Volg ons

Inventum HL197V

Voor- en nadelen van de Inventum HL197V

Voordelen

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Voeten en lichaam apart instelbaar
  • Zacht en comfortabel

Nadelen

  • Geen elastieken

Onze test
Consumententest | op
7,7

Inventum HN197V: Voeten en lichaam apart instelbaar

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum HN197V beschikt over twee zones die je apart van elkaar kan verwarmen. Krijgt je lichaam het in bed sneller warm, maar blijven je voeten zo koud? Dan lijkt deze elektrische deken in het bijzonder geschikt. Is 80 bij 160 centimeter groot en van top tot teen voorzien van warmtedraden. We missen wel elastieken in de hoeken tegen het verschuiven. Voor zo'n 70 euro te koop en een van de betere dekens die we hebben getest, kooptip!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 74,99
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen kost deze deken 70 euro. Gezien de extra’s die dit model biedt vinden wij dit de Inventum deken met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hij is zacht, maakt je bed aangenaam warm en je kunt de warmte bij de voeten apart van je lichaam instellen.
7,0
Materiaal / design
(Weging 20%)
Met een formaat van 80x160 cm is dit model geschikt voor eenpersoons matrassen. Bij alle door ons geteste Inventum dekens missen we elastieken in de hoeken. Die elastieken zorgen ervoor dat de dekens niet gaan schuiven. Jammer. Daar staat dan wel weer tegenover dat de modellen van Inventum wel weer van top tot teen voorzien zijn van warmtedraden. De volledige ruimte wordt dus benut en je mist zo geen warmte.
9,0
Gebruikservaring / comfort
(Weging 50%)
Dit deken maakt je bed aangenaam warm. Al na een kwartier merk je verschil en heeft je bed al een lekkere temperatuur. Dit model heeft een apart instelbare voetenwarmte, iets wat we niet vaak zien. Op het paneel kies je zowel de temperatuur van het lichaamsgedeelte als de voetenzone. In totaal is er keuze uit 9 standen. Het verschil tussen bijvoorbeeld stand 5 voor je lichaam en 9 voor je voeten is duidelijk merkbaar. Verder heeft de deken een veiligheidstransformator en schakelt hij zichzelf automatisch na 12 uur uit.
8,0
Bediening / mogelijkheden
(Weging 20%)
De aansluiting voor de stekker zit linksboven de deken. Met het bedieningspaneel kun je de lichaamswarmte en de voetenwarmte apart instellen, met keuze uit stand 1 t/m 9. Verder is de deken wasbaar op 30 graden en schakelt hij na 12 uur automatisch uit. Tot slot heeft dit model, zoals alle Inventum dekens, een Inventum Security System. Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er een draadbreuk of iets dergelijks in de deken ontstaat of bij foutief gebruik.

7,7
Eindscore test
Inventum HL197V

Reviews van de Inventum HL197V

Gemiddelde score gebruikers

6,7
Inmiddels hebben 16 gebruikers hun mening gedeeld over de HL197V van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de HL197V vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
5,0
De knobbel op schouderhoogte is heel erg ...
Door Beukar op 1-3-2020

De knobbel op schouderhoogte is heel erg onlogisch geplaatst , de verwarmde lengte van de deken is te kort. Als aangegeven dat de deken 180 cm lang is ga je er van vanuit dat dan ook ongeveer 175 cm verwarmd wordt nee dus.Ik vind het wel mooi dat het zoveel warmte instellingen heeft en de voeten apart verwarmd worden maar waarom moet je elke wanneer je de deken steeds de instellingen langs om de gewenste temperatuur in te stellen.Hier had toch een geheugen moeten in zitten met al die electronica.Als ik van te voren dit had gelezen had ik deze deken niet gekocht. Review 12-11-2019 Deze deken is mooi te regelen maar waarom moet men steeds elke keer de deken instellen waarom geen geheugen ingebouwd? Nu moet je steeds alle drukknoppen instellen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Dit is de 3e deken dacht ik ...
Door KeHe op 3-1-2020

Dit is de 3e deken dacht ik van dit type. De eerste een jaar of 9 geleden gekocht. Die is een aantal jaar daarna vervangen ivm garantie. Nu na 5,5 jaar toch alweer aan vervanging toe. De storingscode E1 blijft verschijnen, dus mogelijk draadbreuk in de deken? Prettige deken. Heerlijk om altijd je bed te kunnen verwarmen, aan het begin van de nacht en evt ook in de loop van de nacht nog. Een suggestie ter verbetering: laat de uren die je in kunt stellen oplopen, ipv dat je vanaf 12u af moet tellen. Je gebruikt de deken eerder een paar uurtjes, dan dat je steeds een uur of 10 de deken gebruikt. Dat scheelt ook slijtage aan dat drukknopje. Enige echte nadeel van de deken vind ik dat je op een gegeven moment toch de draden erg goed gaat voelen. Ik hoop dat deze deken lang(er) meegaat!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Ongeveer 200 uur veel plezier gehad van ...
Door H. manus op 12-12-2019

Ongeveer 200 uur veel plezier gehad van deze deken (type HN197V), maar begon toen te haperen en deed daarna niets meer. De deken was 2 winterseizoenen gebruikt, drie maanden over de garantieperiode. De leverancier was intussen failliet gegaan en Inventum vond dat ik de deken maar naar de vuilstort moest brengen. Kennelijk vinden ze het daar normaal dat hun producten zo snel de geest geven.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Wat een fijne deken - veel eerder ...
Door Lanny op 10-12-2019

Wat een fijne deken - veel eerder moeten kopen. Heerlijk tijdens deze koudere nachten. Zeker met een traagschuim matras die 's winters toch al veel harder zijn dan 's zomers. Overigens past hij prima om een matras van 220/90 die ook nog eens behoorlijk dik is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Heb al een andere deken van Inventum ...
Door MrManuzz op 19-11-2019

Heb al een andere deken van Inventum en ben daar erg tevreden over. Zelfde model was niet meer verkrijgbaar. Dan deze maar gekocht in de hoop dat hij net zo zou bevallen. Wat erg tegenvalt is de warmte. 9 standen waarvan je maar 1 kan gebruiken, stand 9. Dan wordt de deken nog maar net voelbaar warm. Verder begrijp ik niet dat fabrikanten de controller niet zo maken dat je deze op de tast kan bedienen. Je gaat toch niet als je half slaapt op het display kijken om of je voeten of je lijf hoger / lager te zetten en daarvoor het juiste knopje te vinden en 8 keer in te drukken. Mijn andere deken heeft schuifknoppen voor timer en temperatuur (handig). Tegenvaller voor het geld!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Op aanraden van een collega dit product ...
Door KRN187 op 18-11-2019

Op aanraden van een collega dit product besteld, lekker warm tijdens de koude dagen. Verbruikt weinig stroom. 2-delig instelbaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Ik had hoge verwachtingingen van deze deken. ...
Door Sjaan op 5-10-2019

Ik had hoge verwachtingingen van deze deken. De prijs is best hoog maar vond het in eerste instantie het waard vanwege de vele standen en afzonderlijk voetgedeelte. Helaas lopen de verwarmingsdelen niet tot helemaal onderaan de deken. Dit is gemakkelijk op te lossen door de deken naar beneden te trekken zodat je wel warme voetjes kreeg. Ook ging het kastje binnen twee jaar kapot. Helaas geen bon meer omdat ik lang met mijn vorige deken had gedaan, had ik de verwachting dat deze ook lang mee zou gaan. jammerdebammer. Nu maar weer een andere gekocht. Dit keer een simpel model. Want als ze zo snel kapot gaan dan liever een goedkopere dan steeds een dure te kopen. :-(

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
omdat ik al langer dan 20 jaar ...
Door g.kersten op 1-6-2019

omdat ik al langer dan 20 jaar inventum dekens heb ben er altijd tevreden over geweest alleen bij deze is wel vaak na 2 jaar problemen jammer

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
het Bedje is in korte tijd lekker ...
Door John otte op 26-1-2019

het Bedje is in korte tijd lekker warm waarbij je de koude voeten, nadat je op temperatuur bent gekomen apart kan verwennen en de rat een paar standjes lager

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Binnen 5 jaar 4 van deze dekens ...
Door S. Veenstra op 5-9-2018

Binnen 5 jaar 4 van deze dekens gekocht. Steeds ging de schakelaar weer stuk.Waarom dan toch steeds gekocht. Omdat er 9 warmtestanden op staan. Geen andere deken zo te vinden en in te stellen. Nu is mijn geduld op. Deze deken niet weer. Voor mij geen yoeval meer.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum HL197V
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum HL197V
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Website testen
De Inventum HL197V is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum HN197V: Voeten en lichaam apart instelbaar
7,7
30-11-2018
BesteProduct.nl

De Inventum HN197V beschikt over twee zones die je apart van elkaar kan verwarmen. Krijgt je lichaam het in bed sneller warm, maar blijven je voeten zo koud? Dan lijkt deze elektrische deken in het bijzonder geschikt. Is 80 bij 160 centimeter groot en van top tot teen voorzien van warmtedraden. We missen wel elastieken in de hoeken tegen het verschuiven. Voor zo'n 70 euro te koop en een van de betere dekens die we hebben getest, kooptip!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum HL197V te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de HL197V de € 74,99 waard is.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 74,99
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Inventum HL197VSpecificaties van Inventum HL197V

Algemeen

Type deken
onderdeken
Geschikt voor
1 persoon
Lengte
210 cm
Breedte
92 cm
Vermogen
60 watt
Aantal temperatuurstanden
9
Automatische uitschakeling
Ja
Automatische uitschakeling na
1 uur
Voetenwarmte instelbaar
Ja
Schakelaar afneembaar
Ja
Wasmachine bestendig
Ja
Handwasbaar
Ja
Fast Heat
Ja
Temperatuurbeveiliging
Ja
Auto-off timer
Ja
Kleuren
wit
Materiaal
fleece
Overige bijzonderheden
Hoeslaken en elektrische onderdeken in 1. Geschikt voor de bedden tot 210 cm lang en 100 cm breed. EcoControl. Standenschakelaar met verlicht LCD display. Materiaal: bovenkant ademend microfleece en onderkant fleece. Tot 12 uur instelbare timer.
Energievergelijking
<a href="/energie_vergelijken" target="_blank">Energie vergelijken</a>
Toelichting type
-
Partnumber
HL197V
Toelichting partnumber
92 x 210 cm
Introductie model
2012
Releasedatum
September 2012
EAN
8712876020809

Extra

Kleur(en)
wit
Materiaal
fleece
Diepte
210,00 cm, 2100 mm
Breedte
92,00 cm, 920 mm
Fabrikant kleur(en)
wit
Vermogen
60 watt
Wasbaar
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
6,7
Prijs / kwaliteit
6,5