD staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
PocketBook Touch HD: E-reader met voorleesfunctie en veel opslagruimte
7,0
12-4-2017
BesteProduct.nl

De PocketBook Touch HD is een prima e-reader die zich op een aantal vlakken nadrukkelijk onderscheidt van concurrenten. De mogelijkheid tot het inpluggen van je oordopjes en je het boek voor te laten lezen is absoluut interessant. De e-reader ligt ook erg comfortabel in de hand door de grote afgeronde hoeken onderaan. Helaas is de enorme ‘kin’ aan de onderkant, met daarin de menuknoppen, aan de grote kant. Esthetisch ook niet echt een gelukkige keuze. Het geheugen van 8GB is voor vrijwel iedereen meer dan genoeg, je kan er duizenden boeken op kwijt. Wil je tóch nog meer? Het geheugen is via een sd kaart uit te breiden.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,6
Consumentengids
1-7-2017
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de PocketBook Touch HD en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de PocketBook Touch HD

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de PocketBook Touch HD nog niet gedeeld. Heb jij de Touch HD gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van PocketBook te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van PocketBook Touch HD

Scherm

Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Verlichting
Nee
Kleurenscherm
Nee
Aantal grijstinten
16

Standaard

Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, PRC, RTF, TXT, DOC, FB2, CHM, DjVu, DOCX, FB2.ZIP, TCR, MOBI, EPUB DRM
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, JPG, PNG, TIF
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
wireless LAN, Nee
Audio
MP3
Gewicht
180 gram

Geheugen

Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash), microSDHC
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
8 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
PB631-E-WW
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2016
Afmetingen (H x B x D)
0,9 x 11,35 x 17,5 cm
EAN
7640152094217
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-