Volg ons

Saeco HD8917 Incanto

  • Soort apparaat: gemalen koffie;koffiebonen
  • Volautomatisch: ja (koffie)
Bekijk de specificaties
Onze test
Saeco HD8917 Incanto: Een fijne, smalle en gebruiksvriendelijke koffiemachine
7,5
De Saeco HD8917 Incanto is een koffiemachine die heerlijke, hete koffie zet. Dit doet het apparaat op de door jou gekozen sterkte. Als het even kan, zet het apparaat dan neer op een plek met een open ruimte aan de bovenzijde. Dit maakt het vullen van het water en de bonen een stuk gemakkelijker. Het apparaat heeft een roestvrij staal uiterlijk met ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Duidelijk display
  • Goede kwaliteit maling
  • Italiaans design
  • Erg goed schoon te maken
Nadelen
  • De 'laatste' bonen glijden niet altijd netjes naar het maalsysteem
  • Deksel melkkan gaat heel moeilijk open

Onze test
Consumententest | op
7,5

Saeco HD8917 Incanto: Een fijne, smalle en gebruiksvriendelijke koffiemachine

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto is een koffiemachine die heerlijke, hete koffie zet. Dit doet het apparaat op de door jou gekozen sterkte. Als het even kan, zet het apparaat dan neer op een plek met een open ruimte aan de bovenzijde. Dit maakt het vullen van het water en de bonen een stuk gemakkelijker. Het apparaat heeft een roestvrij staal uiterlijk met zwarte accenten en is makkelijk te bedienen. De aankoopprijs en kwaliteit zijn mooi balans.

Een heerlijk bakje cappuccino gaat er bij mij als koffieliefhebber altijd in! Het is een lekkere variatie als je ook regelmatig ‘gewone koffie’ nuttigt. Met een goede melkopschuimer kan ik ook thuis van cappuccino genieten. Naast de kwaliteit van het schuim vind ik het ook erg belangrijk dat het zonder gedoe gaat. Verder ben ik thuis degene die hoofdzakelijk het huishouden doet, ik heb inmiddels al heel wat stofzuigers versleten. Ik vraag dan ook wel veel van een stofzuiger. Na zo veel jaren poetsen weet ik voor mezelf heel duidelijk wat wél en niet belangrijk is bij huishoudelijke apparatuur
Marjolein Haze
Marjolein Haze
Apeldoorn • 1 review
Consumententester
vanaf 474,00
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
Het vullen van de bonen en het water gaat via de bovenzijde. Dit is, wanneer je een keuken hebt met bovenkastjes, niet zo handig; al moet ik zeggen dat het wel kan hoor. Heb je boven het apparaat alle ruimte dan gaat het vullen van bonen en water erg makkelijk. De bedieningsknoppen zitten aan de voorzijde en geven duidelijk aan welke functie er met het betreffende knopje bedoeld wordt. De display is ook erg duidelijk.H et legen van de lade gaat makkelijk, wanneer dit nodig is wordt het duidelijk aangegeven op de display. Bij de machine hoort ook een melkkan voor het maken van bijvoorbeeld cappuccino of latte machiato. Het is echter erg lastig om het dekseltje er af te krijgen. Hier heb je veel kracht voor nodig. Je moet twee knopjes tegelijk indrukken en je hand is eigenlijk net te klein om dat in 1 keer met 1 hand te doen. Vervolgens moet je dan behoorlijk hard trekken om de deksel er af te krijgen. Dit is jammer. Mogelijk gebeurt dit omdat het nieuw is, maar het moet toch gelijk soepel gaan. Het waterreservoir is niet heel groot en moet dus regelmatig gevuld worden. Zo houd je wel altijd vers water. Op de display lees je de sterkte van de koffie af en er staat hoeveel kopjes je wilt zetten. Twee keer drukken is twee koppen koffie. Op de display is verder alle informatie te lezen. Je zet je kopje op het rooster onder de mond van het apparaat. Als de machine zich zelf uitschakelt loopt het spoelwater netjes door het rooster. Je kunt ook nog heet water krijgen voor thee.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Het is een mooi smal apparaat. Uitgevoerd in roestvrij staal met zwarte accenten. Behalve het aan- en uit knopje zitten de bedieningsknoppen aan de voorzijde. Dit zijn smalle, rechthoekige druktoetsen met duidelijke tekst erop waar het knopje voor dient. Bovenaan in het midden staat digitaal de informatie. Aangezien het een redelijk smalle machine is neemt 'ie niet veel ruimte in beslag op het aanrecht.
7,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Voor het reinigen en ontkalken van het apparaat volg je de duidelijke aanwijzingen en kan het eigenlijk niet verkeerd gaan. Kind kan de was doen! In vergelijking met onze huidige machine thuis, moet deze Saeco HD8917 wel erg snel gereinigd en ontkalkt worden.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven kost de Saeco HD8917 Incanto ongeveer tussen de 550 en 600 euro. De Saeco machine is wat mij betreft zijn aankoopprijs waard, de kwaliteit en prijs zijn goed met elkaar in balans. Een dikke 7!
8,0
Vulling
(Weging 15%)
Je kunt de machine vullen met bonen naar keuze. Het vullen gaat heel eenvoudig in een bovenlader. Ook hier gaat weer op dat het handig is als er boven de machine ruimte is. Handig om dit te beseffen wanneer je erover denkt een koffiemachine te kopen.
8,0
Smaak
(Weging 25%)
Volledig naar eigen behoefte kun je de sterkte en de hoeveelheid aanpassen. De koffie is goed heet wat de koffiesmaak zeer ten goede komt. De kopjes die wij tijdens de testperiode dronken waren erg lekker!
7,0
Beleving
(Weging 5%)
De beleving van de koffie is zeer positief, doordat je de sterkte en de hoeveelheid zelf kunt bepalen en doordat de koffie heerlijk heet is. Nadeel van dit apparaat is dat het reinigen en ontkalken relatief vaak moet gebeuren. Het zou voor mij echter geen reden zijn deze machine niet te kopen. De koffie is namelijk heerlijk en de Incanto is een makkelijk apparaat in de bediening.

7,5
Eindscore test
Saeco HD8917 Incanto

Reviews van de Saeco HD8917 Incanto

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De HD8917 Incanto Espresso-apparaat van Saeco wordt door 142 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Saeco voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ik had hiervoor al een Saeco en ...
Door Haik op 4-1-2018

Ik had hiervoor al een Saeco en ben zeer tevreden over het merk. Deze machine is een stuk luxer en heeft meer voorinstellingen wat alles nog gemakkelijker maakt. Apparaat heeft een mooie en degelijke afwerking. De koffie wordt goed heet opgediend en met het aquafilter heb ik het idee dat hij ook beter( zelfde bonen in beide apparaten)smaakt!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
N.a.v. de vele positieve reviews heb ik ...
Door bozsje op 6-12-2017

N.a.v. de vele positieve reviews heb ik dit apparaat in augustus j.l. aangeschaft. Helaas kan ik niet positief meepraten. Continu errormeldingen en onderhoud is noodzakelijk om af en toe met geluk een bak koffie te kunnen zetten. Dit heeft mede als consequentie dat het apparaat al vele malen bonen heeft gemaald om deze vervolgens niet om te zetten in een bak koffie omdat het water niet doorkomt. Erg zonde van het geld voor de bonen... Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld in het product wat absoluut niet brengt wat je zou mogen verwachten. Ik hoop dat Philips komt met een oplossing maar voor nu zou ik het product absoluut niet aanbevelen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zoals al uit veel review's blijkt dat ...
Door BB .koffieboon op 6-12-2017

Zoals al uit veel review's blijkt dat het bij deze Saeco Philips Incanto zeer belangrijk is om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen en vooral het onderhoudsschema nauwlettend op te volgen. Het resultaat zal dan een bijzonder lekker kopje koffie zijn. Uitproberen van je favoriete koffie merk is aan te bevelen en hoort daar helaas bij. De machine levert een perfect kopje koffie, vooral de cappacino is in tegenstelling tot mijn vorige machine (ander merk); perfect. Tot nu toe functioneert deze Saeco zoals het hoort, maar wel met een nauwkeurig onderhouds- schema. Water voorraad kan beter, evenals het instellen van de maal (fijn)stand. Aanbeveling; zeker!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een prima apparaat en maakt geweldige koffie. ...
Door Romke op 6-9-2017

Een prima apparaat en maakt geweldige koffie. Het malen van bonen is enorm luid, maar ik heb niets om het mee te vergelijken: misschien is dat altijd zo. Het grootste probleem is de melkkan: deze heeft een aantal moeilijk te bereiken hoekjes waar naar verloop van tijd melkresten zich ophopen. Moeilijk schoon te maken en niet heel hygienisch.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na enkele niet automaten koffiemachine(s) piston modellen, ...
Door Brink/boontje op 18-8-2017

Na enkele niet automaten koffiemachine(s) piston modellen, dan eindelijk een automaat aangeschaft. Na het nauwkeurig lezen van de gebruiksaanwijzing het eerste bakkie gezet. Wel eerst goede espresso bonenkoffie gekocht (Peeze). Resultaat: uitstekende smaakvolle koffie, mooi van sterkte, wel wat experimenteren met de juiste maalsterkte en de dosering van de koffie hoeveelheid. Machine doet zijn werk uitstekend, maalwerk bescheiden van geluid, opwarmtijd razend snel. Nu een maand in gebruik, waarbij ik de indruk heb dat de smaak steeds beter wordt. Aanschaf aanbevolen. Wel enig inzicht hebben van techniek i.z. een koffie automaat in zijn algemeenheid, zeker wat schoonmaken en onderhoud betreft. Enige aanmerking: waterinhoud te weinig, dus regelmatig bij vullen. Dat komt ook doordat de machine zich regelmatig zelf schoonspoelt en daarbij natuurlijk wat meer water verbruikt. Opmerking: lees aandachtig de gebruiksaanwijzing, zeker wat betreft het onderhoud. Ben je een echte koffie liefhebber dan hoort dit er bij!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De machine hebben we nu ca. 8 ...
Door E op 3-8-2017

De machine hebben we nu ca. 8 maanden in huis. Met twee koffiedrinkers in huis wordt hij goed gebruikt, ca. 8 kopjes per dag. Jammer dat de waterbak en de koffiebak van boven kunnen worden bijgevuld, Hierdoor kan de machine niet in een kastje of onder een plank worden geplaatst maar moet hij bovenruimte hebben. Het legen van de onderlade en afspoelen van de zetkolom gaat makkelijk en is goed bij te houden. Het waterfilter vinden wij duur en is jammer dat dit vooraf niet bekend was, Had onze aankoop nl. wel beïnvloed. Ook het traject van vervangen van de waterfilter vraagt iedere keer weer meer aandacht omdat hij dan niet wordt weergegeven op de display. De machine maakt sinds kort soms een piepend geluid tijdens het zetproces. Voor een nieuwe machine vinden we dit type mankementen al erg vroeg. De koffie is verder heerlijk, met een mooie schuimlaag. Thee zetten we niet met deze machine. Gelet op de hoge aanschafprijs, de bijkomende onderhoudskosten en het onderhoudsgemak weet ik niet of ik de machine een volgende keer weer koop. Daarom beveel ik het apparaat nu niet aan.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eenvoudige bediening na installatie (die heeft wel ...
Door Micha op 12-7-2017

Eenvoudige bediening na installatie (die heeft wel aandacht nodig) voor de sterkte of de hoeveelheid of de maalgraad of de temperatuur. Maar dan heb je ook wat. Lekkere koffie wanneer je de juiste bonen hebt gevonden die passen bij je smaak, geeft veel afvalwater en koffiedrap, het water- en bonenreservoir en afvalbak had wel groter gemogen om het gebruiksvriendelijker te maken. Maar het gaat om de koffie uiteindelijk en die is geweldig

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
In het kader van 'het oog wil ...
Door Bas op 5-7-2017

In het kader van 'het oog wil ook wat', is dit dé koffiemachine voor een relatief betaalbaar bedrag. Daarnaast is de smaak van koffie geweldig!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
We waren op zoek naar een koffie ...
Door Mars op 3-7-2017

We waren op zoek naar een koffie apparaat dat niet al te veel ruimte in beslag nam zodat het goed past op ons niet al te grote aanrecht. En verder kun je er alles mee maken wat je wilt. Vooral de melkopschuimer is een pluspunt. Werkt heel eenvoudig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
heerlijke koffie makkelijke bediening. schoonmaken is ook ...
Door nicolaas op 2-7-2017

heerlijke koffie makkelijke bediening. schoonmaken is ook een makkie. ik zou deze machine iedereen die van lekkere espressokoffie houd aanraden

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Saeco HD8917 Incanto
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Saeco HD8917 Incanto
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Saeco HD8917 Incanto.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Saeco HD8917 Incanto? Onze eigen test van de HD8917 Incanto staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
REVIEW: SAECO INCANTO (HD8917/01)
9,0
13-5-2016
Gadgetgear.nl

Als het om koffiemachines op basis van bonen gaat, blijft Philips met Saeco innoveren. Toch blijven de machines vertrouwd aanvoelen en een steengoede kwaliteit koffie zetten. De Saeco Incanto HD8917/01 vormt echt geen uitzondering op deze regel. Gemakkelijker te bedienen. Gemakkelijker schoon te maken en lekker vlot.

Gadgetgear.nl
Saeco HD8917 Incanto: Een fijne, smalle en gebruiksvriendelijke koffiemachine
7,5
24-1-2017
BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto is een koffiemachine die heerlijke, hete koffie zet. Dit doet het apparaat op de door jou gekozen sterkte. Als het even kan, zet het apparaat dan neer op een plek met een open ruimte aan de bovenzijde. Dit maakt het vullen van het water en de bonen een stuk gemakkelijker. Het apparaat heeft een roestvrij staal uiterlijk met zwarte accenten en is makkelijk te bedienen. De aankoopprijs en kwaliteit zijn mooi balans.

BesteProduct.nl
Saeco Incanto HD8917: De wereld aan mogelijkheden, maar qua smaak niet constant
6,5
13-9-2017
BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto heb je lekker snel 'up-and-running'. Je hebt met dit apparaat de keuze uit espresso, espresso lungo, cappuccino, latte macchiato en zelfs voorgemalen koffie. Keuze genoeg dus! Hoewel de koffie zeker voldoende is, bleek de smaak tijdens de test wel wat inconsistent te zijn. Met dezelfde instellingen smaakte de koffie toch steeds nét iets anders. Dat is jammer bij een apparaat van bijna 500 euro. Het is verder een functioneel vormgegeven apparaat. Duidelijk en strak, maar ook beauty op je aanrecht. De bouwkwaliteit is voldoende, al waren er wel wat twijfels over de knoppen en de duurzaamheid van het hengsel van het waterreservoir. De HD8917 scoort al met al verdiend een voldoende, maar voor deze prijs had zeker de espresso wel iets beter en vooral constanter mogen zijn.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,7
Consumentengids
1-12-2015
7,6
Consumentengids
1-12-2016
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Espresso-apparaten betaal je voor de Saeco HD8917 Incanto te veel geld. Check de testen van HD8917 Incanto, maar overweeg ook om een andere Espresso-apparaat te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 474,00
prijs/kwaliteit
4,0Specificaties

algemene kenmerken
Kleur(en)
zwart, rvs
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1850 watt
Energieverbruik (typisch.)
1850 watt
Netfrequentie
50 Hz
AC input voltage
230 volt
Kleur(en)
zwart, rvs
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1850 watt
Energieverbruik (typisch.)
1850 watt
Netfrequentie
50 Hz
AC input voltage
230 volt
mogelijkheden apparaat
Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Soorten koffie
cappuccino, espresso, latte macchiato
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Ingebouwde melkopschuimer
Ja
Volautomatisch
ja (koffie)
Pompdruk
15 bar
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Soorten koffie
cappuccino, espresso, latte macchiato
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Ingebouwde melkopschuimer
Ja
Volautomatisch
ja (koffie)
Pompdruk
15 bar
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
zelf in te stellen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
5
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja
Bediening
knoppen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
5
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja
Bediening
knoppen
extra opties
Stand-by instelling
Ja
Automatische afslag
Ja
Type beeldscherm
LCD
Waterfilter
Ja
Ingebouwd display
Ja
Stand-by instelling
Ja
Automatische afslag
Ja
Type beeldscherm
LCD
Waterfilter
Ja
Ingebouwd display
Ja
reinigen
Zetgroep uitneembaar
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Uitneembare morsplaat
Ja
Anti-kalkaanslag
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Uitneembare morsplaat
Ja
Anti-kalkaanslag
Ja
inhoud en afmetingen
Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Reservoir koffie
beker
Melkreservoir inhoud
0 liter
Hoogte
42,90 cm
Breedte
21,50 cm
Diepte
33,00 cm
Materiaal behuizing
rvs
Materiaal verwarmingselement
roestvrijstaal
Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Reservoir koffie
beker
Melkreservoir inhoud
0 liter
Hoogte
42,90 cm
Breedte
21,50 cm
Diepte
33,00 cm
Materiaal behuizing
rvs
Materiaal verwarmingselement
roestvrijstaal
Algemeen
EAN
8710103725183
Partnumber
HD8917/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2015
Introductie model
2015
Op Kieskeurig sinds
July 2015
EAN
8710103725183
Partnumber
HD8917/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2015
Introductie model
2015
Op Kieskeurig sinds
July 2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
4,0