Volg ons

ProUser Diamant

Voordelen
 • Robuust gebouwd
 • Goede anti-diefstalbeveiliging
 • Kantelbaar
 • Gemakkelijk op de trekhaak vast te zetten
 • Klemmen werken goed
 • Opberghoes inbegrepen
 • Extra spanbanden inbegrepen
 • Zeer vriendelijk geprijsd
Nadelen
 • Zwaar
 • Redelijk korte hendel
 • Smalle U-beugel
 • Hendel zit niet op de meest handige plek

Onze test
Consumententest | op
6,8

ProUser Diamant: voor zijn vriendelijke prijs een goede fietsendrager

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Laten we maar met de deur in huis vallen: dit is niet de beste fietsendrager die je kunt kopen, maar kan toch een interessante koop zijn. De ProUser Diamant kost maar de helft van wat een hele goede fietsendragers kost. In dat licht bezien doet de ProUser Diamant dan toch veel goed. Hij is kantelbaar, robuust gebouwd en heeft goed werkende klemmen om je fiets(en) vast te zetten. Als het goedkoop moet, dan is dit een voordelige keus.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 277,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De ProUser Diamant is vriendelijk geprijsd. Niet zo goed als de (aanzienlijk) duurdere fietsendragers, maar laat ook nergens een serieuze steek vallen. Het kantelmechanisme is wat minder gebruiksvriendelijk door het hendeltje, maar aan de andere kant; er zit wel een kantelmechanisme op. Daarom een ruime voldoende.
6,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
De ProUser Diamant is opvouwbaar en ook kantelbaar. Het kantelmechanisme werkt niet met de gebruikelijk voetpedaal, maar met een hendeltje in het midden. In de praktijk kantel je enkel als de fietsen op de auto zitten. Dan is een hendel tussen de fietsen niet de meest handige plek. Een voetpedaal heeft de voorkeur. Het is dus mooi dat het erop zit bij deze vriendelijk geprijsde drager, maar de werking kan beter. Bij het opbergen van de ProUser Diamant moet je rekening houden met het iets hogere gewicht dan gemiddeld. En ook de grote van de opgevouwen drager. Ook hier is het niet het kleinst denkbare pakketje. Wat ons in positieve zin opviel: ondanks de lage prijs vind je in de doos nog twee extra’s: een opberghoes en een aantal spanbanden om je fiets nog vaster te zetten. Da’s mooi.
7,0
Bouwkwaliteit
(Weging 20%)
Een zware jongen, die ProUser Diamant. Maarliefst 18,5 kg schoon aan de haak. Dat maakt het een robuuste drager, maar ook een beetje lomp. Het is niet moeders mooiste zo gezegd. Het mechanisme om de lampen en nummerbord vast te zetten zijn simpeler uitgevoerd dan zijn iets duurdere broer (Diamant SG2), maar we hebben er wel meer vertrouwen in dat alles heel blijft.
8,0
Bevestigen aan auto
(Weging 15%)
Geen verrassingen hier. Je zet de fietsendrager op de trekhaak en drukt de hendel aan de zijkant naar beneden. De drager zit vervolgens muurvast op de kogel van de trekhaak. Hoewel de hendel aan de korte kant is, is de hoeveelheid kracht die je daarvoor moet zetten prima. Vervolgens moet je de achterlichten nog omklappen en het nummerbord op de juiste plaats draaien. Dat werkt simpel en duidelijk.
6,0
Fietsen bevestigen
(Weging 20%)
De U-beugel is smal. In principe geldt dat hoe breder de U-beugel is, hoe makkelijker je een fiets vastzet. Maar dat geldt vooral voor exotische e-bikes of mountainbikes. Dus ook met deze smalle U-beugel van 18 cm zet je de meeste gangbare fietsen makkelijk vast. De klemmen werken goed en hebben een slim systeem om ze te verstellen. Door de draaiknop in te drukken kun je de klem op de U-beugel losser zetten of verwijderen. De Diamant heeft geen (hele) diepe goot zoals we die bij sommige andere fietsendrager zien. De 3 cm is toch voldoende om het plaatsen makkelijk te maken. Met de kunststof gespen klik je de wielen vast.
7,0
Antidiefstal voorzieningen
(Weging 15%)
Je kunt zowel de drager als de fietsen vergrendelen. Als je de hendel op slot zet, kan die niet meer omhoog en zit je drager veilig op je auto. De draaiknop waarmee je de fiets vastzet kun je ook op slot draaien waardoor ook de fietsen niet meer van de drager gestolen kunnen worden.

6,8
Eindscore test
ProUser Diamant

Reviews van de ProUser Diamant

Gemiddelde score gebruikers

7,0
Inmiddels hebben 40 gebruikers hun mening gedeeld over de Diamant van ProUser en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Diamant vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Helaas is dit product niet geschikt om ...
Door Simon op 26-1-2019

Helaas is dit product niet geschikt om het aangegeven gewicht te dragen ,kan geen 2 electrischefietsen zonder accu aan,steun buigt steeds verder door en staat op afbreken

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij vinden het een prima fietsendrager. Goed ...
Door Ronald op 6-9-2018

Wij vinden het een prima fietsendrager. Goed te bevestigen, makkelijk op te bergen in de hoes i de garage. Wij hebben geen e-bikes, dus daarover geen mening, maar onze degelijke fietsen met 24/30 versnellingen zijn zeer makkelijk en goed te bevestigen en te vervoeren. Door de slotbevestiging durfde IK zelfs de drager op de parkeerplaats op de trekhaak te laten zitten!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Pro User Diamant ruim een jaar ...
Door Wallie op 22-6-2018

Pro User Diamant ruim een jaar in gebruik, maar vind bepaalde onderdelen beneden de maar. De klauwen van de framehouders beschadigen de fietsen en zoude bekleed moeten zijn met rubber. De bouten van de draaiknoppen al verschillende kapot, bij een betere kwaliteit is dit niet nodig en de houders voor de nummerplaat zijn inferieur, kortom , matige kwaliteit terwijl dit gemakkelijk op te lossen is. Voor deze prijs zijn er wel betere te koop, en zou hem met de kennis van nu niet weer kopen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
We hebben deze pro user ongeveer drie ...
Door John G. op 4-10-2017

We hebben deze pro user ongeveer drie jaar in gebruik. Niet alleen in Nederland , ook op lange vakantiereizen. Wat een degelijke en zeer gebruiksvriendelijke drager is dit! Net aangeschaft viel de drager met de 2 e-bikes op straat bij het afrijden van onze oprit. Schrik!!! Wat bleek? Onze eigen schuld! We hadden de drager niet goed op de trekhaak vastgezet. Tot nu toe zit het geheel erg stevig vast. Het systeem werkt voortreffelijk en is bijzonder handig op te bergen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Bevestigen op trekhaak gaat zeer eenvoudig; is ...
Door Guus op 1-9-2017

Bevestigen op trekhaak gaat zeer eenvoudig; is alleen te doen. Fietsen zijn goed vast te zetten en zelfs met slot te beveiligen evenals de drager zelf. Constructie erg solide en drager is stabiel achterop de auto.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heel stevig en stabiel. Als je het ...
Door Jack op 26-8-2017

Heel stevig en stabiel. Als je het eenmaal door hebt hoe die werkt, dan is deze ook heel handig in gebruik.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Diamant: hele handige fietsendrager. Maar afgelopen week ...
Door elsinga op 18-8-2017

Diamant: hele handige fietsendrager. Maar afgelopen week nare ervaring: op terugreis van vakantie schoot de kentekenplaat los en vloog er op de snelweg af en ketste tegen voorzijde achter mij rijdende auto . Liep gelukkig nog goed af, alleen wat lakschade... Ik vind die bevestiging met twee kleine palletjes wel een zwak punt. Dat zou degelijker en veiliger mogen! ik zal de kentekenplaat nu zelf maar maar wat steviger vastzetten. Komt dit vaker voor??

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fietsendrager nu zo'n vijf jaar in gebruik, ...
Door Jan op 5-4-2017

Fietsendrager nu zo'n vijf jaar in gebruik, gelijk met de elec. fietsen gekocht, nooit problemen gehad met de drager. Deze staat stevig op de trekhaak en zit er eigenlijk zo op, fietsen staan ook stevig. Echter heb nu wel een probleempje, het schroefdraad van de lange framehouder is dol gedraaid, even contact opgenomen met de leverancier, echter er zit maar 2 jaar garantie op, maar gelukkig kan je de onderdelen los bij kopen. Voor de rest geen problemen met deze drager, functioneert goed.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
De fietsen kunnen eenvoudig op de drager ...
Door Bert op 3-4-2017

De fietsen kunnen eenvoudig op de drager gezet worden, als je eenmaal weet hoe dat het beste past, wat de trappers betreft. De bevestiging is sterk en degelijk en de drager zelf staat heel stabiel op de trekhaak. Ingeklapt leg je hem zo in de bagageruimte. Is wel wat zwaar, maar de degekijkheid komt niet vanzelf. Prima apparaat !

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Even de handleiding rustig doorlezen en de ...
Door Wim op 29-7-2016

Even de handleiding rustig doorlezen en de montage wordt duidelijk. Eerst eenmaal geprobeerd, hetgeen zeer nuttig is. Daarna veel makkelijker te monteren, als je de juiste volgorde aanhoudt. Al met al een goede keuze.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van ProUser Diamant
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor ProUser Diamant
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de ProUser Diamant.
Website testen
Wat vonden andere testers van de ProUser Diamant? Onze eigen test van de Diamant staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
ProUser Diamant: voor zijn vriendelijke prijs een goede fietsendrager
6,8
17-4-2018
BesteProduct.nl

Laten we maar met de deur in huis vallen: dit is niet de beste fietsendrager die je kunt kopen, maar kan toch een interessante koop zijn. De ProUser Diamant kost maar de helft van wat een hele goede fietsendragers kost. In dat licht bezien doet de ProUser Diamant dan toch veel goed. Hij is kantelbaar, robuust gebouwd en heeft goed werkende klemmen om je fiets(en) vast te zetten. Als het goedkoop moet, dan is dit een voordelige keus.

BesteProduct.nl
ProUser Diamant: voor zijn vriendelijke prijs een goede fietsendrager
6,8
17-4-2018
BesteProduct.nl

Laten we maar met de deur in huis vallen: dit is niet de beste fietsendrager die je kunt kopen, maar kan toch een interessante koop zijn. De ProUser Diamant kost maar de helft van wat een hele goede fietsendragers kost. In dat licht bezien doet de ProUser Diamant dan toch veel goed. Hij is kantelbaar, robuust gebouwd en heeft goed werkende klemmen om je fiets(en) vast te zetten. Als het goedkoop moet, dan is dit een voordelige keus.

BesteProduct.nl
ProUser Diamant: voor zijn vriendelijke prijs een goede fietsendrager
6,8
17-4-2018
BesteProduct.nl

Laten we maar met de deur in huis vallen: dit is niet de beste fietsendrager die je kunt kopen, maar kan toch een interessante koop zijn. De ProUser Diamant kost maar de helft van wat een hele goede fietsendragers kost. In dat licht bezien doet de ProUser Diamant dan toch veel goed. Hij is kantelbaar, robuust gebouwd en heeft goed werkende klemmen om je fiets(en) vast te zetten. Als het goedkoop moet, dan is dit een voordelige keus.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,2
Consumentengids
1-5-2012
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de ProUser Diamant aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 277,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 277,00
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen ProUser DiamantSpecificaties

Eigenschappen
Bevestiging
trekhaak
Aantal fietsen
2
Kantelbaar
Ja
Bevestiging van de fiets
framebevestiging
Inklapbaar
Ja
Laadvermogen
60 kg
Geschikt voor elektrische fiets
Ja
Geschikt voor ATB-fietsen
Ja
Lift systeem
Nee
Stekkeraansluiting
7-polig, 13-polig
Verlichtingbalk
Ja
Materiaal
aluminium, staal
Gewicht
18 kg
Diefstalbeveiliging
Ja
Kleuren
zilver
Overige bijzonderheden
Inclusief opbergtas.<br>Het mistachterlicht en achteruitrijverlichting werken alleen met de 13-polige stekker.
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
91739 , 790263 , 91539
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015 , 2009
Releasedatum
October 2016 , February 2017
EAN
8717809917393 , 8717809915399
Type/soort
Fietsendragers
Afmetingen (H x B x D)
70 x 50 x 22 cm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
7,0
Prijs / kwaliteit
8,5