Volg ons

Saeco HD8917 Incanto

Onze test
Saeco Incanto HD8917: De wereld aan mogelijkheden, maar qua smaak niet constant
6,5
De Saeco HD8917 Incanto heb je lekker snel 'up-and-running'. Je hebt met dit apparaat de keuze uit espresso, espresso lungo, cappuccino, latte macchiato en zelfs voorgemalen koffie. Keuze genoeg dus! Hoewel de koffie zeker voldoende is, bleek de smaak tijdens de test wel wat inconsistent te zijn. Met dezelfde instellingen smaakte de koffie toch st ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Duidelijk display
  • Goede kwaliteit maling
  • Italiaans design
  • Erg goed schoon te maken
Nadelen
  • De 'laatste' bonen glijden niet altijd netjes naar het maalsysteem
  • Deksel melkkan gaat heel moeilijk open

Onze test
Consumententest | op
6,5

Saeco Incanto HD8917: De wereld aan mogelijkheden, maar qua smaak niet constant

6 - Score Badge BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto heb je lekker snel 'up-and-running'. Je hebt met dit apparaat de keuze uit espresso, espresso lungo, cappuccino, latte macchiato en zelfs voorgemalen koffie. Keuze genoeg dus! Hoewel de koffie zeker voldoende is, bleek de smaak tijdens de test wel wat inconsistent te zijn. Met dezelfde instellingen smaakte de koffie toch steeds nét iets anders. Dat is jammer bij een apparaat van bijna 500 euro. Het is verder een functioneel vormgegeven apparaat. Duidelijk en strak, maar ook beauty op je aanrecht. De bouwkwaliteit is voldoende, al waren er wel wat twijfels over de knoppen en de duurzaamheid van het hengsel van het waterreservoir. De HD8917 scoort al met al verdiend een voldoende, maar voor deze prijs had zeker de espresso wel iets beter en vooral constanter mogen zijn.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 94 reviews
Consumententester
vanaf 499,00
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
Het gebruiksgemak begint natuurlijk bij het uitpakken en opstarten van het koffieapparaat. Dat is bij de Saeco gelukkig snel voor elkaar. De machine heb je al snel 'up and running' op het aanrecht staan en het waterfilter is ook eenvoudig te installeren. Op de Incanto kun je kiezen voor espresso, espresso lungo, cappuccino en latte macchiato. Er is zelfs een optie om voorgemalen koffie te gebruiken, deze gaat in een apart reservoir, los van de bonen. Het menu is snel opgestart en makkelijk te bedienen, prima! Ook kwamen we wel wat kleine nadelen tegen. Zo kunnen de uitlopers niet lager gezet worden waardoor het met kleinere kopjes snel kan spetteren. Tot slot zullen we de machine niet luidruchtig noemen, maar de stilste is hij ook beslist niet.
6,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Saeco Incanto heeft een rvs en zwarten kunststof behuizing. Het waterreservoir is uiteraard doorzichtig zodat je duidelijk kan zien hoeveel er nog in zit. Het hengsel van dit reservoir oogde niet zo stevig. Er is niets stuk gegaan tijdens de test, maar op het oog is dat het eerste onderdeel dat zou sneuvelen. Het geheel oogt degelijk. Geen beauty op je aanrecht, maar gewoon een functioneel apparaat. De knoppen voor de verschillende soorten koffie zijn mooi en duidelijk weergegeven. Helaas is het wel zo dat je precies op de juiste plaats moet drukken om het te laten werken. Meerdere keren drukten we het knopje 'niet goed genoeg' in om de functie aan te spreken. Hier wen je natuurlijk snel genoeg aan, maar je drukt liever 'in één keer goed'. Zoals eerder benoemd, is dit niet het stilste apparaat op de markt.
7,0
Onderhoud
(Weging 10%)
De eerder aangehaalde langwerpige knoppen en het hengsel van het waterreservoir ogen beiden ietwat fragiel. Voor een goed behoud lijkt het verstandig vooral met deze onderdelen voorzichtig om te gaan. Verder is het een apparaat wat zich makkelijk laat onderhouden. Wat schoonmaken betreft kun je overal makkelijk bij en ook het vullen gaat eenvoudig.
6,0
Vulling
(Weging 15%)
De inhoud van het waterreservoir bedraagt 1,8 liter, al is dat is in werkelijkheid iets minder wanneer je het waterfilter erin hebt zitten. Het hengsel van het waterreservoir zag er zoals eerder benoemd redelijk fragiel uit. Er gaat 250 gram koffiebonen in het apparaat,wat vaak de inhoud is van één pak koffiebonen. Hoe langer de koffiebonen ongebruikt in het apparaat zitten, hoe minder de kwaliteit hiervan wordt. Zorg er dus voor dat je lekker door drinkt!
6,0
Smaak
(Weging 25%)
De smaak van espresso bleek tijdens de test vooral inconsistent te zijn. De eerste kop was wat aan de droge kant, maar de tweede kop was al beter. Deze was wat dikker en had veel meer body. Een derde kop leek weer de droge en haast zoute kant op te gaan. Dit alles gebeurde op dezelfde instellingen. Na wat instelwerk kreeg het panel uiteindelijk een beter kopje koffie voor elkaar, maar toch lijkt de koffie elke keer net iets anders te smaken. De koffiesmaak is voldoende, maar voor deze prijs mag je wel een constante smaak verwachten.
7,0
Beleving
(Weging 5%)
Koffiebonen in het apparaat, je voorkeur kiezen en klaar is de koffie! Zo simpel is het! De ervaring van een echte barista die zijn eigen koffie maakt is het niet, maar daar is dit apparaat ook niet voor bedoeld. Je kan hier wel meerdere kanten mee op. Je maakt niet alleen espresso, maar ook espresso lungo, cappuccino en latte macchiato. Ook kun je zelf de maalgraad en de waterhoeveelheid bepalen. Al met al is er dus voldoende voor je te kiezen! Helaas is de smaak wat inconsistent, waardoor het tweaken soms 'nodig' is om goede koffie te krijgen.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven betaal je zo'n 500 euro voor de Saeco HD8917 Incanto. Best veel geld! Tijdens deze test zijn we qua smaak puur uitgegaan van de espresso. De koffie die deze machine produceert is voldoende, maar voor 500 euro had het panel wel iets meer verwacht. Je hebt wel tal van mogelijkheden met deze Incanto en het is bovendien een goed te bedienen apparaat. Omdat ook de smaak zwaar meeweegt blijft er een kleine voldoende over.

6,5
Eindscore test
Saeco HD8917 Incanto

Reviews van de Saeco HD8917 Incanto

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De HD8917 Incanto Espresso-apparaat van Saeco wordt door 142 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Saeco voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ik had hiervoor al een Saeco en ...
Door Haik op 4-1-2018

Ik had hiervoor al een Saeco en ben zeer tevreden over het merk. Deze machine is een stuk luxer en heeft meer voorinstellingen wat alles nog gemakkelijker maakt. Apparaat heeft een mooie en degelijke afwerking. De koffie wordt goed heet opgediend en met het aquafilter heb ik het idee dat hij ook beter( zelfde bonen in beide apparaten)smaakt!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
N.a.v. de vele positieve reviews heb ik ...
Door bozsje op 6-12-2017

N.a.v. de vele positieve reviews heb ik dit apparaat in augustus j.l. aangeschaft. Helaas kan ik niet positief meepraten. Continu errormeldingen en onderhoud is noodzakelijk om af en toe met geluk een bak koffie te kunnen zetten. Dit heeft mede als consequentie dat het apparaat al vele malen bonen heeft gemaald om deze vervolgens niet om te zetten in een bak koffie omdat het water niet doorkomt. Erg zonde van het geld voor de bonen... Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld in het product wat absoluut niet brengt wat je zou mogen verwachten. Ik hoop dat Philips komt met een oplossing maar voor nu zou ik het product absoluut niet aanbevelen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zoals al uit veel review's blijkt dat ...
Door BB .koffieboon op 6-12-2017

Zoals al uit veel review's blijkt dat het bij deze Saeco Philips Incanto zeer belangrijk is om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen en vooral het onderhoudsschema nauwlettend op te volgen. Het resultaat zal dan een bijzonder lekker kopje koffie zijn. Uitproberen van je favoriete koffie merk is aan te bevelen en hoort daar helaas bij. De machine levert een perfect kopje koffie, vooral de cappacino is in tegenstelling tot mijn vorige machine (ander merk); perfect. Tot nu toe functioneert deze Saeco zoals het hoort, maar wel met een nauwkeurig onderhouds- schema. Water voorraad kan beter, evenals het instellen van de maal (fijn)stand. Aanbeveling; zeker!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een prima apparaat en maakt geweldige koffie. ...
Door Romke op 6-9-2017

Een prima apparaat en maakt geweldige koffie. Het malen van bonen is enorm luid, maar ik heb niets om het mee te vergelijken: misschien is dat altijd zo. Het grootste probleem is de melkkan: deze heeft een aantal moeilijk te bereiken hoekjes waar naar verloop van tijd melkresten zich ophopen. Moeilijk schoon te maken en niet heel hygienisch.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na enkele niet automaten koffiemachine(s) piston modellen, ...
Door Brink/boontje op 18-8-2017

Na enkele niet automaten koffiemachine(s) piston modellen, dan eindelijk een automaat aangeschaft. Na het nauwkeurig lezen van de gebruiksaanwijzing het eerste bakkie gezet. Wel eerst goede espresso bonenkoffie gekocht (Peeze). Resultaat: uitstekende smaakvolle koffie, mooi van sterkte, wel wat experimenteren met de juiste maalsterkte en de dosering van de koffie hoeveelheid. Machine doet zijn werk uitstekend, maalwerk bescheiden van geluid, opwarmtijd razend snel. Nu een maand in gebruik, waarbij ik de indruk heb dat de smaak steeds beter wordt. Aanschaf aanbevolen. Wel enig inzicht hebben van techniek i.z. een koffie automaat in zijn algemeenheid, zeker wat schoonmaken en onderhoud betreft. Enige aanmerking: waterinhoud te weinig, dus regelmatig bij vullen. Dat komt ook doordat de machine zich regelmatig zelf schoonspoelt en daarbij natuurlijk wat meer water verbruikt. Opmerking: lees aandachtig de gebruiksaanwijzing, zeker wat betreft het onderhoud. Ben je een echte koffie liefhebber dan hoort dit er bij!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De machine hebben we nu ca. 8 ...
Door E op 3-8-2017

De machine hebben we nu ca. 8 maanden in huis. Met twee koffiedrinkers in huis wordt hij goed gebruikt, ca. 8 kopjes per dag. Jammer dat de waterbak en de koffiebak van boven kunnen worden bijgevuld, Hierdoor kan de machine niet in een kastje of onder een plank worden geplaatst maar moet hij bovenruimte hebben. Het legen van de onderlade en afspoelen van de zetkolom gaat makkelijk en is goed bij te houden. Het waterfilter vinden wij duur en is jammer dat dit vooraf niet bekend was, Had onze aankoop nl. wel beïnvloed. Ook het traject van vervangen van de waterfilter vraagt iedere keer weer meer aandacht omdat hij dan niet wordt weergegeven op de display. De machine maakt sinds kort soms een piepend geluid tijdens het zetproces. Voor een nieuwe machine vinden we dit type mankementen al erg vroeg. De koffie is verder heerlijk, met een mooie schuimlaag. Thee zetten we niet met deze machine. Gelet op de hoge aanschafprijs, de bijkomende onderhoudskosten en het onderhoudsgemak weet ik niet of ik de machine een volgende keer weer koop. Daarom beveel ik het apparaat nu niet aan.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eenvoudige bediening na installatie (die heeft wel ...
Door Micha op 12-7-2017

Eenvoudige bediening na installatie (die heeft wel aandacht nodig) voor de sterkte of de hoeveelheid of de maalgraad of de temperatuur. Maar dan heb je ook wat. Lekkere koffie wanneer je de juiste bonen hebt gevonden die passen bij je smaak, geeft veel afvalwater en koffiedrap, het water- en bonenreservoir en afvalbak had wel groter gemogen om het gebruiksvriendelijker te maken. Maar het gaat om de koffie uiteindelijk en die is geweldig

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
In het kader van 'het oog wil ...
Door Bas op 5-7-2017

In het kader van 'het oog wil ook wat', is dit dé koffiemachine voor een relatief betaalbaar bedrag. Daarnaast is de smaak van koffie geweldig!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
We waren op zoek naar een koffie ...
Door Mars op 3-7-2017

We waren op zoek naar een koffie apparaat dat niet al te veel ruimte in beslag nam zodat het goed past op ons niet al te grote aanrecht. En verder kun je er alles mee maken wat je wilt. Vooral de melkopschuimer is een pluspunt. Werkt heel eenvoudig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
heerlijke koffie makkelijke bediening. schoonmaken is ook ...
Door nicolaas op 2-7-2017

heerlijke koffie makkelijke bediening. schoonmaken is ook een makkie. ik zou deze machine iedereen die van lekkere espressokoffie houd aanraden

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Saeco HD8917 Incanto
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Saeco HD8917 Incanto
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Saeco HD8917 Incanto.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Saeco HD8917 Incanto? Onze eigen test van de HD8917 Incanto staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
REVIEW: SAECO INCANTO (HD8917/01)
9,0
13-5-2016
Gadgetgear.nl

Als het om koffiemachines op basis van bonen gaat, blijft Philips met Saeco innoveren. Toch blijven de machines vertrouwd aanvoelen en een steengoede kwaliteit koffie zetten. De Saeco Incanto HD8917/01 vormt echt geen uitzondering op deze regel. Gemakkelijker te bedienen. Gemakkelijker schoon te maken en lekker vlot.

Gadgetgear.nl
Saeco HD8917 Incanto: Een fijne, smalle en gebruiksvriendelijke koffiemachine
7,5
24-1-2017
BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto is een koffiemachine die heerlijke, hete koffie zet. Dit doet het apparaat op de door jou gekozen sterkte. Als het even kan, zet het apparaat dan neer op een plek met een open ruimte aan de bovenzijde. Dit maakt het vullen van het water en de bonen een stuk gemakkelijker. Het apparaat heeft een roestvrij staal uiterlijk met zwarte accenten en is makkelijk te bedienen. De aankoopprijs en kwaliteit zijn mooi balans.

BesteProduct.nl
Saeco Incanto HD8917: De wereld aan mogelijkheden, maar qua smaak niet constant
6,5
13-9-2017
BesteProduct.nl

De Saeco HD8917 Incanto heb je lekker snel 'up-and-running'. Je hebt met dit apparaat de keuze uit espresso, espresso lungo, cappuccino, latte macchiato en zelfs voorgemalen koffie. Keuze genoeg dus! Hoewel de koffie zeker voldoende is, bleek de smaak tijdens de test wel wat inconsistent te zijn. Met dezelfde instellingen smaakte de koffie toch steeds nét iets anders. Dat is jammer bij een apparaat van bijna 500 euro. Het is verder een functioneel vormgegeven apparaat. Duidelijk en strak, maar ook beauty op je aanrecht. De bouwkwaliteit is voldoende, al waren er wel wat twijfels over de knoppen en de duurzaamheid van het hengsel van het waterreservoir. De HD8917 scoort al met al verdiend een voldoende, maar voor deze prijs had zeker de espresso wel iets beter en vooral constanter mogen zijn.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,7
Consumentengids
1-12-2015
7,6
Consumentengids
1-12-2016
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Espresso-apparaten betaal je voor de Saeco HD8917 Incanto te veel geld. Check de testen van HD8917 Incanto, maar overweeg ook om een andere Espresso-apparaat te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 499,00
prijs/kwaliteit
4,0

Laagste prijzen Saeco HD8917 IncantoSpecificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart, rvs
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1850 watt
Energieverbruik (typisch.)
1850 watt
Netfrequentie
50 Hz
AC input voltage
230 volt
Mogelijkheden Apparaat
Type
espresso machine
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Soorten koffie
cappuccino, espresso, latte macchiato
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Melkreservoir
Ja
Ingebouwde melkopschuimer
Ja
Volautomatisch
ja (koffie)
Pompdruk
15 bar
Max. pompdruk
15 bar
Ingebouwde bonenmaler
Ja
Zelf In Te Stellen
Koffiesterkte instelbaar
Ja
Instelbare temperatuur
Ja
Aantal temperatuurintellingen
3
Maalgraad instelbaar
Ja
Aantal maler instellingen
5
Waterhoeveelheid instelbaar
Ja
Bediening
knoppen
Extra Opties
Stand-by instelling
Ja
Automatische afslag
Ja
Type beeldscherm
LCD
Waterfilter
Ja
Ingebouwd display
Ja
Reinigen
Zetgroep uitneembaar
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja
Uitneembare morsplaat
Ja
Anti-kalkaanslag
Ja
Inhoud En Afmetingen
Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Reservoir koffie
beker
Melkreservoir inhoud
0 liter
Hoogte
42,90 cm
Breedte
21,50 cm
Diepte
33,00 cm
Materiaal behuizing
rvs
Materiaal verwarmingselement
roestvrijstaal
Algemeen
EAN
8710103725183
Partnumber
HD8917/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2015
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
4,0