Volg ons
Alle uitvoeringen (4)

KEF M400

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 4 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de KEF M400

Voordelen

  • Goede geluidskwaliteit
  • Mooi design
  • Heeft metalen onderdelen en is een robuust ontwerp
  • Relatief comfortabel voor een on-ear
  • Afneembaar snoer met een geïntegreerde Apple-vriendelijke inline afstandsbediening
  • Inklapbaar
  • Niet te scherp en kan daardoor harder zonder dat het pijn doet

Nadelen

  • Wat duur
  • Ietwat zware bass
  • Moet eerst een flink aantal uren ingespeeld worden

Onze test
Expertreview | op
7,7

Kef M400: eenmaal opgewarmd een knaller zonder hoofdpijn

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Nog nooit heb ik een hoofdtelefoon zo horen veranderen naar gelang ik er langer naar luisterde, als de Kef M400. Het geluid werd steeds transparanter en de hoge tonen braken langzaam open, zonder dat het vervelend metalig of scherp ging klinken. Het design is even stijlvol als trendy en de Kef zit lekker licht en warm op je oren. Misschien voor sommigen nog steeds te dof, maar dat is wel de charme van deze Kef M400 hoofdtelefoon in vier prachtige kleuren.

Als gadgeteer, techwatcher, mastering engineer, DJ en entrepreneur, ben je moeilijk in één hokje te plaatsen. Eén ding is bindend bij alle werkzaamheden van Sander van der Heide: technologie. Of het nu voor TV, website, tijdschrift of seminar is, Sander laat mensen graag zien waar nog valt te innoveren, wat de consequenties van nieuwe technieken zijn of hoe de markt zal gaan veranderen. Liefst aan de hand van de allernieuwste of juist alleroudste gadgets. Mede door deze werkzaamheden, test hij praktisch elke nieuwe gadget of technologie en schrijft en filmt hierover voor verschillende websites zoals Emerce Gear en tijdschriften.
Sander Van der Heide
Sander Van der Heide
Kortenhoef • 16 reviews
Redacteur
vanaf 65,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
250 euro is een stevige prijs, misschien betaal je net 50 euro te veel voor de Kef M400. Je betaalt voor kwaliteit, maar ook voor exclusiviteit en het gebruik van de naam F. A. Porsche. Er zijn in ieder geval voor 250 euro en meer, slechtere hoofdtelefoons te vinden en die ook geen draagtas meegeleverd krijgen.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Het design is van Studio F A Porsche en heeft veel weg van de M500. Deze was ook al ontworpen door dezelfde studio, maar dit mocht wegens beperkte rechten niet bekend worden gemaakt. Het uiterlijk van de M400 is trendy en tegelijkertijd elegant, knap gedaan dus, want deze hoofdtelefoon zal een breed publiek aanspreken. Zeker ook door de vier beschikbare kleuren: Racing Blue, Sunset Orange, Deep Black en Champagne White. Half mat en half glanzend. De de hoofdband en de oorkussen zijn van echt leer gemaakt, het frame en de kast zijn uit aluminium gegoten. Het geheel is daardoor licht, maar kan nog steeds tegen een stootje.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 60%)
Vers uit de doos, klinkt de M400 nergens naar, één doffe ellende, letterlijk een dof geluid door de afwezigheid van hoge tonen. Bijna had ik 'm afgeschreven, maar je moet de M400 zijn tijd gunnen... veel tijd. Pas na zo'n 80 uur inspelen, kwam het geluid los. Het beste kun je na aanschaf een oude MP3 speler pakken, een album in repeat zetten en de M400 een paar dagen lang van wat losmakende klappen voorzien (pak een gemiddelde drukke housetrack en je zit goed). Eenmaal ingespeeld en opgewarmd hoor je een wereld van verschil. Het is nog steeds geen helder geluid, maar het is wel open en heel transparant. Stevig onderin, maar geen vervelende koppijndreun. Er zit misschien iets te veel sublaag in, maar juist in een omgeving met wat meer geluid om je heen is dit prima. Als je hem wat harder zet, komt-ie nog steeds prima tot zijn recht. De M400 kan veel muzieksoorten aan. Housetracks klinken krachtig, knallend en lekker, maar je hoeft klassieke muziek of soundtracks niet uit de weg gaan. Dan klinkt het nog steeds rustig en open. Poptracks laten soms details horen die me nooit waren opgevallen, maar nog steeds samenhangend. Het is ook nooit een vermoeiend geluid.
7,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
Door gebruik te maken van een gegoten aluminium frame en kast, zit de M400 heel licht op je hoofd. Het gewicht is niet zo het probleem, maar wel de gebruikte band. Deze is moeilijk op de juiste stand uit te trekken en drukt wat hard op je hoofd. De oorkussens van kunstleer, liggen op je oor (on-ear) in plaats van eroverheen (over-ear). Dit wordt warm op je oor, maar niet zweterig of vervelend. Er ontstaat ook geen vervelende druk. Het 'memory foam' vormt zich naar je oor en isoleert het geluid. Alles ligt heel precies op de juiste plek. Dit heeft wel als gevolg dat als de hoofdtelefoon iets schuift, het geluid erg verandert.

7,7
Eindscore test
KEF M400
Foto's gemaakt tijdens het testen

Testen van KEF M400
Gemiddelde score redacteuren
4,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor KEF M400
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
62 %
Actuele expertscore
4,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de KEF M400.
Website testen
Wat vonden andere testers van de KEF M400? Onze eigen test van de M400 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
KEF M400
7,0
11-12-2015
Cnet.co.uk

THE GOOD The KEF M400 have metal parts and a sturdy design and are relatively comfortable for an on-ear . They come in a few different eye-catching colors, offer good sound and include a detachable cord with an integrated Apple-friendly inline remote/microphone for smartphone use. They fold up to fit into an included protective carrying case. THE BAD Somewhat expensive; somewhat bass heavy (which may please some and not others). THE BOTTOM LINE KEF's M-400 may not be an exceptional on-ear headphone for the money, but it's certainly competent and attractively designed.

Cnet.co.uk
Kef M400: eenmaal opgewarmd een knaller zonder hoofdpijn
7,7
4-3-2016
BesteProduct.nl

Nog nooit heb ik een hoofdtelefoon zo horen veranderen naar gelang ik er langer naar luisterde, als de Kef M400. Het geluid werd steeds transparanter en de hoge tonen braken langzaam open, zonder dat het vervelend metalig of scherp ging klinken. Het design is even stijlvol als trendy en de Kef zit lekker licht en warm op je oren. Misschien voor sommigen nog steeds te dof, maar dat is wel de charme van deze Kef M400 hoofdtelefoon in vier prachtige kleuren.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de KEF M400 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de M400 de € 65,00 waard is.
expertscore
4,4
laagste prijs
€ 65,00
prijs/kwaliteit
8,0

Reviews van de KEF M400

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de KEF M400 nog niet gedeeld. Heb jij de M400 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Hoofdtelefoon van KEF te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen KEF M400


KEF M400 uitvoeringenSpecificaties van KEF M400

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
- , SP3876BA
Toelichting partnumber
-
EAN
0637203212697 , 0637203212703 , 0637203212680 , 0637203212673
Releasedatum
July 2015
Kleuren
zwart
Soort
koptelefoon (over oor)
Frequentie
20 - 20000 Hz
Model
over het hoofd
Vermogen (max.)
30 mW
Noise-cancelling
Nee
Type/soort
hoofdtelefoon

Overige

Lengte kabel
1,3 m
Bijgeleverde accessoires
etui
Gewicht
175 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
4,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
8,0