Volg ons

Inventum HNL4112Z

Voordelen
  • Warmt snel op
  • Zorgt voor een fijne, warme temperatuur
Nadelen
  • Duur voor wat je krijgt

Onze test
Consumententest | op
7,8

Inventum HNL4112Z: Prima elektrisch deken, maar iets te duur

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De HNL4112Z kost op het moment van testen bijna 90 euro. En daarvoor krijg je een elektrisch deken met een goede warmteverdeling, snelle opwarming en hij is gemaakt van zacht fleece materiaal. Prima, maar wij vinden het deken wel wat aan de dure kant. We hebben goedkopere modellen getest (onder andere van dezelfde fabrikant) die gelijkwaardig presteren en veel minder geld kosten. Prima product dus, maar je kan voor minder geld ook goed slagen.

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
vanaf 85,90
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen kost deze deken van Inventum bijna 90 euro. En zoals gezegd vinden we dat aan de dure kant. Echt noemenswaardige extra’s zijn er niet en hij is vrijwel even groot en biedt dezelfde gevoelswarmte als andere, goedkopere modellen. Zowel bij Inventum zelf als andere fabrikanten zijn goede goedkopere dekens te vinden.
8,0
Materiaal / design
(Weging 20%)
De HNL4112Z van Inventum heeft een formaat van 80x160 cm. Daarmee is de deken geschikt voor een 1-persoonsmatras. Wat we bij vrijwel alle modellen aanmerken, is het formaat. Je mist met een lengte van 160 cm toch al snel veel warmte over de lengte van je bed. Voordeel van deze Inventum is weer wel dat de warmtedraden echt van boven tot onder lopen. Dit in tegenstelling tot vele andere modellen. De deken is gemaakt van zacht fleece/katoen materiaal.
8,0
Gebruikservaring / comfort
(Weging 50%)
Zoals gezegd lopen de draden die warmte genereren door de hele deken. Zo wordt alle ruimte benut en heb je echt 80x160 cm aan warmte. De opwarmtijd van de deken is goed. Met 6 standen kun je na een kwartier tot half uur al in een aangenaam voorverwarmd bed stappen. De verdeling van de warmte is ook goed. Tot slot de bediening, die is heel simpel. Met de afstandsbediening kies je simpelweg voor 1 van de 6 standen. Dankzij het Inventum Safety System schakelt de deken zichzelf na 12 uur automatisch uit.
8,0
Bediening / mogelijkheden
(Weging 20%)
Wat extra mogelijkheden betreft, deze deken beschikt over ISS. Klinkt nogal 'spacy', maar het staat voor Inventum Security System. Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er een draadbreuk of iets dergelijks in de deken ontstaat (of bij foutief gebruik). Verder zit de aansluiting van de stekker linksboven de deken. Het bedieningspaneel geeft je de mogelijkheid te switchen tussen 6 standen. Overigens kun je de stekker ontkoppelen, waardoor je deze deken gemakkelijk kunt wassen op 30 graden. Tot slot schakelt de deken na 12 uur zelf uit.

7,8
Eindscore test
Inventum HNL4112Z

Reviews van de Inventum HNL4112Z

Gemiddelde score gebruikers

7,8
Inmiddels hebben 13 gebruikers hun mening gedeeld over de HNL4112Z van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de HNL4112Z vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Na drie maanden defect ! Het is ...
Door R. Elsinga op 30-1-2019

Na drie maanden defect ! Het is winter ! Ineens gaan alle lampjes uit en wordt de deken koud. Na alles in en uitgeschakeld te hebben blijven de lampjes uit en wordt de deken niet meer warm.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
We hadden al een warmte deken van ...
Door Ercé op 15-1-2019

We hadden al een warmte deken van inventum. Ook een zwakstroom en de voorganger van degene die ik nu heb aangeschaft. 2 uurtjes van te voren aanzetten en je kroop in een heerlijk behagelijk bed. Tot op die ene dag... De ervaring van mensen uit de omgeving was dat die het wel 10-15 jaar deed. Helaas hield die van ons er na 3,5jaar mee op. Geen garantie, geen service. We wilden weer een zwakstroom en dan kom je automatisch toch weer op inventum uit. Hopelijk kunnen wij ook over 15 jaar zeggen dat hij het nog steeds doet!! Daarom nu wat terughoudend met lovende uitspraken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Het deken van dit elektrische deken heeft ...
Door Kim Coenen op 18-12-2018

Het deken van dit elektrische deken heeft een fijne stof, daarnaast zijn ook de warmte draden amper voelbaar. Het is gemakkelijk te bedienen met de 6 warmte standen en de voetenzone is ook echt zoals beloofd warmer. Daarnaast is het een ruim deken voor een 1 persoon en wat ik een heel groot pluspunt vind is dat deze ook in de wasmachine wasbaar is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al meer dan 20 jaar gebruiken wij ...
Door jack op 27-11-2018

Al meer dan 20 jaar gebruiken wij met veel plezier de elektrische deken van Inventum. Goede kwaliteit voor een niet te dure prijs

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Titel: Inventum verwarmingsdeken HNL4112Z Cijfer: 2 Vroeger was alles ...
Door Verwarmingsdeken HNL4112Z op 16-10-2018

Titel: Inventum verwarmingsdeken HNL4112Z Cijfer: 2 Vroeger was alles beter? Previews spreken van 12 tot 22 jaar plezier van hun verwarmingsdeken, vooral type THS50, helaas ging ons type HNL4112Z nog geen 4 jaar mee! Nog korter dan de vorige, die ging ruim 5 jaar mee. Na contact met de serviceafdeling kwam het advies: “deze deken moet vervangen worden.” Om de oorzaak te achterhalen waren ze niet geïnteresseerd. Zeer teleurgesteld in de “service”afdeling.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik ben ontzettend blij met deze deken. ...
Door S. Kuyt op 24-3-2018

Ik ben ontzettend blij met deze deken. Mijn spier- en gewrichtsklachten zijn zo goed als geheel verdwenen. Een echte aanrader dus. De meerdere standen zijn erg fijn, dan kun je hem instellen op de gewenste temperatuur en lig je heerlijk confortabel.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben door ziekte altijd koud en ...
Door Monique op 3-1-2018

Ik ben door ziekte altijd koud en kan moeilijk warm worden, dus de deken doet het. Zwakstroom, makkelijk te bedienen, heel simpel te plaatsen en verwarmd prima en snel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik heb vandaag twee van deze dekens ...
Door Rinus Sebregts op 8-11-2017

Ik heb vandaag twee van deze dekens gekocht. Waarom Inventum ; 22 jaar geleden heb ik 2 Inventum onderdekens gekocht type THS 50 zwakstroom en deze dekens hebben ons gedurende de afgelopen 22 jaar zalig verwarmd en nooit een probleem met deze dekens gehad. Dus waarom zou ik een andere deken kiezen. Wij vertrouwen er gewoon op dat deze nieuwe dekens weer gewoon aan onze verwachtingen zullen voldoen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super fijne zwakstroom elektrische deken. Ze bestaan ...
Door Gerdien op 31-10-2017

Super fijne zwakstroom elektrische deken. Ze bestaan nog. Gaat jarenlang mee. Volgens mij de meest veilige deken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Na 20 jaar tot volle tevredenheid de ...
Door Gaucho Gringo op 7-2-2017

Na 20 jaar tot volle tevredenheid de THS50 te hebben gebruikt en alle positieve reacties op deze site te lezen, was het eenvoudig om opnieuw voor Inventum te kiezen. Helaas moet ik wat minder sterren toekennen aan de HNL4112Z, omdat deze een stuk minder gebruiksvriendelijk is dan de THS50! De aansluiting op de deken zit rechtsboven, terwijl ik aan de linkerkant van het bed lig, het bedieningspaneel komt daarom halverwege het bed en bovendien is de draad zo kort, dat het paneel nog maar nét boven het matras uitkomt... Bovendien is het jammer dat de adapter nu geen aan- en uitknop meer heeft, zodat de stekker bij geen gebruik uit het stopcontact moet worden getrokken. Ik heb geen twijfels over de kwaliteit van het materiaal of de gebruiksduur, maar daarvoor heb ik de deken nu nog te kort in bezit! Al met al lijkt het erop dat er niet goed is nagedacht op de design-afdeling, wellicht verdient het de aanbeveling om te zorgen voor dekens met de aansluiting linksboven, zodat deze direct onder de matrasovertrek kan worden geleid en buiten het bed kan worden gehangen. Ik kan mij ook voorstellen dat er zowel links- als rechtsboven aansluitingen worden geproduceerd en dat dit wordt vermeld op de doos, zodat de klant zélf de keuze heeft!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum HNL4112Z
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum HNL4112Z
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Website testen
De Inventum HNL4112Z is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum HNL4112Z: Erg duur voor een 1-persoonsdeken
7,8
28-11-2018
BesteProduct.nl

De HNL4112Z kost op het moment van testen bijna 90 euro. En daarvoor krijg je een elektrisch deken met een goede warmteverdeling, snelle opwarming en hij is gemaakt van zacht fleece materiaal. Prima, maar wij vinden het deken wel wat aan de dure kant. We hebben goedkopere modellen getest (onder andere van dezelfde fabrikant) die gelijkwaardig presteren en veel minder geld kosten. Prima product dus, maar je kan voor minder geld ook goed slagen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum HNL4112Z te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de HNL4112Z de € 85,90 waard is.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 85,90
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Inventum HNL4112Z

Bekijk
€ 85,90
8,4
Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 85,95
8,9
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 85,95
8,9
Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 85,95
4,5
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemeen
Type deken
bovendeken
Geschikt voor
1 persoon
Lengte
160 cm
Breedte
80 cm
Vermogen
55 watt
Aantal temperatuurstanden
6
Automatische uitschakeling
Ja
Automatische uitschakeling na
12 uur
Voetenwarmte instelbaar
Nee
Schakelaar afneembaar
Ja
Wasmachine bestendig
Ja
Handwasbaar
Ja
Materiaal
katoen, fleece
Energievergelijking
<a href="/energie_vergelijken" target="_blank">Energie vergelijken</a>
Toelichting type
-
Partnumber
HNL4112Z
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2013
Releasedatum
December 2013
EAN
8712876020854
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
7,8
Prijs / kwaliteit
7,0