Volg ons

Einhell 3430340

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Einhell 3430340

Voordelen

  • Aantrekkelijke prijs
  • Omkeerbare messen kunnen door de gebruiker zelf worden vervangen
  • Gereedschap om hem in elkaar te zetten, wordt meegeleverd
  • Zit een stamper bij om het hout door de vulopening te duwen

Nadelen

  • Niet erg stabiel door z-vormig buizenframe
  • Niet geschikt voor grote tuin met veel snoeiafval

Onze test
Consumententest | op
7,6

Einhell GH-KS 2440: Voor een kleine tuin en portemonnee best OK

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Op het eerste gezicht is de GH-KS 2440 een lichtgewicht waar je misschien niet heel veel van verwacht. Hij staat niet zo stevig in z’n schoenen als andere modellen die we getest hebben. Maar de prestaties van deze hakselaar vallen ons niks tegen. Hij is niet zo krachtig, niet zo stevig, maar krijgt het klusje uiteindelijk wel voor elkaar. Met een prijskaartje van 100 euro betaal je bovendien stukken minder dan bij de meeste hakselaars. Heb je een kleine tuin en/of een kleine portemonnee? Ga voor de Einhell.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Van alle hakselaars die we hebben getest is deze van Einhell veruit de goedkoopste. Slechts 100 euro kost dit model. En daarvoor krijg je niet de stevigste en ook niet de krachtigste, maar verhoudingsgewijs wel een prima hakselaar waarmee het takkenafval van de appelboom of plataan gemakkelijk kan worden verwerkt tot compost.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Zoals gezegd oogt deze hakselaar nadat je ‘m in elkaar gezet hebt niet echt enorm stevig. Hij staat op een z-vormig buizenframe en is daardoor minder stabiel dan wanneer hij op 4 poten zou hebben gestaan. Wanneer je er een dikke tak in stopt (vanaf zo’n 3 cm) en je wil deze tak die dreigt vast te lopen gelopen iets verplaatsen of anders indraaien, dan til je bijna ook de machine op. Tijdens het gebruik hebben we overigens geen onveilig gevoel gehad. We vinden hem stabiel genoeg om niet al te grote tuinafval aan te kunnen. Verder over het design, deze rode hakselaar valt wel op in je tuin. Bovenop zit het vulgat, waar je de takken in kunt doen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je per ongeluk een grotere tak dan geadviseerd (40 mm) erin stopt, want die passen gewoonweg ook niet. Heb je afval dat niet zo makkelijk door de gleuf gaat, dan levert Einhell er een stamper bij, waarmee je alles er wat makkelijker doorheen duwt én het voorkomt dat je met je vingers in de messen terecht kunt komen. Waar de houtsnippers bij andere (vaak duurdere) modellen in een speciale opvang vallen, heeft deze Einhell hier een stevige plasticzak voor bijgeleverd. De kap van het apparaat kan er gemakkelijk af, zodat je eenvoudig bij de omkeerbare messen kunt komen. Dit is erg handig wanneer er iets vastzit of je wilt deze verwisselen of vervangen. Voor iets minder dan 12 euro koop je nieuwe messen online, zodat jij weer snel aan de slag kunt. Tot slot was de dB laagst gemeten 84. En wanneer er een tak in zat behaalde de machine maar liefst een geluidsniveau van 103 dB. We raden dan ook aan om een oorbeschermer te dragen tijdens gebruik.
7,0
Bediening / gebruiksvriendelijkheid
(Weging 20%)
Handig is dat Einhell eraan gedacht heeft wat gereedschap mee te leveren, zodat je alles bij de hand hebt om deze hakselaar in elkaar te zetten en meteen daarna aan het werk te kunnen. In de handleiding zit tevens een handige beschrijving hoe je de kap verwijdert en de messen eigenhandig kunt verwisselen of vervangen. De draaiknop om de kap te verwijderen is echter wel een beetje glad en klein en zit net niet op een hele handige plek, dus de bediening hiervan is wat lastig. Heel prettig en ook veilig is het beveiligingsmechanisme, dat ervoor zorgt dat de Einhell niks doet indien je de kap er niet (goed) op hebt zitten.
8,0
Resultaat
(Weging 50%)
Als resultaat geeft deze hakselaar heel mooi en fijn residu. Aan de slag met een 4 cm (volgens de fabrikant het maximum) tak lijkt hij aanvankelijk wat moeite mee te hebben, maar dit gaat uiteindelijk nog best oké. Een tak van 3 cm pakt hij echter beter op, tot er een paar vertakkingen komen, dan heeft de GH-KS 2440 er toch wat moeite mee soms. Wanneer je vervolgens deze tak wilt pakken om hem een beetje te verplaatsen óf de tak blijkt vast te zitten dan kun je niet even de messen in tegengestelde richting laten draaien. Je moet dan eerst de kap loshalen om de tak te verwijderen, waarna je weer verder kunt met versnipperen.

7,6
Eindscore test
Einhell 3430340

Testen van Einhell 3430340
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Einhell 3430340
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De Einhell 3430340 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Einhell GH-KS 2440: Voor een kleine tuin en dito portemonnee best oké
7,6
30-10-2018
BesteProduct.nl

Op het eerste gezicht is de GH-KS 2440 een lichtgewicht waar je misschien niet heel veel van verwacht. Hij staat niet zo stevig in z’n schoenen als andere modellen die we getest hebben. Maar nadat we even met deze elektrische meshakselaar aan de slag waren gegaan, moesten we toch vrij snel terugkomen op die eerste misschien wat pessimistische indruk. De prestaties van dit type hakselaar vallen ons niks tegen. Dus voor iedereen met een kleine portemonnee en een evenzo kleine tuin, die licht tuinafval wil verwerken, is dit model van Einhell voor 100 euro eigenlijk best aan te raden.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Einhell 3430340 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Hakselaars.
expertscore
7,3
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Einhell 3430340

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Einhell 3430340 nog niet gedeeld. Heb jij de 3430340 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Hakselaar van Einhell te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Einhell 3430340

Specificaties

Motor
elektrisch
Geluid (in dB)
112 dB
Snijsnelheid
4500 tpm
Snijcapaciteit (tot)
40 mm
Vermogen
2400 watt
Gewicht
12,7 kg
Kleuren
rood

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
3430340
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
April 2014
EAN
4006825594058

Extra

Type/soort
Tuinschaven
Kleur(en)
zwart, rood
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart
Geluidsniveau
112 dB
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-