Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Melitta Caffeo Solo

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (7) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:
Voordelen
  • Compact formaat
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
  • Klein water- en bonenreservoir
  • Geen andere variaties aan koffie mogelijk

Onze test
Consumententest | op
8,1

Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 315,03
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Caffeo Solo heeft wat het panel betreft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Op het moment van schrijven kost dit apparaat je ongeveer 300 euro. Je krijgt hier geen machine voor met een scala aan mogelijkheden, maar wel eentje die bijzonder goede espresso zet. Het apparaat neemt bovendien weinig ruimte in beslag op je aanrecht. Een dergelijke kwaliteit koffie voor deze prijs is om enthousiast van te worden!
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
De Melitta Caffeo Solo is een compacte volautomaat met weinig poespas. Het display is vrij summier te noemen en er zijn ook relatief weinig knopjes op te vinden. Dat valt bij het testpanel eigenlijk wel in de smaak. Er vallen weinig bijzondere functies aan te ontdekken, dus heb je het apparaat ook snel door. De sterkte van de koffie is makkelijk in te stellen, evenals de maalgraad. De uitlopers van het koffie-apparaat zijn verstelbaar, erg handig om spetteren te voorkomen. Er is geen mogelijkheid tot het zetten van allerlei variaties aan koffie. Koop je dit apparaat, dan koop je 'm voor de espresso.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Melitta Caffeo Solo heeft een strak en minimalistisch design. In 'volautomaten-land' is dit zeker een van de kleinere, compacte machines. Dat scheelt flink wat ruimte op het aanrecht. De machine heeft zwarte en chromen onderdelen die er van ruim voldoende kwaliteit uitzien. Het geluid was overigens prima. Natuurlijk maakt een volautomaat geluid, maar we kunnen dit geen lawaaimaker noemen. Voor de bediening is er gekozen om te werken met icoontjes (in plaats van woorden). Gelukkig heb je deze icoontjes snel door, dit komt mede doordat het apparaat geen enorm scala aan mogelijkheden heeft. Je kan er lekkere espresso mee zetten, meer niet.
7,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Melitta heeft duidelijk nagedacht over het onderhoud. Je kan overal gemakkelijk bij, zo houd je je apparaat dus makkelijk schoon. Een nadeel is dat het apparaat wat kleine reservoirs heeft. Zo zal je dus wel wat vaker de bonen en het water moeten bijvullen. De inhoud van zo'n 125 gram is eigenlijk wat te karig. een heel pak bonen krijg je er niet in kwijt.
7,0
Vulling
(Weging 15%)
Helaas gaat een heel pak van 250 gram bonen niet in een keer in deze machine. Ook het waterreservoir van 1,2 liter is wat aan de kleine kant. Bij een machine van dit compacte formaat is dit iets wat je voor lief moet nemen. Met een simpele handeling stel je in hoe sterk je je koffie wil en hoeveel water je wil gebruiken per kopje. Dat is dan weer erg handig!
9,0
Smaak
(Weging 25%)
Tijdens de test heeft ons testpanel flink met de knopjes en instellingen gespeeld. Uiteindelijk bleek de sterkste instelling de beste te zijn. Het resultaat was een heerlijke espresso, vol van smaak en met een prachtig crema-laagje erop. De verschillende smaken uit de koffiebonen kwamen uit de Caffeo Solo goed naar voren. Met dit apparaat zet je dan misschien geen latte macchiato of cappuccino, maar de espresso smaakt bijzonder goed.
8,0
Beleving
(Weging 5%)
Natuurlijk is een volautomaat een machine die het vooral 'voor jou' doet. Je hoeft in het ideale geval zelf niet teveel te tweaken. Gelukkig kun je de waterhoeveelheid en koffiesterkte naar eigen smaak aanpassen en ook opslaan. De een wil zijn koffie misschien net wat anders dan de ander. Zo kun je het toch een beetje op je eigen smaak aanpassen. Het instellen van de waterhoeveelheid en de maalgraad gaat erg gemakkelijk.

8,1
Eindscore test
Melitta Caffeo Solo

Reviews van de Melitta Caffeo Solo

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 251 gebruikers hun mening gedeeld over de Caffeo Solo van Melitta en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Caffeo Solo vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
fijn apparaat geen extra opties zoals een ...
Door wilma op 6-4-2019

fijn apparaat geen extra opties zoals een stoompijpje of melktoevoer dat gebruik ik toch nooit ,aan de zijkant kan je zien of het water bijna op is en hij maakt minder geluid bij het malen van de koffiebonen dan mijn vorig apparaat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
fijn apparaat geen extra opties zoals een ...
Door wilma op 6-4-2019

fijn apparaat geen extra opties zoals een stoompijpje of melktoevoer dat gebruik ik toch nooit ,aan de zijkant kan je zien of het water bijna op is en hij maakt minder geluid bij het malen van de koffiebonen dan mijn vorig apparaat

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Erg prettig koffiezetapparaat. Eerder hadden we een ...
Door Marco op 5-12-2018

Erg prettig koffiezetapparaat. Eerder hadden we een Melitta met een melkopschuimer. De melkopschuimer gebruikten we zelden. Na een jaar of 5 ging deze kapot. Toen anderhalf jaar een Senseo en Espressoapparaat gehad. Blij dat we nu weer een Melitta hebben. Lekker, krachtige koffie.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Inmiddels onze derde Caffeo Solo gekocht. Heb ...
Door gijswijt op 18-7-2018

Inmiddels onze derde Caffeo Solo gekocht. Heb meerdere volautomaten geprobeerd en deze geeft met afstand de lekkerste espresso. De levensduur is niet geweldig maar voor € 279 is het acceptabel. De vorige machines gingen ca. 2.5 jaar mee dus voor nog geen tientje in de maand heb je de lekkerste espresso.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het apparaat is handig en maakt zeer ...
Door Saskia op 24-6-2018

Het apparaat is handig en maakt zeer goede koffie. Alleen is hij na 2 en een half jaar helemaal op. Zetgroep valt uit elkaar en is niet meer in het apparaat te krijgen. Dat kon je al een tijd eerder merken doordat de zetgroep steeds moeilijker te plaatsen was. Erg jammer want ik was enorm blij met het apparaat.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
In t.t.t. andere ervaringen zijn die van ...
Door C v W op 14-2-2018

In t.t.t. andere ervaringen zijn die van mij erg negatief. Ik ben weer terug op de Senseo. Aan het einde van de garantietermijn kwam er een prijzige reparatie waar we zelf aan mee moesten betalen omdat het onzeceigen schuld zou zijn en hoopte we dat de koffie hierna lekker zou zijn. Maar ik ben weer op de Senseo over gegaan. Wat heel bijzonder is dat het lekbakje van de koffieprut erg veel vocht zicht. Het is gewoon waterig. We gebruiken de bonen die ons bij Kolonel werden geadviseerd, het maalblok is al vervangen€€€€€ en het anders instellen heeft geen droge prut op geleverd. Voor mij geen Melitta meer.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Omdat we van onze eerder Delonghi’s de ...
Door LoekH op 30-11-2017

Omdat we van onze eerder Delonghi’s de melkopschuimer nooit gebruikten –we verkozen apart geklopte melk- twijfelden we tussen een volautomaat en een apparaat dat alleen koffie zet. We togen naar de koffiediscounter.nl van de familie Coronel en kregen daar uitstekend advies. Bij alle reviews lees je dat (nogal prijzige) volautomaten vrij lauwe melk geven en de adviseur bevestigde dat. Hij raadde ons dan ook aan te kiezen voor een simpelere ‘alleen-koffie’ apparaat en adviseerde de Melitta Solo Caffeo. De compacte en strakke machine beviel ons. Ervaring na een half jaar gebruik: het zeer betaalbare apparaat is eenvoudig in te stellen en geeft prima koffie. Maar er zijn wel wat minpunten: de afvalwaterbak is nogal klein en moet met kracht worden verwijderd. Gevolg is dat je daarbij je best moet doen om niet te knoeien. Ontkalken is nogal omslachtig vanwege de vele handelingen. Om de zetgroep te reinigen (frequent nodig) moet de zijplaat verwijderd. Die zit zo stevig bevestigd dat je je afvraagt of je de boel niet sloopt bij het eruit halen. Dat had beter gekund en ik vraag me af of dat lang heel blijft. Koffie malen zal nou eenmaal altijd lawaai geven, bij welk apparaat dan ook; ik vind het geluid verder acceptabel.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Nu ruim een week deze Melitta Coffeo ...
Door Pieter op 28-11-2017

Nu ruim een week deze Melitta Coffeo Solo in het bezit. Na een uitvoerige onderzoek naar een geschikt volautomatisch espresso apparaat zonder opsmuk maar gewoon een echte straffe espresso kan produceren, gekozen voor dit apparaat. Dus zonder al die melktoevoegingen... 13 jaar heb ik mogen genieten van een Siemens Nespresso S40 apparaat die 19000 (!) espresso's heeft gemaakt. De motor was overleden en de maalschijven waren aan vervanging toe, dat was het apparaat niet meer waard. Deze Melitta nu een week in gebruik en na wat afstelwerk (temparatuur, maalgraad en waterhoeveelheid) komt er een geweldig lekkere espresso uit. Precies zoals ie hoort te zijn. lekker straf en een pittige smaak. Voor deze prijs is het echt een topproduct. Of ie net zo lang mee gaat als mn Siemens gaan we ervaren. Service van de Koffiedicounter en Melitta voor de nodige informatie waren top.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,0
Op zich geen slecht apparaat, maar er ...
Door Jan op 27-11-2017

Op zich geen slecht apparaat, maar er zijn flink wat min punten. Hij is vrij bewerkelijk en je moet zorgen dat hij in een vrije schoon te maken omgeving staat. De uitloop is voor kleinere kopjes veel te hoog en daardoor spettert de hele omgeving onder de spatjes koffie. Ik raad dit apparaat niet aan voor de wat oudere mensen. Je moet elke ochtend het lekbakje legen bij 6 kopjes per dag. Dat komt omdat bij het opstarten de machine zichzelf reinigt en dat niet in het kopje onder de uitloop doet maar in het lekbakje.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Snap de negatieve reacties niet goed heb ...
Door theo grauwmans op 27-10-2017

Snap de negatieve reacties niet goed heb hem nu 2 jaar en inderdaad gebruik hem erg veel regelmatig onderhoudsprogramma uitvoeren en schoonhouden maar ondertussen al meer dan 2000 koppen koffie mee gezet dit kunnen ze zien toen ik hem aanbood voor reparatie bel de servicelijn binnen 2 dagen komen ze hem ophalen aan huis en plaatsen een leentoestel perfect geregeld . na week tel gekregen en kwamen hem terugbrengen zonder kosten want je hebt 2 jaar volledige garantie met eventueel advies en wat er gedaan is aan werkzaamheden dit heb ik helaas 2 keer meegemaakt maar bij beide keren netjes opgelost en zonder zorgen en problemen. ik denk dat er weinig merken zijn die deze service zo uitgebreid hebben als Mellita als deze zijn tijd gehad heeft koop ik zeker weer zelfde of gelijkwaardige terug van Mellita

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Melitta Caffeo Solo
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Melitta Caffeo Solo
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Melitta Caffeo Solo.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Melitta Caffeo Solo? Onze eigen test van de Caffeo Solo staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
13-9-2017
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Melitta Caffeo Solo: Geweldige espresso, compact formaat en prima prijs!
8,1
13-9-2017
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De fantastische kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Melitta Caffeo Solo: Voor tweede keer op rij geweldige espresso en prima prijs!
7,6
28-12-2018
BesteProduct.nl

Met de Melitta Caffeo Solo zet je een heerlijk kopje espresso op tafel. Goede cremalaag, lekker dik en een hele mooie volle, zacht en zoete smaak. Voor het bedrag van 300 euro mogen we het zelfs zeer goed noemen. Komt ook nog eens bij dat dit apparaat lekker compact is dus weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Ben je op zoek naar een machine die ook cappuccino en latte macchiato zet, dan zal je de Solo over moeten slaan. Dit apparaat zet uitsluitend espresso. Het compacte formaat heeft wellicht ook een keerzijde, de inhoud van het water- en bonenreservoir is aan de kleine kant. De goede kwaliteit koffie is echter overtuigend. Dat maakt dat de Caffeo Solo van Melitta een dikverdiende kooptip krijgt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,5
Prijs / kwaliteit
De Melitta Caffeo Solo kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Espresso-apparaten in de ranglijst. Er zijn voor € 315,03 betere Espresso-apparaten verkrijgbaar.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 315,03
prijs/kwaliteit
4,5

Laagste prijzen Melitta Caffeo Solo

Bekijk
€ 315,03
8,0
Voor 22:30u besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 320,00
8,6
Binnen 3 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 320,00
8,3
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 320,00
8,2
Voor 22:00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Melitta Caffeo Solo uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zilver , zwart , wit
Fabrikant kleur(en)
zilver , sand gold , zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1400 watt
Netfrequentie
50/60 Hz
AC input voltage
220-240 volt
Mogelijkheden Apparaat
Type
espresso machine
Soort apparaat
koffiebonen
Soorten koffie
espresso, koffie
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
Melkreservoir
Nee
Hotplate
Ja
Zelf In Te Stellen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare waterhoeveelheid
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Bediening
touch, draaiknop
Aantal maler instellingen
3
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja
Extra Opties
Touchscreen
Nee
Warmhoudplaat kopjes
Ja
Type beeldscherm
LCD , LED
Waterfilter
Ja
Waterpeil-indicator
Ja
Ingebouwd display
Ja , Nee
Aan/uitschakelaar
Ja
Automatische afslag
Ja
Reinigen
Auto ontkalkingssysteem
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja
Zelfreinigend
Ja
Bezinkselreservoir afneembaar
Ja
Inhoud En Afmetingen
Bonenreservoir
120 gram, 125 gram
Waterreservoir
1,20 liter, 1,21 liter
Hoogte
45,50 cm, 32,50 cm
Breedte
20,00 cm
Diepte
32,50 cm, 45,50 cm
Waterreservoir (kopjes)
2
Reservoir koffie
beker
Algemeen
EAN
4006508208425 , 4006508195978 , 4006508194346 , 4006508195961 , 4006508208685 , 0787269485471
Partnumber
CAFFEO SOLO ORGANIC, 6692308 , 4006508195978 , 6571856 , E950-101 , 6553104 , 4006508194346 , CAFFEOSOLOWIT , CAFFEOSOLOWHITE , 19596.1 , - , E950222
Toelichting partnumber
- , Zilver met chroom , Pianolak zwart met chroom , Wit
Releasedatum
July 2014 , January 2013 , June 2010 , March 2018
Introductie model
2016 , 2009 , 2017 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
4,5