Volg ons

De beste friteuses vergelijken

Profiel foto Niels Willems
Niels Willems
Expert friteuses
Frituren met hete lucht is gezonder, maar je mist wel die typische ‘frituursmaak’
Een heerlijke snack of die lekkere frietjes maak je natuurlijk met een friteuse. Je hebt de keuze uit een traditionele en een heteluchtfriteuse. In een traditionele friteuse bak je in frituurvet en komen je snacks er knapperig en met de bekende frituursmaak uit. De heteluchtfriteuse bakt je snacks (uiteraard) met hete lucht, dat is een stuk gezonder! Het is belangrijk om te letten op de inhoud van de pan. Zo volstaat 2 liter voor 1 of 2 personen en is een inhoud van 3 liter geschikt voor een gezin van 5 personen. Ook bestaan er friteuses met twee pannen zodat je je patat en kroketten tegelijkertijd klaar kan maken. Vervang tenslotte op tijd je frituurvet, meestal is dat na 5 tot 7 keer gebruiken aan vervanging toe.
t/m
506 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Frituurpan: tips bij het kopen van een frituurpan [koopgids]
Frituurpannen zijn er in verschillende soorten , variërend in prijs van 20 euro tot ruim 250 euro. Waar moet je op letten bij de aankoop van een friteuse? Aan de hand van enkele vragen lopen we de belangrijkste zaken
Lees de koopgids

Best geteste friteuses door BesteProduct.nl


Meest recent geteste friteuses door BesteProduct.nl

6,9
De Inventum GF350HLD is een compacte hetelucht friteuse met een mooi ontwerp, maar hij kan helaas niet opboxen tegen het grotere (en tevens goedkopere) broertje. Patat wordt niet goed gelijkmatig verwarmd en ook kroketten worden niet zo knapperig. Het is wel erg makkelijk om het apparaat te gebruiken en schoon te maken. Na verloop van tijd zal de anti-aanbaklaag slijten, dus we betwijfelen of het zo makkelijk blijft.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 61 reviews
Lees de hele review
8,1
Met de Inventum GF500HLD haal je heel veel hetelucht friteuse in huis zonder te veel geld uit te geven. Er past redelijk veel friet in de pan en de garing is mooi gelijkmatig. Daarnaast kwam dit apparaat als beste naar voren in onze krokettentest. De Inventum friteuse ziet er stijlvol uit met moderne en duidelijke tiptoetsen. Schoonmaken is door de anti-aanbaklaag erg eenvoudig, maar kan een vervelend klusje worden als die laag na verloop van tijd afneemt in kwaliteit.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 61 reviews
Lees de hele review
6,8
De Princess Aerofryer Oven klinkt als een goed idee: een hetelucht friteuse in de vorm van een kleine traditionele oven. Helaas is de uitvoering slecht uitgevallen met een erg onhandig systeem voor het spit en frietmandje. Daarnaast is het bij ons exemplaar enorm moeilijk om de deur te openen, wat niet veel vertrouwen geeft in de kwaliteitscontrole. Er moet zo veel kracht gezet worden, dat we bang zijn dat we het handvat afbreken. Wel prettig zijn de duidelijk touch-toetsen en de goede gelijkmatige garing van het patat, ook al is het standaard-programma net te kort.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 61 reviews
Lees de hele review
7,6
De Inventum GF552HL is een airfryer met een inhoud van 1,6 liter. Groter hebben we ze nog niet gezien. Het apparaat heeft geen uitgesproken bijzondere bouwkwaliteit of design, maar oogt degelijk. We zien het vaak gebruikte zwarte kunststof met rvs accenten. Het instellen van de tijd en temperatuur doe je met twee draaiknoppen. We vinden de precieze tijd aflezen met dit principe lastig. Het is gokken of je ‘m bijvoorbeeld op 6 of 7 minuten hebt ingesteld. Dat had gelukkig geen invloed op het resultaat. Wat we ook maakten, het was altijd ruim voldoende. Knapperige goudbruine friet, voldoende kroketten en lekkere gegrilde groenten. Compliment voor de prijs, kritische noot voor de buitenpan die niet vastklikt in de machine. Dit maakt het eruit halen van je snacks iets bewerkelijker. De kooptip blijft terecht staan.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Lees de hele review

Friteuse: de populairste merken