Volg ons

Tefal FR1015

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Tefal FR1015

Voordelen

  • Prijs
  • Zuinig in gebruik
  • Het testpanel was enthousiast over de frieten, gebakken met de Tefal Easy Pro
  • De koudezone gaat verbrande restjes uitstekend tegen

Nadelen

  • In deze prijscategorie bestaan friteuses die het vet beter op temperatuur houden

Onze test
Expertreview | op
7,2

Friteusetest: Tefal Easy Pro is eenvoudig maar bakt goed

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Het testpanel was enthousiast over de frieten, gebakken met de Tefal Easy Pro. Uit de onderzoeksresultaten van Sohit bleek dat het een van de zuinigere friteuses is. Dat zijn gegronde redenen om voor deze Tefal te kiezen. In deze prijscategorie bestaan friteuses die het vet beter op temperatuur houden. En erg mooi is de Tefal Easy Pro niet - net als de gebruiksaanwijzing, die vaak een hele puzzel is om te ontcijferen.

Wat lekkers uit de frituur, wie lust dat niet. Als je thuis frituurt, wil je een frituurpan die de friet krokant bruin bakt en niet zorgt voor slappe vette friet.
Jean-Paul Drabbe
Jean-Paul Drabbe
Utrecht • 15 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Hoewel het een goedkope Tefal is, is de Tefal Easy Pro met een actuele verkoopprijs van zo'n veertig euro geen goedkope friteuse. En dat terwijl je er helemaal geen Tefaltrucjes als een filtersysteem of een vernuftige manier om 'gezond' te frituren bij krijgt. Zijn collega's in deze prijscategorie hebben een betere thermostaat, maar zijn dan weer wat minder zuinig.
8,0
Bouwkwaliteit / specificaties
(Weging 15%)
De Tefal Easy Pro FR 1015 is een eenvoudige friteuse, zonder al te veel toeters en bellen. De bak en het mandje zijn van metaal, de behuizing voor de elektronica is van plastic. Het meest opvallende is eigenlijk de aan- en uitknop. Die kom je niet vaak tegen op een friteuse. Bij deze relatief goedkope frituurpan is aan de afwerking niet al te veel aandacht en geld besteed. Wel mooi is het eenvoudige opbergsysteem voor het snoer aan de achterkant - jammer is dat het snoer dan weer niet zo lang is.
5,0
Gebruikservaring / veiligheid
(Weging 15%)
Een friteuse is geen ingewikkeld apparaat, maar toch is altijd aan te raden eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. In het geval van Tefal word je daar niet gelukkig van. De instructies bestaan uit plaatjes, die zo nu en dan niet zijn te ontcijferen. Een ander nadeel is het olieniveau. Het verschil tussen de minimale en maximale vethoogte in de bak is zo klein, dat het bijna niet uit te mikken is. Na bijna elke frituurbeurt moet je controleren of de waarde niet onder het minimale niveau is gezakt.
7,0
Temperatuur
(Weging 25%)
De temperatuur van de Easy Pro wordt bij het opwarmen iets warmer dan de ingestelde temperatuur van 190 graden, maar dat mag geen naam hebben. Maar als de koude friet erbij komt, heeft de Tefal het moeilijk. De temperatuur van de olie keldert naar 140 graden en het verwarmingselement krijgt de olie vervolgens niet meer boven de 160 graden. Daardoor is de kans groter dat de friet meer vet opneemt.
8,0
Energieverbruik
(Weging 15%)
De Tefal Easy Pro behoort tot de meest energiezuinige friteuses uit de test van Sohit. Voor het bakken van een portie friet heeft de Tefal 378 watt per uur nodig, terwijl de concurrentie (ver) boven de 400 watt per uur zit. Ook is de Tefal snel op temperatuur, zodat je in 11 minuten een portie gebakken friet op tafel hebt staan.
8,0
Smaak / structuur snacks
(Weging 20%)
Het niet top functionerende verwarmingselement heeft weinig gevolgen voor de smaak van de friet. Voor de test hebben we de maximale toegestane hoeveelheid friet (900 gram) in de Easy Pro gebakken, maar de patatjes kwamen er goudgeel uit. Het testpanel vond sommige frieten iets taai, maar met de smaak was verder niets mis. Opvallend is de egale kleuring van de friet. Ook bij 900 gram is de hele portie dezelfde kleur.

7,2
Eindscore test
Tefal FR1015

Testen van Tefal FR1015
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal FR1015
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Tefal FR1015.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Tefal FR1015? Onze eigen test van de FR1015 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Friteusetest: Tefal Easy Pro is eenvoudig maar bakt goed
7,2
6-9-2011
BesteProduct.nl

Het testpanel was enthousiast over de frieten, gebakken met de Tefal Easy Pro. Uit de onderzoeksresultaten van Sohit bleek dat het een van de zuinigere friteuses is. Dat zijn gegronde redenen om voor deze Tefal te kiezen. In deze prijscategorie bestaan friteuses die het vet beter op temperatuur houden. En erg mooi is de Tefal Easy Pro niet - net als de gebruiksaanwijzing, die vaak een hele puzzel is om te ontcijferen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,8
Consumentengids
1-12-2011
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Tefal FR1015 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Friteuse.
expertscore
7,1
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Tefal FR1015

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Tefal FR1015 nog niet gedeeld. Heb jij de FR1015 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Friteuse van Tefal te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Tefal FR1015

Algemeen

Toelichting type
Easy Pro 3 L
Partnumber
TFR1015, FR1015
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2009
Afmetingen (H x B x D)
30,5 x 27 x 41 cm
EAN
3045386339945
Kleuren
zilver, zwart
Inhoud pan
3 liter
Aantal pannen
1
Bakcapaciteit mand 1
0,8 kg
Vermogen
2100 watt
Koele wand
Nee
Vaatwasmachinebestendig
Ja
Lift-systeem
Ja
Uitneembare binnenpan
Ja
Kijkvenster
Ja
Anti-reukfilter
permanent
Oliefiltersysteem
Nee
Indicatielampje thermostaat
Ja
Regelbare thermostaat
Ja
Oververhittingsbeveiliging
Ja
Koude zone
Ja
Overige bijzonderheden
Snoeropbergmogelijkheid.
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-