Volg ons

De beste friteuses vergelijken

Profiel foto Niels Willems
Niels Willems
Expert friteuses
Frituren met hete lucht is gezonder, maar je mist wel die typische ‘frituursmaak’
Een heerlijke snack of die lekkere frietjes maak je natuurlijk met een friteuse. Je hebt de keuze uit een traditionele en een heteluchtfriteuse. In een traditionele friteuse bak je in frituurvet en komen je snacks er knapperig en met de bekende frituursmaak uit. De heteluchtfriteuse bakt je snacks (uiteraard) met hete lucht, dat is een stuk gezonder! Het is belangrijk om te letten op de inhoud van de pan. Zo volstaat 2 liter voor 1 of 2 personen en is een inhoud van 3 liter geschikt voor een gezin van 5 personen. Ook bestaan er friteuses met twee pannen zodat je je patat en kroketten tegelijkertijd klaar kan maken. Vervang tenslotte op tijd je frituurvet, meestal is dat na 5 tot 7 keer gebruiken aan vervanging toe.
t/m
497 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Frituurpan: tips bij het kopen van een frituurpan [koopgids]
Frituurpannen zijn er in verschillende soorten , variërend in prijs van 20 euro tot ruim 250 euro. Waar moet je op letten bij de aankoop van een friteuse? Aan de hand van enkele vragen lopen we de belangrijkste zaken
Lees de koopgids

Best geteste friteuses door BesteProduct.nl


Meest recent geteste friteuses door BesteProduct.nl

7,6
De Inventum GF552HL is een airfryer met een inhoud van 1,6 liter. Groter hebben we ze nog niet gezien. Het apparaat heeft geen uitgesproken bijzondere bouwkwaliteit of design, maar oogt degelijk. We zien het vaak gebruikte zwarte kunststof met rvs accenten. Het instellen van de tijd en temperatuur doe je met twee draaiknoppen. We vinden de precieze tijd aflezen met dit principe lastig. Het is gokken of je ‘m bijvoorbeeld op 6 of 7 minuten hebt ingesteld. Dat had gelukkig geen invloed op het resultaat. Wat we ook maakten, het was altijd ruim voldoende. Knapperige goudbruine friet, voldoende kroketten en lekkere gegrilde groenten. Compliment voor de prijs, kritische noot voor de buitenpan die niet vastklikt in de machine. Dit maakt het eruit halen van je snacks iets bewerkelijker. De kooptip blijft terecht staan.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Lees de hele review
7,5
Airfryers zijn vaak grote apparaten op je aanrecht. De Tristar FR-6980 is juist geen joekel. Je kan 'm qua prestaties ook zeker niet vergelijken met de grote spelers in airfryer wereld. Maar, daar is de fijne prijs van 44 euro ook zeker niet naar. Heb je een kleine portemonnee, maar wil je toch graag bakken met een heteluchtfriteuse? Dan is dit een zeer goede en compacte optie! Vandaar een welverdiende kooptip. Heb je wat meer besteden, kijk dan eens naar een model van Philips of Tefal.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 149 reviews
Lees de hele review
8,4
Wat een krachtpatser is de nieuwe XXL airfryer van Philips. Waar sommige airfryers tijdens het testen wat slappe kroketten of matige Franse frietjes opleveren, doorstaat deze Philips airfryer alle smaaktesten. Je kunt ruim een kilo friet in één keer bakken, dat schiet lekker op. De warmhoudfunctie werkt uitstekend en zorgt dat je snacks niet alleen warm blijven, maar er ook smakelijk blijven uitzien. Het prijskaartje van ruim 200 euro is wel even slikken.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Lees de hele review
7,3
Met de Domo DO509FR maak je je snacks op eenvoudige wijze klaar. En omdat het een airfryer betreft, nét even wat gezonder dan de traditionele manier van frituren. Dit apparaat beschikt over 1,2 kilogram aan capaciteit en biedt daarmee voldoende capaciteit voor 4 à 5 man. Qua design en bouwkwaliteit oogt het een beetje goedkoop, maar daar betaal je ook niet naar. Voor 90 euro maakt ‘ie vrijwel alle snacks ruim voldoende klaar. Dat is gewoon hartstikke netjes!
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Lees de hele review

Friteuse: de populairste merken