Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Melitta Caffeo Solo

  • Soort apparaat: koffiebonen
  • Aantal kopjes per keer: 2,0
  • Volautomatisch:
Bekijk de specificaties
Onze test
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Compact formaat
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Produceert geweldige koffie
Nadelen
  • Klein water- en bonenreservoir
  • Geen andere variaties aan koffie mogelijk

Onze test
Consumententest | op
8,1

Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 54 reviews
Consumententester
vanaf 299,00
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
De Melitta Caffeo Solo is een compacte volautomaat met weinig poespas. Het display is vrij summier te noemen en er zijn ook relatief weinig knopjes op te vinden. Dat valt bij het testpanel eigenlijk wel in de smaak. Er vallen weinig bijzondere functies aan te ontdekken, dus heb je het apparaat ook snel door. De sterkte van de koffie is makkelijk in te stellen, evenals de maalgraad. De uitlopers van het koffie-apparaat zijn verstelbaar, erg handig om spetteren te voorkomen. Er is geen mogelijkheid tot het zetten van allerlei variaties aan koffie. Koop je dit apparaat, dan koop je 'm voor de espresso.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Melitta Caffeo Solo heeft een strak en minimalistisch design. In 'volautomaten-land' is dit zeker een van de kleinere, compacte machines. Dat scheelt flink wat ruimte op het aanrecht. De machine heeft zwarte en chromen onderdelen die er van ruim voldoende kwaliteit uitzien. Het geluid was overigens prima. Natuurlijk maakt een volautomaat geluid, maar we kunnen dit geen lawaaimaker noemen. Voor de bediening is er gekozen om te werken met icoontjes (in plaats van woorden). Gelukkig heb je deze icoontjes snel door, dit komt mede doordat het apparaat geen enorm scala aan mogelijkheden heeft. Je kan er lekkere espresso mee zetten, meer niet.
7,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Melitta heeft duidelijk nagedacht over het onderhoud. Je kan overal gemakkelijk bij, zo houd je je apparaat dus makkelijk schoon. Een nadeel is dat het apparaat wat kleine reservoirs heeft. Zo zal je dus wel wat vaker de bonen en het water moeten bijvullen. De inhoud van zo'n 125 gram is eigenlijk wat te karig. een heel pak bonen krijg je er niet in kwijt.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Caffeo Solo heeft wat het panel betreft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Op het moment van schrijven kost dit apparaat je ongeveer 300 euro. Je krijgt hier geen machine voor met een scala aan mogelijkheden, maar wel eentje die bijzonder goede espresso zet. Het apparaat neemt bovendien weinig ruimte in beslag op je aanrecht. Een dergelijke kwaliteit koffie voor deze prijs is om enthousiast van te worden!
7,0
Vulling
(Weging 15%)
Helaas gaat een heel pak van 250 gram bonen niet in een keer in deze machine. Ook het waterreservoir van 1,2 liter is wat aan de kleine kant. Bij een machine van dit compacte formaat is dit iets wat je voor lief moet nemen. Met een simpele handeling stel je in hoe sterk je je koffie wil en hoeveel water je wil gebruiken per kopje. Dat is dan weer erg handig!
9,0
Smaak
(Weging 25%)
Tijdens de test heeft ons testpanel flink met de knopjes en instellingen gespeeld. Uiteindelijk bleek de sterkste instelling de beste te zijn. Het resultaat was een heerlijke espresso, vol van smaak en met een prachtig crema-laagje erop. De verschillende smaken uit de koffiebonen kwamen uit de Caffeo Solo goed naar voren. Met dit apparaat zet je dan misschien geen latte macchiato of cappuccino, maar de espresso smaakt bijzonder goed.
8,0
Beleving
(Weging 5%)
Natuurlijk is een volautomaat een machine die het vooral 'voor jou' doet. Je hoeft in het ideale geval zelf niet teveel te tweaken. Gelukkig kun je de waterhoeveelheid en koffiesterkte naar eigen smaak aanpassen en ook opslaan. De een wil zijn koffie misschien net wat anders dan de ander. Zo kun je het toch een beetje op je eigen smaak aanpassen. Het instellen van de waterhoeveelheid en de maalgraad gaat erg gemakkelijk.

8,1
Eindscore test
Melitta Caffeo Solo

Reviews van de Melitta Caffeo Solo

Gemiddelde score gebruikers

7,1
Inmiddels hebben 16 gebruikers hun mening gedeeld over de Caffeo Solo van Melitta en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Caffeo Solo vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Gekozen voor de SOLO aangezien ik de ...
Door zwartjea op 14-9-2017

Gekozen voor de SOLO aangezien ik de enige koffiedrinker ben. Geen toeters en bellen nodig (melkopschuimen bv) Maar wel koffie sterkte + hoeveelheid wil kunnen instellen. Het is wel een relatief groot apparaat, maar het stoort niet. Design is ook prima, dus dan is het minder relevant. Voordelen: - prima koffie Enekele nadelen: - Klein waterreservoir (als je veel koffie drinkt, dan moet je vaak bijvullen) Met een paar kopjes per dag valt het wel mee. - Reinigen: vooral in het apparaat zit op haast onbereikbare plekken koffieprut. Is lastig te verwijderen - Het reinigingsprogramma is niet helemaal goed. Nadat je een tablet in de zetgroep hebt gedaan en deze hebt teruggeplaatst, schakelt het apparaat uit. Met een beetje handigheid is dit te omzeilen (eerst zetgroep schoonspoelen en wanneer de tablet geplaatst moet worden niet de zetgroep in zijn geheel verwijderen, maar net voldoende om de tablet er in te mikken) - Koffieprut in het opvangbakje is erg nat (zeg maar gerust vloeibaar). Mijn ervaring met andere merken is dat dat veel beter kan.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na zes jaar intens gebruik van een ...
Door Tilly op 9-9-2017

Na zes jaar intens gebruik van een Cafeo Solo begon deze wat mankementen te vertonen en goede raad was duur... Reparatie óók. Na enig wikken en wegen besloten om opnieuw te gaan voor een Cafeo Solo; dit tekent onze tevredenheid! Vol vertrouwen op weg naar wéér (minstens) zes jaar lekkere koffie...

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een top apparaat, en laat je niet ...
Door Banjer op 11-8-2017

Een top apparaat, en laat je niet in de steek. Strakke uitvoering. Goed schoon te maken, makkelijk in onderhoud.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
De koffie uit de caffeo solo is ...
Door Tweek op 24-7-2017

De koffie uit de caffeo solo is redelijk oké. De bonen worden ieder kopje gemalen. Echter zit er tussen de maler en het filter nog een redelijke hoeveelheid gemalen koffie. Daardoor is niet ieder bakje gemaakt van vers gemalen koffie. Het grootste nadeel van dit apparaat is echter de zeer korte levensduur. Ik drink zo'n 4 kopjes koffie per dag en heb het apparaat volgens gebruiksaanwijzing onderhouden met de Melitta onderhoudsproducten. Nu na 2,5 jaar (net na garantieperiode van 2 jaar dus) is het apparaat gaan lekken. Er komt geen koffie meer uit, maar de koffie komt in de lekbak terecht. Melitta hierover gebeld en bleek bekend probleem. De oplossing is het apparaat laten opsturen voor reparatie. Dit gaat echter ongeveer 250 euro kosten. Dat is dit apparaat uiteraard niet waard. Kortom een koffie apparaat van ruim 300,- wat slechts 2,5 jaar mee gaat is wel erg duur. Dit apparaat (en merk?) is dus een afrader.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zet gewoon heerlijke koffie op met een ...
Door Rob op 14-7-2017

Zet gewoon heerlijke koffie op met een zeer eenvoudige handeling. Heel makkelijk in te stellen qua sterkte en hoeveelheid kortom eenvoud siert deze koffiemachine. Voor ons geen machine meer van € 1.000 of meer.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Heel simpel, zonder toeters en bellen, koffiezetmachine. ...
Door anjaschollen op 12-5-2017

Heel simpel, zonder toeters en bellen, koffiezetmachine. Lekkere koffie. Eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Plus de service van Melitta is super.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een mooi smal koffiezetapparaat , niet al ...
Door Sg op 11-5-2017

Een mooi smal koffiezetapparaat , niet al te breed. Goed geschikt voor een kleine keuken. Zet lekkere koffie. Ik heb een aparte melkschuimer. Dus hoef ook geen stoompijpje te hebben.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goede kwaliteit prijs verhouding mooi apparaat, klein ...
Door Sjan op 11-5-2017

Goede kwaliteit prijs verhouding mooi apparaat, klein maar fijn. Doet wat ie moet doen goede hete koffie zetten. Gemakkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik was op zoek naar een espresso ...
Door FvdB op 9-5-2017

Ik was op zoek naar een espresso automaat zonder melkvoorziening. De Caffeo Solo is eenvoudig in gebruik en geeft een goede bak koffie. De gezette koffie is lekker van smaak en goed heet. Het apparaat is van goede kwaliteit en gunstig geprijsd. Het is voor mij een goede aankoop en ik beveel het dan ook van harte aan!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Melitta Caffeo Solo is compact en makkelijk ...
Door SenS op 7-5-2017

Melitta Caffeo Solo is compact en makkelijk in gebruik. Heerlijke koffie in handomdraai :) Apparaat neemt weinig plaats in gebruik en heeft een mooie uitstraling.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Melitta Caffeo Solo
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Melitta Caffeo Solo
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Website testen
De Melitta Caffeo Solo is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
13-9-2017
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,5
Prijs / kwaliteit
De Melitta Caffeo Solo kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Espresso-apparaten in de ranglijst. Er zijn voor € 299,00 betere Espresso-apparaten verkrijgbaar.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 299,00
prijs/kwaliteit
5,5

Laagste prijzen Melitta Caffeo Solo

Bekijk
€ 299,00
7,2
Voor 17:00u besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 319,00
8,8
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 335,00
7,6
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Melitta Caffeo Solo uitvoeringenSpecificaties

mogelijkheden apparaat
Type
espresso machine
Soort apparaat
koffiebonen
Soorten koffie
espresso, koffie
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Nee
Max. pompdruk
15 bar
Hotplate
Ja
Ingebouwde bonenmaler
Ja
zelf in te stellen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Instelbare waterhoeveelheid
Ja
extra opties
Type beeldscherm
LCD
Waterfilter
Ja
Ingebouwd display
Ja
reinigen
Auto ontkalkingssysteem
Ja
algemene kenmerken
Kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1400 watt
Algemeen
EAN
4006508194346
Partnumber
E950-101, 6553104, 4006508194346
Releasedatum
januari 2013
inhoud en afmetingen
Bonenreservoir
120 gram
Waterreservoir
1,20 liter
Hoogte
32,50 cm
Breedte
20,00 cm
Diepte
45,50 cm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
7,1
Prijs / kwaliteit
5,5