Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Melitta Caffeo Solo

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (8) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Melitta Caffeo Solo

Voordelen

  • Compact formaat
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

  • Klein water- en bonenreservoir
  • Geen andere variaties aan koffie mogelijk

Onze test
Consumententest | op
8,1

Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 288,41
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Caffeo Solo heeft wat het panel betreft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Op het moment van schrijven kost dit apparaat je ongeveer 300 euro. Je krijgt hier geen machine voor met een scala aan mogelijkheden, maar wel eentje die bijzonder goede espresso zet. Het apparaat neemt bovendien weinig ruimte in beslag op je aanrecht. Een dergelijke kwaliteit koffie voor deze prijs is om enthousiast van te worden!
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
De Melitta Caffeo Solo is een compacte volautomaat met weinig poespas. Het display is vrij summier te noemen en er zijn ook relatief weinig knopjes op te vinden. Dat valt bij het testpanel eigenlijk wel in de smaak. Er vallen weinig bijzondere functies aan te ontdekken, dus heb je het apparaat ook snel door. De sterkte van de koffie is makkelijk in te stellen, evenals de maalgraad. De uitlopers van het koffie-apparaat zijn verstelbaar, erg handig om spetteren te voorkomen. Er is geen mogelijkheid tot het zetten van allerlei variaties aan koffie. Koop je dit apparaat, dan koop je 'm voor de espresso.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Melitta Caffeo Solo heeft een strak en minimalistisch design. In 'volautomaten-land' is dit zeker een van de kleinere, compacte machines. Dat scheelt flink wat ruimte op het aanrecht. De machine heeft zwarte en chromen onderdelen die er van ruim voldoende kwaliteit uitzien. Het geluid was overigens prima. Natuurlijk maakt een volautomaat geluid, maar we kunnen dit geen lawaaimaker noemen. Voor de bediening is er gekozen om te werken met icoontjes (in plaats van woorden). Gelukkig heb je deze icoontjes snel door, dit komt mede doordat het apparaat geen enorm scala aan mogelijkheden heeft. Je kan er lekkere espresso mee zetten, meer niet.
7,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Melitta heeft duidelijk nagedacht over het onderhoud. Je kan overal gemakkelijk bij, zo houd je je apparaat dus makkelijk schoon. Een nadeel is dat het apparaat wat kleine reservoirs heeft. Zo zal je dus wel wat vaker de bonen en het water moeten bijvullen. De inhoud van zo'n 125 gram is eigenlijk wat te karig. een heel pak bonen krijg je er niet in kwijt.
7,0
Vulling
(Weging 15%)
Helaas gaat een heel pak van 250 gram bonen niet in een keer in deze machine. Ook het waterreservoir van 1,2 liter is wat aan de kleine kant. Bij een machine van dit compacte formaat is dit iets wat je voor lief moet nemen. Met een simpele handeling stel je in hoe sterk je je koffie wil en hoeveel water je wil gebruiken per kopje. Dat is dan weer erg handig!
9,0
Smaak
(Weging 25%)
Tijdens de test heeft ons testpanel flink met de knopjes en instellingen gespeeld. Uiteindelijk bleek de sterkste instelling de beste te zijn. Het resultaat was een heerlijke espresso, vol van smaak en met een prachtig crema-laagje erop. De verschillende smaken uit de koffiebonen kwamen uit de Caffeo Solo goed naar voren. Met dit apparaat zet je dan misschien geen latte macchiato of cappuccino, maar de espresso smaakt bijzonder goed.
8,0
Beleving
(Weging 5%)
Natuurlijk is een volautomaat een machine die het vooral 'voor jou' doet. Je hoeft in het ideale geval zelf niet teveel te tweaken. Gelukkig kun je de waterhoeveelheid en koffiesterkte naar eigen smaak aanpassen en ook opslaan. De een wil zijn koffie misschien net wat anders dan de ander. Zo kun je het toch een beetje op je eigen smaak aanpassen. Het instellen van de waterhoeveelheid en de maalgraad gaat erg gemakkelijk.

8,1
Eindscore test
Melitta Caffeo Solo

Reviews van de Melitta Caffeo Solo

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 259 gebruikers hun mening gedeeld over de Caffeo Solo van Melitta en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Caffeo Solo vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
In het begin wat het even zoeken ...
Door Joop en Petra in Lelystad op 6-11-2019

In het begin wat het even zoeken naar de juiste bonen, maar inmiddels hebben we de juiste bonen gevonden Celeste d'Oro - koffiebonen - Forte, deze is lekker pittig maar toch niet overheersend, voor een expresso is het gewoon de water hoeveelheid aanpassen, en daar krijg je een pittige bak van.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Compacte espresso machine met een leuk design ...
Door Espressoliefhebber op 25-10-2019

Compacte espresso machine met een leuk design en basic bediening. Omdat hij basic is raadzaam kopjes voor te verwarmen. Enige nadeel is dat de machine snel leeg is en dus aangevuld moet worden. Dus gevolg snel schoonmaken, voordeel daarvan dat er geen schimmel ontstaat. Kortom fijn machientje, zou hem zeker weer kopen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een espressomachine die precies doet wat je ...
Door Adri op 29-9-2019

Een espressomachine die precies doet wat je ervan verwacht: op eenvoudige wijze goede koffie maken. Omdat je er koffiebonen in doet zijn de kosten zo terugverdiend. We hebben dit apparaat 6 jaar gehad en nu vervangen door precies dezelfde. Zeer tevreden over de kwaliteit van de koffie en de gebruiksduur van het apparaat.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Eenvoudig te bedienen machine, mooi in zijn ...
Door Ap op 18-9-2019

Eenvoudig te bedienen machine, mooi in zijn eenvoud, met de juiste bonen (La Place - cappuccino) is het resultaat super. Gemakkelijk schoon te maken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wij hebben al jaren een senseo koffiepads ...
Door Joop en Petra in Lelystad op 19-7-2019

Wij hebben al jaren een senseo koffiepads machine, we wilde terug naar de echte koffie bonen, deze machine is een "try-out" om niet meteen een hele dure machine aan te schaffen, voor rond de € 300,-- is deze machine goed tot zeer goed. Zet lekker koffie en hij is makkelijk te bedienen, even het handboekje erbij en starten maar, wij volgen bij dit soort dingen altijd de informatie die de fabrikant voorstelt. Wij hebben gekozen voor een solo machine dus alleen koffie geen melk, hier hebben een aparte opschuimer voor, dit is alleen voor visite.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooi strak apparaat zonder onnodige poespas dat ...
Door hansbeus op 16-7-2019

Mooi strak apparaat zonder onnodige poespas dat doet waarvoor het is gemaakt; lekkere koffie maken. Jammer dat de degelijkheid niet echt "Duits" is. Ons eerste exemplaar begon tijdens de garantieperiode te lekken. Dit is keurig verholpen; gedurende de reparatietijd werd een ander apparaat ter beschikking gesteld. Ruim een jaar later begon het lekken weer. We hebben toen toch weer een nieuwe Cafeo Solo gekocht; het kost immers niet de hoofdprijs en reparatie buiten de garantie is niet echt goedkoop. Bovendien maakt hij, met de bonen van Lidl, heerlijke koffie. Watertank is niet erg groot, maar hierdoor gebruik je steeds vers water.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Onze Caffeo Solo dateert van eind 2012. ...
Door Marc op 10-6-2019

Onze Caffeo Solo dateert van eind 2012. Gemiddeld aantal espresso's: 450 à 500 per jaar (enkel 1 espressofanaat hier in huis). Onlangs liep geen koffie meer uit uitloop maar wel rechtstreeks in residubakje + apparaat maakte vreemd lawaai + zetgroep kon niet meer uit het apparaat worden gehaald. We vonden het jammer dat het apparaat er na ong. 3000 kopjes al de brui leek aan te geven. Na mailcontact met Melitta werd info verstrekt mbt deblokkeren zetgroep + werd aangeraden om het "afloopventiel" (kostprijs: 19,60 E - te bestellen bij Direct Repair) zelf te proberen te vervangen + een link naar filmopname mbt de vervanging van het ventiel door een Melittatechnieker, werd doorgestuurd. Het filmpje schrikte toch wat af, maar we vonden het de moeite waard om toch nog te proberen om de reparatie zelf uit te voeren. Opgelet: speciale bit nodig om apparaat uit elkaar te vijzen + het is toch niet evident voor een niet-specialist om een gedeeltelijke demontage van het apparaat en vervanging van het ventiel + hermontage van het apparaat, uit te voeren. (Noot: bij vervanging ventiel toch ook opgemerkt dat er toch wat koffiekoekbrokken in het binnenwerk van het aparaat terechtgekomen waren.). Na vervanging ventiel: nog steeds problemen met zetgroep + vreemd lawaai en nog steeds geen espresso. Apparaat verschillende keren gedemonteerd en zaken nagekeken, telkens op aanwijzen van Melitta. Ik werd er wanhopig van maar servicedienst van Melitta bleef geduldig verder ondersteunen. Uiteindelijk nog een zoveelste keer het apparaat gedemonteerd en wat aan het nieuw geplaatste ventiel zitten morrelen en mogelijks zat dat niet perfect op zijn plaats want na het ineenschroeven van apparaat bleek het plots toch weer normaal te werken... Dus uiteindelijk beperkte kostprijs (zelfreparatie) en hopelijk zijn we weer vertrokken voor enkele jaren??? In elk geval: chapeau voor geduld van de reparatiedienst van Melitta want heb hen ettelijke mails en foto's en filmpjes opgestuurd en men bleef geduldig verder ondersteuning bieden en ik ben zelfs opgebeld geweest door een hersteller! Suggestie voor Melitta: overwegen om een reparatie door de hersteldienst 'op afspraak' mogelijk maken, tegen een aanvaardbare prijs (en evt. mits een betaling van een niet-terugvorderbaar voorschot wanneer het apparaat binnengebracht wordt). Volgens het internetfilmpje kan een monteur het ventiel in ong. 5 minuten vervangen. Indien de klant het apparaat 'op afspraak' zou kunnen binnenbrengen, zou de inontvangstneming + reparatie + reiniging van de eventueel aangetroffen koffiekoekresten + het terug ter beschikking stellen van het apparaat, m.i. moeten kunnen tegen een som die beduidend lager is dan 175 E.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Anoniem
30-5-2019
"Apparaat maakt veel lawaai "

Het apparaat maakt veel lawaai na het malen, vind ik jammer. Waterdeksel trilt ook mee!

- - -

Sterke punten: Compact.
Zwakke punten: Maakt veel lawaai.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

10,0
fijn apparaat geen extra opties zoals een ...
Door wilma op 6-4-2019

fijn apparaat geen extra opties zoals een stoompijpje of melktoevoer dat gebruik ik toch nooit ,aan de zijkant kan je zien of het water bijna op is en hij maakt minder geluid bij het malen van de koffiebonen dan mijn vorig apparaat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
fijn apparaat geen extra opties zoals een ...
Door wilma op 6-4-2019

fijn apparaat geen extra opties zoals een stoompijpje of melktoevoer dat gebruik ik toch nooit ,aan de zijkant kan je zien of het water bijna op is en hij maakt minder geluid bij het malen van de koffiebonen dan mijn vorig apparaat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Melitta Caffeo Solo
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Melitta Caffeo Solo
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Melitta Caffeo Solo.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Melitta Caffeo Solo? Onze eigen test van de Caffeo Solo staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
13-9-2017
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
13-9-2017
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Melitta Caffeo Solo: Voor tweede keer op rij geweldige espresso en prima prijs!
7,6
28-12-2018
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De goede kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,5
Prijs / kwaliteit
De Melitta Caffeo Solo kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Espresso-apparaten in de ranglijst. Er zijn voor € 288,41 betere Espresso-apparaten verkrijgbaar.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 288,41
prijs/kwaliteit
4,5

Laagste prijzen Melitta Caffeo Solo


Melitta Caffeo Solo uitvoeringenSpecificaties van Melitta Caffeo Solo

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zilver , zwart , wit
Fabrikant kleur(en)
zilver , zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1400 watt
Netfrequentie
50 - 60 Hz
AC input voltage
220-240 volt

Mogelijkheden Apparaat

Type
espresso machine
Soort apparaat
koffiebonen
Soorten koffie
espresso, koffie
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
Melkreservoir
Nee
Hotplate
Ja

Zelf In Te Stellen

Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare waterhoeveelheid
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Bediening
touch, draaiknop
Aantal maler instellingen
3
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja

Extra Opties

Touchscreen
Nee
Warmhoudplaat kopjes
Ja
Type beeldscherm
LCD , LED
Waterfilter
Ja
Waterpeil-indicator
Ja
Ingebouwd display
Ja , Nee
Aan/uitschakelaar
Ja
Automatische afslag
Ja

Reinigen

Auto ontkalkingssysteem
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja
Zelfreinigend
Ja
Bezinkselreservoir afneembaar
Ja

Inhoud En Afmetingen

Bonenreservoir
120 gram, 125 gram
Waterreservoir
1,20 liter, 1,21 liter
Hoogte
45,50 cm, 32,50 cm
Breedte
20,00 cm
Diepte
32,50 cm, 45,50 cm
Waterreservoir (kopjes)
2
Reservoir koffie
beker

Algemeen

EAN
4006508208425 , 4006508195978 , 4006508194346 , 4006508195961 , 4006508208685 , 0787269485471
Partnumber
CAFFEO SOLO ORGANIC, 6692308 , 4006508195978 , 6571856 , E950-101 , 6553104 , 4006508194346 , CAFFEOSOLOWIT , CAFFEOSOLOWHITE , 19596.1 , , E950222
Toelichting partnumber
- , Zilver met chroom , Pianolak zwart met chroom , Wit
Releasedatum
July 2014 , January 2013 , June 2010 , March 2018
Introductie model
2016 , 2009 , 2017 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
4,5