Volg ons

Tefal FR4047

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Tefal FR4047

Voordelen

  • Het is gewoon een heel degelijk apparaat
  • Frituurvet gaat wat langer mee

Nadelen

  • Hij kost wat meer dan zijn concurrenten

Onze test
Expertreview | op
7,7

Tefal Filtra Pro: beste friteuse uit de test

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wil je dat het frituurvet wat langer meegaat en vind je het niet erg wat meer geld uit te geven aan een friteuse? Dan is deze Tefal een goede keuze. Het is gewoon een heel degelijk apparaat, waar niet veel op aan te merken valt. Hij kost wat meer dan zijn concurrenten, en dat wat deze friteuse uniek maakt, het zeefje op de bodem, is nou ook weer niet zó bijzonder. Bovendien is de handleiding een ramp om mee te werken.

Wat lekkers uit de frituur, wie lust dat niet. Als je thuis frituurt, wil je een frituurpan die de friet krokant bruin bakt en niet zorgt voor slappe vette friet.
Jean-Paul Drabbe
Jean-Paul Drabbe
Utrecht • 15 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Goedkoop is de Filtra Pro niet, en dat heeft vooral te maken met zijn unique selling point, om het maar even mooi te zeggen. Dat is de schoonmaakfilter voor de olie. Eigenlijk gewoon een zeef die op de bodem ligt. Het is handig, want je kunt de restanten van eerder gebakken snacks makkelijk uit het vet vissen. En is dat wat euro's extra waard? Ik denk het wel. Ook de thermostaat en het energieverbruik waren dik in orde, bleek uit de testen van onderzoeksbureau Sohit.
8,0
Bouwkwaliteit / specificaties
(Weging 15%)
De Tefal Filtra Pro FR 4047 is een solide friteuse. Het mandje voelt stevig aan en klemt goed in de hendel. Die hendel heeft een wat langer handvat, zodat de kans op branden van de handen wordt verkleind. Dit is een friteuse die je met hete olie zonder probleem op je aanrecht durft te zetten. Daar kun je de Tefal Filtra Pro dan ook beter kwijt dan ín een aanrechtkastje, want het is een gigantisch ding. En hét grote ding van dat gigantische ding is het unieke oliefiltersysteem. Het is een zeef die op de bodem ligt, en als je hem naar bovenhaalt vist hij het grotere vuil uit de olie.
8,0
Gebruikservaring / veiligheid
(Weging 15%)
De temperatuurmeters en de timer zijn gemakkelijk in te stellen en af te lezen. En dat is maar goed ook, want de gebruiksaanwijzing is onhandig. Geen tekst, maar onduidelijke plaatjes (PDF). Dat is lekker goedkoop, want universeel vooral alle landen, maar kan een hoop frustratie veroorzaken. Het deksel klemt goed op de pan, maar het kijkglas beslaat snel, waardoor je er niets meer doorheen kunt zien. Het eerder genoemde oliefilter werkt in de praktijk heel eenvoudig. Gewoon de zeef omhooghalen, en de snackresten weggooien. Pas wel op met die handeling, want het filter kan blijven hangen aan de zijkant.
8,0
Temperatuur
(Weging 25%)
Bij de Tefal Filtra Pro hoef je niet snel bang te zijn dat de olie te heet wordt. Net als alle andere frituurpannen uit het onderzoek van Sohit wordt olie wel heter opgewarmd dan de ingestelde temperatuur, maar veel hoger dan 180 graden wordt de olie niet als de temperatuur op 170 of 175 staat ingesteld. Dat is positief. Jammer is wel dat het verwarmingselement er niet in slaagt om de temperatuur weer op niveau te krijgen als de bevroren friet erin wordt gebakken. Heter dan 150 graden wordt de olie niet in de tijd die nodig is om de friet te bakken. Dat is te laag.
8,0
Energieverbruik
(Weging 15%)
Een dikke pluim krijg de Tefal Filtra Pro voor het energieverbruik. Dat is, de minifriteuse van Everglade uitgezonderd, het laagste van alle gewone friteuses die door Sohit zijn getest. Ook met de temperatuur van de zijkanten en het deksel is goed te tolereren. De waarden komen nergens boven de 50 graden uit. Dan kan wel een pijnlijke (kinder)hand opleveren, maar geen ernstige brandwonden.
7,0
Smaak / structuur snacks
(Weging 20%)
De Filtra Pro bakt lekkere friet, die mooi egaal van kleur is. Dat is de conclusie van het testpanel over de patat die uit deze Tefal komt. Sommige panelleden vonden de frieten wat taai, maar verder blijft de structuur van de friet opvallend goed en knapperig. Het maakt de Tefal ook niet uit hoeveel friet er wordt gebakken. Ook de maximale hoeveelheid van 600 gram krijgt zonder probleem een mooie goudbruine kleur. Dat is bij een aantal concurrenten wel anders.

7,7
Eindscore test
Tefal FR4047

Testen van Tefal FR4047
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal FR4047
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Website testen
De Tefal FR4047 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal Filtra Pro: beste friteuse uit de test
7,7
3-10-2011
BesteProduct.nl

Wil je dat het frituurvet wat langer meegaat en vind je het niet erg wat meer geld uit te geven aan een friteuse? Dan is deze Tefal een goede keuze. Het is gewoon een heel degelijk apparaat, waar niet veel op aan te merken valt. Hij kost wat meer dan zijn concurrenten, en dat wat deze friteuse uniek maakt, het zeefje op de bodem, is nou ook weer niet zó bijzonder. Bovendien is de handleiding een ramp om mee te werken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Tefal FR4047 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Friteuse.
expertscore
7,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Tefal FR4047

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Tefal FR4047 nog niet gedeeld. Heb jij de FR4047 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Friteuse van Tefal te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Tefal FR4047

Algemeen

Toelichting type
Pro Inox & Design
Partnumber
LE-37C580, TFR4047
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2010
EAN
3045386339969
Kleuren
zilver, zwart
Multicooker
Nee
Inhoud pan
3 liter
Aantal pannen
1
Vermogen
2300 watt
Koele wand
Nee
Vaatwasmachinebestendig
Ja
Lift-systeem
Ja
Uitneembare binnenpan
Ja
Kijkvenster
Ja
Timer
Ja
Anti-reukfilter
permanent
Oliefiltersysteem
Ja
Indicatielampje thermostaat
Ja
Regelbare thermostaat
Ja
Oververhittingsbeveiliging
Ja
Koude zone
Ja
Type/soort
friteuse
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-