Volg ons

Thule 933100

Voor- en nadelen van de Thule 933100

Voordelen

  • Zeer goede beveiliging tegen diefstal
  • Fietsen zijn eenvoudig vast te zetten
  • Kantelbaar
  • Gemakkelijk te bevestigen op de auto
  • Mooi en ingetogen design

Nadelen

  • Is wat prijzig

Onze test
Consumententest | op
8,3

Thule Easyfold XT2: De Volvo onder de fietsendragers

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wij worden wel blij van de Thule EasyFold XT2. Wat een prettige fietsendrager. Mooi vormgegeven, prachtige en goedwerkende klemmen, een kantelsysteem en ratels op de gespen om je fietswielen vast te zetten. Verder is het uitvouwen en klaar. Geen gedoe met nummerplaat of achterlichten. Alle details kloppen. Blijft er maar één nadeel over; je moet wel de portemonnee trekken.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 598,00
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Tsja. Al die goede punten komen met een prijs. Ruim 500 euro is een boel geld. Maar je krijgt er wel op alle punten een uitstekende fietsendrager voor. QUa prijs aan de bovenkant maar dat geldt evengoed voor de kwaliteit van de Thule EasyFold.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
In gebruik is de Thule Easyfold XT2 een prettige fietsendrager. Het bevestigen van de drager aan de auto en de fietsen zelf hebben we al besproken en werkt bijzonder goed. Je kunt de EasyFold kantelen met een voetpedaal. Tijdens de reis houd je dan toegang tot je kofferbak. Het kantel werkt soepel, ook met twee fietsen op de drager. Ingeklapt is de Easyfold niet het kleinste pakketje. Dat komt deels door de brede U-beugel.
8,0
Bouwkwaliteit
(Weging 20%)
Typisch Zweeds, zo kun je de bouwkwaliteit omschrijven. Mooi en ingetogen design, doordacht en op de de details goed afgewerkt. De Volvo onder de fietsendragers. De vleugels zijn aan de bovenkant van massief kunststof en er zit geen opening tussen de twee wielgoten. Daaronder aluminium. De finesse zit in de details. Bij het uitvouwen zit de nummerplaat en achterlichten in één keer goed en uitklappen of vastklikken is niet nodig zoals bij veel andere fietsendragers. Gespen voor de wielen hebben een ratel waardoor je zonder noemenswaardige kracht die wielen muurvast zet. De stangen waarmee je de fiets fixeert zijn prachtig afgewerkt en hebben een vernuftig klemmechanisme. Kost wat maar dan heb je ook wat.
9,0
Bevestigen aan auto
(Weging 15%)
Het is kinderspel om de Thule Easyfold XT2 op je trekhaak vast te zetten. Drager op de kogel en vervolgens een hendel naar beneden drukken. De hendel is kort maar de hoeveel kracht die je moet zetten voor het klemmen is goed. Dat werkt niet te zwaar. Met 17 kg is het een beetje een middenmoter qua gewicht.
9,0
Fietsen bevestigen
(Weging 20%)
Het bevestigen van fietsen is al net zo eenvoudig. In het voordeel van de Easyfold werken hier de breede U-beugel van 30 cm en de goedwerkende stangen om je fiets vast te zetten. De breede U-beugel geeft je veel vrijheid en mogelijkheden om fietsen goed vast te zetten. Ook als deze een bijzonder design hebben. De klemmen zijn de beste die we hebben gezien tijdens het testen van fietsendragers. Op een slimme manier te verstellen en aan de binnenkant afgewerkt met rubber wat goed klemt en je fietsen niet beschadigd. De wielen fixeer je met een gesp met ratel. Dat is de prettigst werkende oplossing. Vastzetten en losmaken kost geen kracht.
8,0
Antidiefstal voorzieningen
(Weging 15%)
Met sloten op de hendel voorkom je dat dieven aan de haal gaan met je fietsendrager. Je kunt de klem om de hendel te ontgrendelen op slot zetten. Eenmaal op slot kun je die niet meer indrukken en dus ook de drager niet loskoppelen. Op de draaidoppen van de Easyfold zitten eveneens sloten om je fietsen te beveiligen tegen diefstal.

8,3
Eindscore test
Thule 933100

Reviews van de Thule 933100

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De 933100 Fietsdrager van Thule wordt door 9 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Thule voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ik had deze fietsendrager gekocht omdat het ...
Door Guy op 27-5-2020

Ik had deze fietsendrager gekocht omdat het na analyse voor mij een van de beste produkten was, maar bij ontvangst en na verschillende manieren uitgeprobeerd te hebben moest ik vaststellen dat het onmogelijk was om mijn e-mtb Specialized Levo Expert te bevestigen, ik heb hem dan spijtig genoeg moeten retourneren.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Mooie drager, prima gewicht en zeer makkelijk ...
Door Schuurman op 6-4-2020

Mooie drager, prima gewicht en zeer makkelijk te monteren op de trekhaakkogel . We zijn er blij mee.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Heb diverse fietsdragers bekeken en de easyfold ...
Door Jan Willem op 24-7-2019

Heb diverse fietsdragers bekeken en de easyfold xt2 kwam er steeds goed uit. Hij maakt alles waar.. compact opgevouwen, één klik en hij zit vast, beugel naar beneden en klaar. Een aanrader !

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Stevige fietsendrager , handig te monteren , ...
Door Henriet op 16-6-2019

Stevige fietsendrager , handig te monteren , handig in gebruik , fietsen staan stevig en betrouwbaar . fijn dat je alles goed kunt monteren en af kunt sluiten met een sleutel , kun je ook veilig even een kopje koffie gaan drinken .

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

2,0
Stom dat ik deze drager gekocht heb. ...
Door JVR op 3-6-2019

Stom dat ik deze drager gekocht heb. Ik had de reviews van de voorganger 931/932 moeten lezen. Bij deze hetzelfde probleem: een veel te laag en te smal beugeltje voor de armen van de framebevestiging. Fietsen met bidonhouders kun je niet vastzetten. Fietsen steken aan één kant te ver buiten de auto. Dit is ook niet op te lossen omdat de beugel zo laag en smal is. Ik heb 3 fietsen geprobeerd en twee pasten er niet op. Of je moet de bidonhouders er telkens afhalen. De derde stak een half wiel uit aan de zijkant van de auto. Laat je niet misleiden door de mooie filmpjes van Thule. Allemaal fietsen zonder bidonhouders waarbij meestal aan de onderste framebuis wordt vastgezet waar normaal de bidonhouder zit. Compact opvouwen heeft een hoge prijs qua functionaliteit bij deze drager.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Hij is misschien wat aan de dure ...
Door Evert.bruinsma op 10-3-2019

Hij is misschien wat aan de dure kant, maar het is ook wel een hele degelijke en handige fietsdrager. Daarnaast ziet hij er ook nog eens fraai uit. Kijk maar eens op Youtube en bekijk de verschillende testen. Bijna elke fietsdrager achter op de auto is nagenoeg gelijk maar het onderscheid vindt je in het gemak om de drager te plaatsen en de testresultaten. Bij een noodstop wil je niet dat de fiets door de achterruit komt. En bij een een uitwijkmanoeuvre wil je dat de fietsen op de drager blijven staan en niet met drager en al de berm in verdwijnen. En daar zit het verschil. Deze fietsdrager is daarbij ook nog eens heel eenvoudig te plaatsen. Wil je hem opbergen dan vouw je hem snel en eenvoudig op en stopt hem in de kofferbak of in een plekje in de schuur/garage. Wij gaan dan liever voor wat kwaliteit en betalen dan maar wat meer zodat we met vertrouwen met fiets(en) achter de auto op pad gaan. Wij hebben hem samen met de oprijgoot besteld (Easyfolt ramp) welke heel vernuftig in de houder opgeborgen kan worden. Een electrische fiets plaatsen wordt daarmee een eitje.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geweldig degelijk product al schrok ik wel ...
Door de Bruijne op 7-7-2018

Geweldig degelijk product al schrok ik wel van de afmeting en het gewicht Als je daar aan gewend bent blijkt het een product van hoge kwaliteit. De er bij aangeschafte oprijgoot past prima en is ook goed op te bergen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Deze opvouwbare fietsen dragen van Thule, is ...
Door Marianne van der Baan op 30-4-2018

Deze opvouwbare fietsen dragen van Thule, is makkelijk op de trekhaak te plaatsen en eraf te halen. Kan op slot. Fietsen staan er stevig op, kunnen op slot. Kan kantelen is zeer eenvoudig. Fietsen drager is zeker niet zwaar. De verlichting is van stevige kwaliteit. Hij is dan misschien niet de goedkoopste fietsen drager maar zeker zijn geld waard. Een aanrader.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb voor deze fietsendrager gekozen, omdat ...
Door Henk op 2-8-2017

Ik heb voor deze fietsendrager gekozen, omdat deze zeer gemakkelijke is te plaatsen op de trekhaak en weinig ruimte inneemt bij het opbergen! De fietsen zijn op verschillende flexibele manieren eenvoudig en snel te bevestigen Mooi meegenomen is dat de drager en de fietsen met 1 sleutel kunnen worden vergrendeld. Daarnaast oogt de drager ook op de auto compact en netjes afgewerkt! Hij is niet erg licht Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de handvaten die in de opgeklapte stand "naar voren komen" . Daardoor is hij gemakkelijk te dragen! De prijs/kwaliteits verhouding is m.i uitstekend ! Het kost wat , maar dan heb je ook echt wat!!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Thule 933100
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Thule 933100
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Website testen
De Thule 933100 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Thule Easyfold XT2: De Volvo onder de fietsendragers
8,3
16-4-2018
BesteProduct.nl

Wij worden wel blij van de Thule EasyFold XT2. Wat een prettige fietsendrager. Mooi vormgegeven, prachtige en goedwerkende klemmen, een kantelsysteem en ratels op de gespen om je fietswielen vast te zetten. Verder is het uitvouwen en klaar. Geen gedoe met nummerplaat of achterlichten. Alle details kloppen. Blijft er maar één nadeel over; je moet wel de portemonnee trekken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,0
Prijs / kwaliteit
De Thule 933100 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Fietsdragers in de ranglijst. Er zijn voor € 598,00 betere Fietsdragers verkrijgbaar.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 598,00
prijs/kwaliteit
5,0

Laagste prijzen Thule 933100Specificaties van Thule 933100

Eigenschappen

Bevestiging
trekhaak
Aantal fietsen
2
Kantelbaar
Ja
Bevestiging van de fiets
framebevestiging
Inklapbaar
Ja
Laadvermogen
60 kg
Geschikt voor elektrische fiets
Ja
Geschikt voor ATB-fietsen
Ja
Lift systeem
Nee
Stekkeraansluiting
13-polig
Verlichtingbalk
Ja
Gewicht
17,9 kg
Diefstalbeveiliging
Ja
Afm. hoogte ingeklapt
63 cm
Afm. breedte ingeklapt
68 cm
Afm. lengte ingeklapt
31 cm
Kleuren
zwart

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
933100, 933
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
June 2017
EAN
7313020077338
Type/soort
Fietsendragers

Extra

Kleur(en)
zwart
Diepte
63,00 cm, 630 mm
Hoogte
68,00 cm, 680 mm
Fabrikant kleur(en)
zwart
Gewicht
17900 gram
Breedte
123,00 cm, 1230 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
5,0