Volg ons

Philips 40PFL5507H

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Fotoweergave
  • 3D-films afspelen
  • Een zeer complete smarttelevisie
Nadelen
  • Geluidskwaliteit

Onze test
Expertreview | op
6,6

Philips PFL5507: zeer compleet toestel met overtuigend beeld

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Als je eerst en vooral een zeer complete smarttelevisie zoekt, liefst ook eentje die 3D-films kan afspelen en het ontwerp van deze PFL5507-serie jou wel aanstaat, is dit jouw model. Als je snel je geduld verliest bij moderne apparaten die weigeren om vlug te reageren en als je de kwaliteit van het geluid van een platte televisie belangrijker vindt dan al die extra smart- en 3D-mogelijkheden, kun je beter voor een ander model gaan.

Televisies lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. De verschillen vallen pas op, wanneer je de schermen met elkaar vergelijkt. Bij het testen van televisies zit ik daarom geregeld naar diverse schermen naast elkaar te kijken. Ik ben gek op de dure televisies met prachtige features. Maar ik kan er aan de andere kant ook enorm van genieten wanneer een fabrikant voor weinig geld een tv met een uitstekende beeldkwaliteit heeft gemaakt.
Bas Waarts
Bas Waarts
Utrecht • 44 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De toestellen uit de PFL5507-serie van Philips zijn zeer uitgebreide smart-televisies. De gebruikte beeldtechniek kan wat rigoreus zijn maar is van hoge kwaliteit en de tv kan ook 3D-content afspelen. Grootste ergernissen treden op ten aanzien van de bediening en meer nog de traagheid van menu's en smartfuncties. De PFL5507 trekt niet meteen de aandacht met een scherpe prijs, wel met een vormgeving die je eigenzinnig kunt noemen en waar jij misschien wel voor valt.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Philips PFL5507-serie is hoe dan ook een opvallende verschijning. Waar steeds meer televisies nog amper een schermrand hebben (ook bij Philips zelf) heeft de PFL5007 juist een relatief brede rand die ook nog eens opvallend grijs is gekleurd. Overigens is die rand schuin vormgegeven waardoor hij minder breed oogt. De voetsteun is niet meteen oogstrelend want het is niet meer dan een platte grijze plaat. Het lijkt geborsteld alumnium maar is gewoon van kunsstof. De PPFL5507 is met enige subtiliteit ontworpen maar niet iedereen zal meteen weglopen met dit design.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 35%)
Het LED-scherm waarmee de PFL5507 is uitgerust presteert in het algemeen goed. En, belangrijker: met wat gedraai aan (heel veel) verschillende instellingen wordt het beeld er nog een stuk beter op. Films, tv-uitzendingen en andersoortige content worden scherp en kleurrijk weergegeven. Wat ook wel helpt is dat de hardware van de PFL5507 onder meer een 400 Hertz beeldverversing kent, in combinatie met bijvoorbeeld HD Natural Motion. "Voor superscherpe actiebeelden", aldus de brochure van Philips. Sommige beeldinstellingen kun je maar beter niet veranderen omdat ze een veel te vet effect hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Kleurverbetering en de instelling Dynamisch Contrast. De PFL5507 is überhaupt niet erg subtiel: alle beeldprocessingtechnieken (onder de verzamelnaam Pixel Plus HD) zijn soms veel te zichtbaar aan het werk. Instellen van deze Philips-televisie is dan ook een secuur klusje. Inmiddels lijkt de 3D-techniek vooral een leuk extraatje te zijn bij een modere platte tv. De PFL5507-serie is er in ieder geval mee uitgerust. Sterker nog, deze Philips-televisie kan zelfs 2D-beelden naar 3D-beelden omzetten. Geinig, ...maar echt overtuigend is het helaas niet omdat de software nogal wat verkeerde diepte-effecten berekent. Overigens zul je nog enkele tientjes extra moet bijbetalen voor de aanschaf van een Philips 3D-bril, want die wordt niet standaard meegeleverd. En dan adviseren we je ook maar meteen om recht voor dit scherm te gaan zitten omdat de kijkhoek niet zo groot is als de fabrikanten je vaak willen doen geloven. Ook dit scherm van Philips verliest onder een schuine hoek al snel flink wat van zijn helderheid en kleur.
6,0
Geluidskwaliteit
(Weging 20%)
De PFL5507 verbaast ons in positieve zin met de aanwezigheid van een woofer achterin het scherm. Deze luidspreker geeft extra (midlage) tonen aan het geluid dat voor een groot gedeelte voortkomt uit de twee kleine luidsprekers onderin het scherm. De mate waarin de woofer bijdraagt aan muziek of spraak wordt sterk bepaald door weerkaatsing: hoe dichter deze Philips-tv tegen de muur staat hoe voller het geluid wordt. De PFL5507 klinkt dan ook zeker niet onaardig maar mist uiteindelijk toch echt wel de dynamiek zoals een hifiset die kent. En de 20 Watt aan volume (30 Watt bij de grootste modellen) volstaat maar net.
6,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Er is nog een reden om goed na te denken over de plaatsing van de PFL5507. Deze Philips-televisie heeft namelijk heel wat aansluitingen op de achterzijde die na wandmontage nog maar amper bereikbaar zijn. Er resteert maar één HDMI-ingang aan de zijkant van het scherm, naast de twee USB-poorten. Zelfs de manuele bedieningsknopjes achterop het scherm zijn maar net bereikbaar. Maar goed, eenmaal aangesloten laat het apparaat zich snel instellen. De PFL5507-serie levert in het dagelijks gebruik wel wat lichte ergernissen op. Allereerst is daar de lange opstarttijd van de televisie: na inschakeling lijkt er op het scherm tien seconden lang niets anders te gebeuren dan de vertoning van een Philips-logo. En ook reageren de wat rudimentair vormgegeven menu's van de PFL5507 af en toe een beetje traag. Een euvel dat bij veel Philips-apparaten regelmatig terugkeert alsof er structureel te weinig snelle hardware in wordt gestopt. Zelfs het aanpassen van het volume kan soms tergend traag verlopen. De afstandsbediening reageert in de praktijk dan wel weer goed, ondanks dat ie van slap plastic is gemaakt en niet erg lekker klikt. En de bediening vraagt ook wel wat gewenning met alle extra functies die met een soort D-pad oproepbaar zijn. Kortom, het is soms behelpen.
7,0
Extra features / internet
(Weging 10%)
Met slechts één druk op de knop open je het smartgedeelte van dit Philips-apparaat: Net TV. De PFL5507 is dan ook een complete smart-televisie die je draadloos aan je thuisnetwerk hangt. Net zo makkelijk tover je foto's, audio- of videobestanden van een USB-stick op je scherm of vanaf je eigen pc. De PFL5507 speelt alle standaardbestanden overigens met gemak af. Desgewenst doe je dat met behulp van de Philips MyRemote, de app die je tablet, iPad of smartphone omtovert tot een uitgebreide afstandsbediening. Het hoofdscherm van Net TV is een overzichtelijke presentatie van tientallen (internet)diensten in de vorm van apps, variërend van Videoland tot 538, Facebook en Uitzending Gemist. Maar ook nu wordt je geduld wel regelmatig op de proef gesteld. Het is best leuk dat je met deze televisie op het internet kan rondstruinen maar in de praktijk zul je de webbrowser bijvoorbeeld snel links laten liggen omdat die veel te traag in gebruik is.

6,6
Eindscore test
Philips 40PFL5507H

Testen van Philips 40PFL5507H
Gemiddelde score redacteuren
0,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips 40PFL5507H
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
4 %
Actuele expertscore
0,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips 40PFL5507H.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips 40PFL5507H? Onze eigen test van de 40PFL5507H staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips 40PFL5507H
6,0
5-10-2012
DigitalVersus.com

While this TV was initially given a five-star review, we've since learned that a second version of the Philips PFL5507 is now being sold loaded with a different screen panel. Technology has been switched from UV²A to PVA in this new version, giving it lower contrast, slightly less impressive 3D and much more clouding.

DigitalVersus.com
Philips PFL5507: zeer compleet toestel met overtuigend beeld
7,0
11-6-2013
BesteProduct.nl

Kopen; ja of nee?Ja: Als je eerst en vooral een zeer complete smarttelevisie zoekt, liefst ook eentje die 3D-films kan afspelen en het ontwerp van deze PFL5507-serie jou wel aanstaat.Nee: Als je snel je geduld verliest bij moderne apparaten die weigeren om vlug te reageren en als je de kwaliteit van het geluid van een platte televisie belangrijker vindt dan al die extra smart- en 3D-mogelijkheden.

BesteProduct.nl
Philips PFL5507: zeer compleet toestel met overtuigend beeld
6,6
11-6-2013
BesteProduct.nl

Als je eerst en vooral een zeer complete smarttelevisie zoekt, liefst ook eentje die 3D-films kan afspelen en het ontwerp van deze PFL5507-serie jou wel aanstaat, is dit jouw model. Als je snel je geduld verliest bij moderne apparaten die weigeren om vlug te reageren en als je de kwaliteit van het geluid van een platte televisie belangrijker vindt dan al die extra smart- en 3D-mogelijkheden, kun je beter voor een ander model gaan.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,2
Test-Aankoop
1-11-2012
6,4
Consumentengids
1-11-2012
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Philips 40PFL5507H en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van LED TV's.
expertscore
0,3
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Philips 40PFL5507H

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips 40PFL5507H nog niet gedeeld. Heb jij de 40PFL5507H gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze LED TV van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zilver
Schermgrootte
40 inch
HD type
Full HD
Ziggo-gecertificeerd
Ja
Stembediening
Nee
Bewegingsbediening
Nee
Common interface Plus (CI+)
Ja
Motion interpolation frequentie
400 Hz
Type/soort
LED TV
Beeld
type LED
Edge-LED
Resolutie
1920 x 1080 pixels
3D
Ja
3D type
actief
Beeldverhouding
16:9
Helderheid
400 cd/m²
Local dimming
Nee
Ingebouwde tuner
Digitenne (DVB-T)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-T
Contrast ratio (dynamisch)
500000:1
Geluid
Geluidsvermogen (gem.)
20 watt
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA
Inclusief microfoon
Nee
Aantal luidsprekers
2
Automatische volumeregelaar
Ja
Aansluitingen En Mogelijkheden
Aansluitingen
HDMI (4x), Scart, Component, USB, PC-ingang (VGA), Ethernet LAN
Opties
SmartTV, 3D
Inclusief camera
Nee
HDMI-ingang(en)
4
Scart-ingang(en)
1
Component-ingang(en)
1
USB 2.0 poort(en)
3
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
PC-ingang (VGA)
Ja
SmartTV
Ja
DLNA gecertificeerd
Ja
Teletekst
Ja
Aantal pagina's in geheugen
1200 pagina's
Ethernet LAN ingang(en)
1
Internet TV
Ja
RF ingang(en)
1
PC audio-ingang(en)
Ja
DVI-ingang(en)
Nee
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Ondersteunde videoformaten
AVI, MKV, MPEG4, VC-1, WMV9, H.264, MPEG1, MPEG2
Ondersteunde grafische resoluties
1920 x 1080 (HD 1080)
Elektronische TV-gids
Ja
In te stellen schermindelingen
16:9, Zoom, Auto
Energie
Energieklasse
A+
Jaarlijks energieverbruik
71 kWh
Energieverbruik (gem.)
51 watt
Energieverbruik (standby)
0 watt
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
55,72 cm
Hoogte (met voet/standaard)
60,00 cm
Breedte
92,90 cm
Breedte (met voet/standaard)
92,90 cm
Diepte (met voet/standaard)
24,00 cm
Diepte
3,60 cm
Gewicht
11,65 kg
Gewicht (met voet/standaard)
14,20 kg
Bureaustandaard
Ja
VESA-montage
Ja
Algemeen
EAN
8712581631352, 3610170843405
Partnumber
40PFL5507H/12, 40PFL5507H, 40 PFL 5507 H/12
Toelichting partnumber
-
Toelichting type
-
Releasedatum
March 2012
Introductie model
2012
Product
Website fabrikant
http://download.p4c.philips.com/files/4/40pfl5507h_12/40pfl5507h_12_pss_deu.pdf
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-