Volg ons
5 voordelen van de Apple iPad

Apple iPad is mooi, makkelijk en niet duur

3 mei 2010 door Ron Smeets, MobileCowboys.nl
De Apple iPad is ongekend populair en iedereen heeft er wel een mening over. De voor- en tegenstanders buitelen over elkaar heen om hun standpunt over het apparaat naar voren te brengen. Daarom wordt het moeilijk om te zien wat nu echt de voor- en nadelen van deze tablet-computer zijn. Daarom zetten wij ze even op een rijtje.


1: prijs iPad
Apple heeft de naam ontzettend duur te zijn met zijn apparaten. Voor een laptopje van 500 euro hoef je bij de Amerikaanse fabrikant niet aan te kloppen. Daarom valt de prijs van de Apple iPad vooralsnog hartstikke mee. In Amerika kost de wifi-versie momenteel 499 dollar. In Nederland zal dat, gokje, rond de 450 euro gaan liggen. En voor een apparaat wat volgens de maker zelf 'magisch' en 'revolutionair' is valt dat nog eigenlijk heel erg mee.
2: gebruiksgemak
Met het risico een open deur in te trappen: de Apple iPad is bijzonder gebruiksvriendelijk. De fabrikant staat er om bekend dat ze apparaten maken die iedereen meteen begrijpt en in gebruik kan nemen. Met de iPad is dat niet anders. Alles werkt heerlijk intuïtief, precies zoals je zou verwachten dat het werkt dus. Van uitzoomen door twee vingers naar elkaar toe te bewegen, tot slepen om een virtuele bladzijde om te slaan. Iedereen kan er mee om gaan.
3: het toetsenbord
Je ziet het meteen. De iPad staat als computer te boek, maar bestaat uit eigenlijk niets meer dan een beeldscherm. Programma's zijn natuurlijk prima te bedienen via het touchscreen, maar wat als je eens een stukje wil typen? Dan tovert de iPad een toetsenbord op het beeldscherm. En hoewel dit soort toetsenborden over het algemeen minder werken als 'echte', kun je op de iPad verrassend goed en snel tikken. Echt ergonomisch is het niet, maar ben je niet van plan om je roman uit te werken, dan heb je het extra toetsenbord, dat tegen meerprijs te krijgen is, absoluut niet nodig.
4: de accuduur
De iPad is bedoeld als mobiel apparaat. Eentje die je dus in je tas moet stoppen en veel onderweg zult gebruiken. Maar het grote touchscreen vreet natuurlijk stroom en de kans dat je constant in de buurt van een stopcontact bent is klein. Een goede accu is dus onontbeerlijk. Apple heeft dat goed door en heeft de iPad voorzien van een uitstekende batterij. Na ruim 12 uur intensief gebruik was er nog altijd een derde van de capaciteit over. De iPad is dus een apparaat dat je met gerust hart een dagje kunt gebruiken zonder zorgen over de batterij. Zoals het hoort.
5: het design
Ook met dit voordeel zouden we zomaar een open deur in kunnen trappen: de Apple iPad is erg mooi vormgegeven. Maar ook wat dat betreft zijn we niet anders gewend van Apple. Het apparaat is onvoorstelbaar plat, voelt erg stevig en heeft een prachtig beeldscherm. Toeters en bellen, daar doet Apple niet aan. Er zijn bijna geen kiertjes of gaatjes te vinden. Alleen stijlvol aluminium en glimmend glas. Erg mooi.