Volg ons

Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother

Voor- en nadelen van de Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Kwaliteit espresso is ruim voldoende
  • Goede melkschuim

Nadelen

  • Vullen gaat lastig als apparaat onder keukenkastje staat

Onze test
Consumententest | op
7,7

Philips 3000 serie HD8827: Gebruiksvriendelijk espresso-apparaat met melkopschuimer

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips 3000 serie HD8827 is geen machine die uitgebreid bestuderen behoeft. Je sluit 'm aan en de rest wijst zich zo goed als vanzelf. De koffie is goed van smaak en temperatuur. Hetzelfde kan gezegd worden van de melkschuim. Gebruiksvriendelijk, makkelijk in onderhoud en een prima design. Alles sluit aan bij de prijs van 300 euro. Persoonlijk loop ik slechts twee tegen nadelen aan. Onder mijn keukenkastjes is het apparaat wat lastig te vullen en ik vind 'm wat aan de luidruchtige kant. Geen herriemaker, maar ik heb zeker stillere apparaten getest. Al met al is het zeker een goede koop.

Een heerlijk bakje cappuccino gaat er bij mij als koffieliefhebber altijd in! Het is een lekkere variatie als je ook regelmatig ‘gewone koffie’ nuttigt. Met een goede melkopschuimer kan ik ook thuis van cappuccino genieten. Naast de kwaliteit van het schuim vind ik het ook erg belangrijk dat het zonder gedoe gaat. Verder ben ik thuis degene die hoofdzakelijk het huishouden doet, ik heb inmiddels al heel wat stofzuigers versleten. Ik vraag dan ook wel veel van een stofzuiger. Na zo veel jaren poetsen weet ik voor mezelf heel duidelijk wat wél en niet belangrijk is bij huishoudelijke apparatuur
Marjolein Haze
Marjolein Haze
Apeldoorn • 15 reviews
Consumententester
vanaf 318,00
Een heerlijk bakje cappuccino gaat er bij mij als koffieliefhebber altijd in! Het is een lekkere variatie als je ook regelmatig ‘gewone koffie’ nuttigt. Met een goede melkopschuimer kan ik ook thuis van cappuccino genieten. Naast de kwaliteit van het schuim vind ik het ook erg belangrijk dat het zonder gedoe gaat. Verder ben ik thuis degene die hoofdzakelijk het huishouden doet, ik heb inmiddels al heel wat stofzuigers versleten. Ik vraag dan ook wel veel van een stofzuiger. Na zo veel jaren poetsen weet ik voor mezelf heel duidelijk wat wél en niet belangrijk is bij huishoudelijke apparatuur
Marjolein Haze
Marjolein Haze
Apeldoorn • 15 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen kosten de Philips 3000 serie HD8827 zo'n 300 euro. Het is ook een machine die je niet 'zomaar' even aanschaft. Binnen deze prijsklasse is er veel keuze. De koffie die gezet wordt, is passend bij de prijs van de machine. Alleen gezien het waterreservoir en het bonenreservoir zou ik twijfelen of ik voor deze machine zou kiezen. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 30%)
Het is een machine die je niet hoeft te bestuderen om hem te kunnen gebruiken. Knoppen zijn eenduidig en zitten allemaal aan de voorzijde. Je kunt er dus makkelijk bij. Het vullen van het water gaat met een reservoir aan de bovenzijde/zijzijde. Wanneer je een keuken hebt met bovenkastjes moet je opletten waar je hem neerzet, anders kun je het waterreservoir er moeilijk uithalen. Dit zegt echter niks van het apparaat zelf. De ruimte waar de bonen in gaan zit ook aan de bovenzijde/zijzijde. Het is een smal reservoir, waardoor je met beleid de bonen er in moet doen. Het afvalreservoir is makkelijk leeg en schoon te maken. De melkopschuimer zit aan de voorzijde en door twee keer op het knopje steam te drukken, verwarmt de opschuimer de melk en schuimt het de melk. Ik waardeer het apparaat met een 8 vanwege het bedieningsgemak. Het vullen van bonen en waterreservoir zou het cijfer in mijn keuken iets naar beneden halen. Dan zitten mijn keukenkastjes namelijk in de weg.
7,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De machine is matzwart en de knopjes aan de voorzijde worden groen verlicht. Aan-uitknopje is rood verlicht. Het is een machine die redelijk onopvallend is en past in ieder keukeninterieur. Het rooster van het afvalreservoir is roestvrijstaal. Al met al een mooi geheel. Wanneer je melk opschuimt maakt de machine een kloppend geluid, echter niet te hard. Het malen van de bonen en vervolgens het zetten van de koffie maakt redelijk veel geluid. Daar zou wat mij betreft nog eens naar gekeken kunnen worden.
8,0
Onderhoud
(Weging 10%)
Het schoonmaken van de lekbak, het bonenreservoir, het waterreservoir en de zetgroep is eenvoudig. Wanneer de machine ontkalkt moet worden, brandt het lampje 'calc-clean'. De procedure van ontkalken duurt ongeveer een half uur.
7,0
Vulling
(Weging 15%)
Het bonenreservoir heeft een inhoud van 250 gram en er gaat 1,8 liter in het apparaat. Het vullen van het water gaat via de bovenzijde/zijzijde. Zoals boven vermeld: zet de machine niet op het aanrecht onder bovenkastjes, want dan kun je er lastig bij.
8,0
Smaak
(Weging 25%)
Prima koffie. De koffie is redelijk heet. Je kunt de sterkte zelf instellen. De smaak hangt verder uiteraard af van de bonen die je kiest en de sterkte en hoeveelheid die je zelf instelt. Tevens heb je de keuze tussen: Espresso, Lungo en gewone koffie.
8,0
Beleving
(Weging 5%)
Een prettige machine, die makkelijk is in het gebruik. Alleen waterreservoir ervaar ik als wat “knullig” Jammer dat de machine vrij veel geluid maakt tijdens het bereiden van het kopje koffie., Dit doet echter verder geen afbreuk aan de smaak van de koffie. Deze machine zet heerlijke koffie!

7,7
Eindscore test
Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother

Reviews van de Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother

Gemiddelde score gebruikers

7,7
Inmiddels hebben 24 gebruikers hun mening gedeeld over de 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Apparaat maakt veel herrie en rammelt aan ...
Door Abel op 28-11-2019

Apparaat maakt veel herrie en rammelt aan alle kanten. Regelmatig valt het apparaat in storing , alle lampjes gaan branden. Weinig instel mogelijkheden Slechtste koop die ik ooit gedaan heb voor een espressomachine, nooit meer een Philips

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
Maakt verschrikkelijke herrie tijdens het koffiezetten. Grote ...
Door Magda op 31-7-2019

Maakt verschrikkelijke herrie tijdens het koffiezetten. Grote klappen. Het apparaat gilt ook erg. Weet niet wat ik ermee aan moet. Weggooien? Is dan wel een hoop geld.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
looks great, works good. ...
Door Debbie op 16-6-2019

looks great, works good. Makes lots of noise when grinding. Uses lots of counter space. Coffee is good.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Espresso apparaat nu 3 dagen in mijn ...
Door Ton op 10-3-2019

Espresso apparaat nu 3 dagen in mijn bezit en ben er erg tevreden over. Water en koffiebonen goed bij te vullen vanaf boven , alle knoppen geven een heerlijk kop koffie. Visite is verrast door deze lekkere koffie. Een aanraden eerste klas voor een redelijke prijs.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
Mede op basis van de positieve reviews ...
Door Peter op 21-2-2019

Mede op basis van de positieve reviews gekozen voor de HD8829/01. Helaas vind ik het een bewerkelijk en daarmee onpraktisch apparaat. Als je het apparaat start begint het eerst iedere keer met het laten lopen van water. Als eindelijk het apparaat klaar is om koffie te maken. Duurt het onder het produceren van het nodige lawaai nogal lang voordat er iets gebeurt. Hoezo in no-time? Heel vervelend bij het maken van cappucino is dat eerst een sloot water wordt geproduceerd voordat de melk komt wat resulteert in een heel slap bakkie. Dan kun je dat natuurlijk eerst afvangen maar is wel onpraktisch. Ondanks de fijnste maling en instelling op extra sterk is de sterkte van de koffie matig. Als je na gebruik van de melkopschuimer wilt doorspoelen duurt dat ook weer heel lang voordat er iets gebeurt. Om overstroming te voorkomen moet je de lekbak eigenlijk na ieder gebruik legen. Heel vervelend is ook dat als het apparaat op standby wordt gehouden de aan/uit knop onophoudelijk rood knippert. Heel vervelend als het apparaat in zicht staat. Dan moet je dus iedere keer de hoofdschakelaar aan de achterkant van het apparaat uitzetten.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze machine is makkelijk in het gebruik, ...
Door Dick op 29-3-2018

Deze machine is makkelijk in het gebruik, eenvoudig in te stellen naar eigen smaak. en eenvoudig en snel schoon te maken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ons Siemens apparaat had zo'n 21.000 kopjes ...
Door Lex op 18-2-2018

Ons Siemens apparaat had zo'n 21.000 kopjes gemaakt en werkte nog steeds naar behoren. We wilden voor ons vakantiehuisje ook een espressomachine. We hebben voor thuis een Jura C65 aangeschaft en de oude Siemens meegenomen naar het vakantiehuisje. Helaas de verkeerde ( gekarameliseerde ) bonen in de Siemens gegooid wat het einde van de machine betekende. Op zoek naar een nieuw apparaat voor een redelijke prijs zijn we bij deze Philips uitgekomen. Het is gewoon een heel goed apparaat, zeker niet minder dan de 3x duurdere Jura. Heeft zelfs meer instelmogelijkheden. Wat ik ook belangrijk vind is dat de temperatuur van de koffie heel heet is. Ook bij de Philips is dit zeker het geval. In de +/- 35 jaar dat we "aan de espresso zijn" is deze Philips ongeveer het 8e apparaat. Na zo'n 20.000 tot 25.000 kopjes beginnen ze vaak minder te worden. Ik zou deze Philips met Saeco binnenwerk zeker aanraden, doet niet onder voor de 3x duurdere apparaten. Enige puntje waar de ontwerpers naar zouden kunnen kijken is het deksel van het koffiebonenreservoir. Komen er bonen naast het scharnier terecht dan kun je het dekseltje niet sluiten . We gebruiken meestal de espressobonen van Lidl , 100% Arabica die een uitstekend resultaat geven met een mooie cremalaag.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
De installatie van het product is vrij ...
Door Mulderr op 17-12-2017

De installatie van het product is vrij eenvoudig. Na enkele stappen is het product klaar om heerlijke espresso te maken. Het water reservoir is groot genoeg om meerdere koppen klaar te maken. Het bonen reservoir is ook groot genoeg. In slechts enkele seconden maalt het product de bonen en produceert het heerlijke espresso. Het geluid dat de machine maakt is wel wat aan de harde kant, maar niet heel storend. Het schoonmaken van de machine is werkelijk kinderspel. Het complete zet-apparaat kan eruit gehaald worden en gespoeld worden. De koffie opvangbak is makkelijk schoon te maken. Kortom een prachtig apparaat dat heerlijke espresso maakt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Met dit apparaat kun je door één ...
Door Maria24 op 11-12-2017

Met dit apparaat kun je door één druk op een knop eenvoudig kiezen voor een espresso, espresso lungo of kop koffie (twee drukken voor twee koppen tegelijk). Het volume is aan te passen; de standaardinstellingen zijn wat mij betreft perfect! Wel heb ik de maling veranderd. Ik heb voor een iets fijnere gekozen. Er zijn hiervoor vijf standen. De machine maakt behoorlijk wat geluid, maar ik denk dat dit typerend is voor koffiemachines die bonen vers malen. Het reservoir voor koffiebonen bijvullen (indicator hiervoor) is een fluitje van een cent. Dit reservoir had voor mij ruimer mogen zijn. Een grotere of kleinere kop of koffieglas? Het maakt niet uit. De koffie-uitloop is uitschuifbaar. Helemaal naar beneden trekken is aan te raden bij een kleine kop in verband met spetteren. Wat ik helemaal fantastisch vind is de heet water-functie. Geen gedoe meer met een extra waterkoker op het aanrecht. Kopje thee of poedersoepje worden voortaan gezet met deze Philips. Heet water komt uit het pijpje van de melkopschuimer in een hoeveelheid die jij wilt. De straal blijft lopen tot je weer op het knopje drukt. Melk opschuimen met het stoompijpje is zo gebeurd. Het waterreservoir is uitneembaar, heeft ruim voldoende inhoud en laat zich simpel vullen. Een indicator gaat branden als het voor dit laatste tijd is. De bediening wijst zichzelf, supermakkelijk allemaal. Dan de smaak. Vers gemalen koffiebonen….. dat proef je meteen. Zoveel lekkerder! Ik gebruik nu dark koffiebonen en heb de maling aangepast voor een sterker kopje koffie. Binnenkort gaan er gewone koffiebonen in. Mocht iemand dan een sterker kopje koffie willen, is er nog de aroma plus knop, die dit mogelijk maakt. Temperatuur is oké. Ik drink mijn koffie vaak zwart en kan de koffie meteen uit de machine drinken. Het apparaat kent een automatische spoelcyclus. Hierdoor loopt de lekbak stilaan vol. Als het nodig is deze te legen, gaat er een indicatorlampje branden. Zo ook als het koffiedikreservoir leeggemaakt dient te worden. De dagelijkse schoonmaak bestaat uit deze onderdelen en het waterreservoir spoelen onder de kraan. De melkopschuimer heeft een pijpje dat je er eenvoudig kunt afhalen en omspoelen na gebruik. De wekelijkse reiniging beslaat een reiniging van het koffiekanaal en de zetgroep; de laatste moet aan de lucht drogen en dit duurt nogal… Met een doek mag je er niet aankomen. Iets om ’s avonds te doen en dan de volgende ochtend terugplaatsen. Ik ben er blij mee!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij gebruiken de Philips HD8827/01 nu een ...
Door KeesB79 op 11-12-2017

Wij gebruiken de Philips HD8827/01 nu een aantal weken en we zijn zeer tevreden, het grote voordeel ten opzichte van de senseo is dat je de hoeveelheid naadloos in kan stellen met een druk op de knop, hierdoor stel je elke individuele koffie af op je servies wij zetten bv een grote kop gewone koffie en voor espresso en cappuccino een kleinere dit is zeer gemakkelijk in te stellen. De koffie smaakt uiteraard afhankelijk van de bonen zeer goed en het is gewoon heel makkelijk om in de ochtend met 1 druk op de knop een kop koffie te hebben. Ook hebben we de melkopschuimer al veelvuldig gebruikt voor cappuccino te maken welke zeer goed functioneert het enige kleine minpuntje wat ik hier kan opmerken is dat heet water en stoom met dezelfde knop gaat en als je per ongeluk niet goed drukt dan loopt er heet water in de melk, maar na een paar keer gebruiken gaat dit ook prima. Wij zijn zeer tevreden over dit koffiezetapparaat en raden het iedereen aan!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother? Onze eigen test van de 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips 3000 serie HD8827: Gebruiksvriendelijk espresso-apparaat met melkopschuimer
7,7
22-1-2018
BesteProduct.nl

De Philips 3000 serie HD8827 is geen machine die uitgebreid bestuderen behoeft. Je sluit 'm aan en de rest wijst zich zo goed als vanzelf. De koffie is goed van smaak en temperatuur. Hetzelfde kan gezegd worden van de melkschuim. Gebruiksvriendelijk, makkelijk in onderhoud en een prima design. Alles sluit aan bij de prijs van 300 euro. Persoonlijk loop ik slechts twee tegen nadelen aan. Onder mijn keukenkastjes is het apparaat wat lastig te vullen en ik vind 'm wat aan de luidruchtige kant. Geen herriemaker, maar ik heb zeker stillere apparaten getest. Al met al is het zeker een goede koop.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,1
Consumentengids
1-3-2017
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 318,00
prijs/kwaliteit
0,0

Laagste prijzen Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk FrotherSpecificaties van Philips 3000 serie HD8827/01 Classic Milk Frother

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Kastontwerp
vrijstaand
Aansluitwaarde
1850 watt
Energieverbruik (typisch.)
1850 watt
Netfrequentie
50 Hz
AC input voltage
230,0 volt
Land van herkomst
Roemenië

Mogelijkheden Apparaat

Type
espresso machine
Soort apparaat
koffiebonen
Soorten koffie
espresso, koffie
Aantal kopjes per keer
2
Apparaat type
volledig automatisch
Type/soort
koffiezetter
Ingebouwde melkopschuimer
Ja
Stoompijpje (melkschuim)
Ja
Pompdruk
15 bar
Verwarmingssysteem
thermoblock
Ingebouwde bonenmaler
Ja

Zelf In Te Stellen

Bediening
knoppen

Extra Opties

Backlight toetsen
ja
Ingebouwd display
Nee

Reinigen

Bezinkselreservoir afneembaar
Ja
Zetgroep uitneembaar
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja

Inhoud En Afmetingen

Bonenreservoir
250 gram
Waterreservoir
1,80 liter
Reservoir koffie
beker
Hoogte
33,00 cm
Breedte
21,50 cm
Diepte
42,90 cm
Materiaal behuizing
kunststof

Algemeen

EAN
8710103772484
Partnumber
HD8827/01, HD 8827/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2017
Introductie model
2016

Extra

Lengte kabel
0,8 m
Gewicht
7200 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
7,7
Prijs / kwaliteit
-