Volg ons

Panasonic TX-55GZW2004

Voor- en nadelen van de Panasonic TX-55GZW2004

Voordelen

  • Uitstekende beeldprocessor
  • Natuurlijke kleurweergave en hoog contrast
  • Veel detaillering bij donkere beelden
  • Ondersteunt Dolby Vision en HDR10+

Nadelen

  • Hoge prijs
  • Voor het allerbeste geluid toch een subwoofer nodig
  • Mist ondersteuning voor eARC en VRR

Onze test
Expertreview | op
9,1

Panasonic TX-55GZW2004: Droomtelevisie voor filmfanaten met Dolby Atmos-speakers

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Nagenoeg alle moderne smart-tv’s vereisen een los audiosysteem om een fatsoenlijk geluid te realiseren. Deze TX-55GZW2004 vormt hierop een uitzondering, want de forse behuizing herbergt een compleet audiosysteem met Dolby Atmos-ondersteuning. Ideaal voor filmliefhebbers die het liefst een enkel apparaat als thuisbioscoop aanschaffen. De videokwaliteit van het OLED-scherm is indrukwekkend. Of je nou een game speelt, binge-watcht op Netflix of naar reguliere televisie kijkt, de hoogstaande beelden komen bij iedere bron bovendrijven. Speel je 4K-beelden met HDR-ondersteuning af, dan laat deze televisie met zijn intensieve kleuren, diepe contrastwaarden en hoge detaillering pas echt zien wat hij kan.

Als freelance techredacteur komen er in mijn thuiskantoor apparaten in allerlei gedaantes voorbij. De ene dag test ik een krachtige gaminglaptop, terwijl ik de andere dag alle zeilen bijzet om een Raspberry Pi te programmeren. Erg veelzijdig werk dus, maar mijn hart ligt toch wel bij beeld en geluid. ’s Avonds als mijn drie jonge kinderen op bed liggen, kan het feest pas echt beginnen. Ik geniet dan van heerlijke muziek of van een goede film. Lekker ontspannend, terwijl ik meteen die nieuwe luidspreker, smart-tv, mediaspeler, draaitafel of hoofdtelefoon kan uitproberen!
Maikel Dijkhuizen
Maikel Dijkhuizen
Alkmaar • 10 reviews
Redacteur
vanaf 2899,00
Als freelance techredacteur komen er in mijn thuiskantoor apparaten in allerlei gedaantes voorbij. De ene dag test ik een krachtige gaminglaptop, terwijl ik de andere dag alle zeilen bijzet om een Raspberry Pi te programmeren. Erg veelzijdig werk dus, maar mijn hart ligt toch wel bij beeld en geluid. ’s Avonds als mijn drie jonge kinderen op bed liggen, kan het feest pas echt beginnen. Ik geniet dan van heerlijke muziek of van een goede film. Lekker ontspannend, terwijl ik meteen die nieuwe luidspreker, smart-tv, mediaspeler, draaitafel of hoofdtelefoon kan uitproberen!
Maikel Dijkhuizen
Maikel Dijkhuizen
Alkmaar • 10 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De GZW2004 is nogal een dure jongen. Het door ons geteste 55inch-model (TX-55GZW2004) gaat namelijk voor zo'n 3200 euro over de toonbank. Bij de 65inch-versie (TX-65GZW2004) mag je er nog eens duizend euro bij optellen. Veel geld, maar je krijgt er wel een uitstekende smart-tv met sublieme beeldkwaliteit voor terug. De breed gewaardeerde OLED-technologie is voor fabrikanten nu eenmaal duur om te implementeren. Overigens hoeven geïnteresseerden geen losse soundbar aan te schaffen, want een goede geluidsvoorziening is al aanwezig.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Panasonic koos voor een robuuste brede voet die aan de voorzijde zo’n twaalf centimeter onder de televisie ‘doorsteekt’. Het geeft de televisie een elegante uitstraling, terwijl de beeldbuis uiterst stabiel staat. Helaas bevat de voet geen functie om het scherm te draaien. Op de onderzijde na zijn de randen smal, waardoor de TX-55GZW2004 een minimalistische indruk maakt. De onderste rand meet zes centimeter hoog en herbergt een volwaardig audiosysteem (daarover later meer). Voor een OLED-paneel is de behuizing behoorlijk dik en zwaar. Wil je de televisie aan de wand monteren, dan vereist dat een stevige muurbeugel met ondersteuning voor een hoog draaggewicht. De meegeleverde afstandsbediening heeft een luxe uitstraling en bevat verlichte toetsen.
10,0
Beeldkwaliteit
(Weging 35%)
Over de beeldkwaliteit bestaat er geen enkele twijfel, want die is werkelijk fenomenaal. Een gloednieuwe beeldprocessor, de veelgeprezen OLED-technologie en de ondersteuning van meerdere HDR-formaten (Dolby Vision, HLG én HDR10+) vormen de ideale cocktail waar filmliefhebbers hun vingers bij aflikken. De afzonderlijk aangestuurde pixels resulteren gezamenlijk in opvallend veel detail en de diepe contrasten zijn spectaculair om te zien. Veel OLED-televisies leveren bij donkere beelden in op de detaillering, maar gelukkig heeft dit model geen last van dit euvel. Ook bij pijlsnelle beelden houdt de hoogstaande beeldprocessor van de TX-55GZW2004 het nog gemakkelijk bij. Als kijker ben je dus altijd gegarandeerd van scherpe beelden met een ruim kleurbereik. Terwijl concurrenten met hun topmodellen inzetten op 8K, betreft dit model nog een 4K-televisie met 3840 × 2160 pixels. Een begrijpelijke keuze, want de meerwaarde van 8K is vanwege het beperkte videoaanbod momenteel nog ver te zoeken. Dankzij de uitstekende kijkhoeken leent deze televisie zich moeiteloos voor grote woonkamers. Ook aan de zijkant ogen de beelden namelijk nog haarscherp.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 20%)
Het gros van de hedendaagse smart-tv’s heeft aan de onderzijde een nogal dunne rand. Voor fabrikanten is het wegens ruimtegebrek hierdoor vrijwel onmogelijk om kwalitatieve speakers te integreren. Panasonic gooit het met zijn GZ2000 Series over een andere boeg. Onder de beeldbuis bevindt zich namelijk een serieus audiosysteem met een behoorlijke klankkast. Het geheel is samen met audiospecialist Technics ontworpen. Een versterker met 140 watt aan uitgangsvermogen stuurt in totaal vijf audiodrivers aan. De minispeakertjes zetten een helder geluid neer waarbij vooral het hoog en midden goed voor de dag komen. Dialogen zijn prima verstaanbaar, terwijl de achtergrondmuziek mooi klinkt. Wel mist het laag wat diepgang, waardoor bombastische film- en gamescènes net dat extra zetje missen. Een oplossing is om een externe subwoofer aan te sluiten. Bijzonder is dat de geïntegreerde ‘soundbar’ de surround-indeling Dolby Atmos ondersteunt. Twee zogeheten upfiring audiodrivers zijn hierbij volledig naar boven gericht. Deze kleine luidsprekers zitten pal achter de bovenste rand van de televisie verwerkt, waarbij de bedoeling is dat de geluidsgolven via het plafond weerkaatsen. Normaliter zijn we niet zo’n fan van dit soort gekunstelde surround-technieken, maar bij deze televisie klinken de speciale effecten erg ruimtelijk. Het geluid van pakweg een overvliegende helikopter of achtbaan lijkt toch echt enigszins van boven te komen. Voor smart-tv-begrippen is het aanwezige geluidssysteem van een heel behoorlijk niveau waar je via bluetooth of USB-opslagdrager ook nog eens muziekstreams op kunt loslaten. Bedenk wel dat je het volume niet zo hard kunt zetten, want anders klinkt het geluid ietwat schel.
10,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Met een gewicht van 33 kilo is deze televisie wat zwaarlijvig. Voor de installatie zijn een paar extra handen dan ook beslist noodzakelijk. De montage is een simpel karweitje, want we hoeven de voet alleen maar met vier schroefjes aan de beeldbuis vast te maken. Voor het aansluiten van randapparatuur staan er achter een kunststof afdekplaat onder meer vier HDMI-poorten en drie USB-aansluitingen paraat. Verder bevat de behuizing ook nog een klassieke hoofdtelefoonuitgang. Die kun je in het menu desgewenst omschakelen naar een subwoofer-uitgang. Voor ontvangst van televisie gebruiken we een smartcard van Ziggo. Met de benodigde CI+-module past die moeiteloos in de televisie, waardoor we geen losse decoder nodig hebben. Na drie minuten scannen pikt de TX-55GZW2004 alle zenders op. De Nederlandstalige assistent loodst de kijker met duidelijke stappen door de configuratie. Het menu voelt soepel aan en bevat een logische navigatiestructuur, zodat je de gewenste zenders, apps en instellingen eenvoudig kunt vinden. Netflix-abonnees roepen de videodienst vanuit ieder scherm op door op een speciale knop van de afstandsbediening te drukken. Tot slot is het handig dat de smart-tv rechtsboven de gevonden codecs laat zien. Open je bijvoorbeeld een Netflix-stream met Dolby Vision en Dolby Atmos, dan verschijnen ter bevestiging deze codecnamen in beeld.
9,0
Extra features / internet
(Weging 10%)
Als smartplatform doet de Japanse fabrikant een beroep op het eigenontwikkelde My Home Screen 4. Na een vlotte software-update staan er in het hoofdmenu apps als Netflix, YouTube en Amazon Prime Video klaar. Via het onderdeel Apps zijn er ook voldoende Nederlandse toepassingen beschikbaar, zoals NPO, KIJK, Videoland, Pathé Thuis en NLZiet. Aangezien deze televisie een behoorlijk audiosysteem in huis heeft, zijn de beschikbare muziekdiensten zeer relevant. Helaas valt dat aanbod tegen, want marktleider Spotify is de grote afwezige. Wel kunnen muziekliefhebbers desgewenst Deezer of TuneIn gebruiken.
8,0
Energieverbruik
(Weging 0%)
De Panasonic heeft energie-efficiëntieklasse B en gebruikt ingeschakeld gemiddeld 130W. Het jaarlijks energieverbruik is 180kWh en in standby verbruikt hij 0,5W. In de UIT-stand is het energieverbruik 0,3W.

9,1
Eindscore test
Panasonic TX-55GZW2004

Reviews van de Panasonic TX-55GZW2004

Gemiddelde score gebruikers

10,0
De Panasonic TX-55GZW2004 is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 10,0. Voor een goed beeld van deze LED TV zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Testen van Panasonic TX-55GZW2004
Gemiddelde score redacteuren
8,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic TX-55GZW2004
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
8,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic TX-55GZW2004.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic TX-55GZW2004? Onze eigen test van de TX-55GZW2004 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review: Panasonic TX-55GZW2004 (GZW2004-serie) oled tv
9,0
28-8-2019
Homecinemamagazine.nl

De Panasonic TX-55GZW2004 (GZW2004-serie) laat ons achter met bijzonder gemengde gevoelens. Als klein minpunt noteren we dat ook op dit toestel VRR en eARC een mooie toevoeging zou zijn, zelfs al zijn de gebruiksscenario’s daarvoor beperkt. Maar vooral de audioprestaties vallen ons tegen. Dat kost hem dan ook punten, zeker omdat het een van de definiërende eigenschappen is van het toestel. Het krachtige geluidssysteem creëert een mooie surroundervaring, maar het klinkt vaak wat vermoeiend. Wat we echt onaanvaardbaar vinden is de duidelijke hoorbare verandering in klankkleur als je het volume aanpast.

Homecinemamagazine.nl
Panasonic TX-55GZW2004: Droomtelevisie voor filmfanaten met Dolby Atmos-speakers
9,1
4-10-2019
BesteProduct.nl

Nagenoeg alle moderne smart-tv’s vereisen een los audiosysteem om een fatsoenlijk geluid te realiseren. Deze TX-55GZW2004 vormt hierop een uitzondering, want de forse behuizing herbergt een compleet audiosysteem met Dolby Atmos-ondersteuning. Ideaal voor filmliefhebbers die het liefst een enkel apparaat als thuisbioscoop aanschaffen. De videokwaliteit van het OLED-scherm is indrukwekkend. Of je nou een game speelt, binge-watcht op Netflix of naar reguliere televisie kijkt, de hoogstaande beelden komen bij iedere bron bovendrijven. Speel je 4K-beelden met HDR-ondersteuning af, dan laat deze televisie met zijn intensieve kleuren, diepe contrastwaarden en hoge detaillering pas echt zien wat hij kan.

BesteProduct.nl
Panasonic TX-55GZW2004 im Test
9,8
3-11-2019
Chip.de

Der OLED-Fernseher Panasonic TX-55GZW2004 überzeugt im Test mit seiner exzellenten Bildqualität und erklimmt die Spitze unserer Bestenliste. In der Messung und Beurteilung erreicht der Panasonic durch die Bank Top-Ergebnisse und schlägt alle anderen 55-Zoll-Fernseher im Test. Die Bestnote geben wir auch für die Ergonomie. Die integrierte Soundbar sorgt zudem für vollen Klang. Es gibt kaum etwas an dem OLED-Fernseher auszusetzen – wäre da nicht der immens hohe Preis.

Chip.de
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
De Panasonic TX-55GZW2004 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de TX-55GZW2004 hebben getest, krijg je voor € 2.899,00 een van de beste LED TV's in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,4
laagste prijs
€ 2.899,00
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Panasonic TX-55GZW2004Specificaties van Panasonic TX-55GZW2004

Algemene Kenmerken

Schermgrootte
55,0 inch
HD type
4K Ultra HD
Kleur(en)
zwart
Type scherm
OLED
HDR ondersteuning
Ja
Common interface Plus (CI+)
Ja
Type/soort
Tv's
Fabrikant kleur(en)
zwart
HD-type
4K Ultra HD

Beeld

Resolutie
3840 x 2160 pixels
Ingebouwde tuner
Satelliet (DVB-S)
Type digitale tuner
DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2

Geluid

Geluidsvermogen (gem.)
140 watt
Audio decoder(s)
Dolby Digital
Aantal luidsprekers
4

Aansluitingen En Mogelijkheden

Aansluitingen
HDMI (4x), USB, Ethernet LAN
Opties
SmartTV, WiFi
HDMI-ingang(en)
4
USB 2.0 poort(en)
2
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Soort tuner
analoog & digitaal
Digitale audio uitgang optisch
1
SmartTV
Ja
Teletekst
Ja
Aantal pagina's in geheugen
2000 pagina's
Ethernet LAN ingang(en)
1
Wifi
Ja
Elektronische TV-gids
Ja

Energie

Energieklasse
B
Jaarlijks energieverbruik
180 kWh
Energieverbruik (typisch.)
130,00 watt
Energieverbruik (standby)
0,50 watt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
76,10 cm
Hoogte (met voet/standaard)
48,30 cm
Breedte
122,50 cm
Breedte (met voet/standaard)
122,50 cm
Diepte (met voet/standaard)
31,00 cm
Diepte
7,80 cm
VESA-montage
Ja

Algemeen

EAN
5025232892495
Partnumber
TX-55GZW2004
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
May 2019
Introductie model
2019

Extra

Breedte
1225 mm
Diepte
78 mm
Hoogte
761 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
8,4
Beoordeling consumenten
10,0
Prijs / kwaliteit
8,5