Volg ons

Philips Saeco HD7019

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Philips Saeco HD7019

Voordelen

  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Muisstil
  • Heerlijke schuim

Nadelen

  • Niet erg snel
  • Schuim bijna te stijf als je hem even laat staan
  • Op minimale stand te veel schuim voor één cappuccino

Onze test
Consumententest | op
8,3

Philips Saeco HD7019: veel beter gaat het niet worden

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Veel beter dan de Philips Saeco HD7019 gaat het niet worden als je een nieuwe melkopschuimer zoekt. Volle schuim, fraai uiterlijk, muisstil en gemakkelijk schoon te maken. De Philips Saeco heeft eigenlijk geen nadelen. Behalve als je altijd een cappuccino maakt. Een absolute kooptip.

Ik drink graag een goede cappuccino. Thuis heb ik een Nespresso-machine, waarmee je goede espresso kunt maken. Als cadeau kreeg ik later de Aeroccino van Nespresso. Ik had hem wel eens zien staan, maar vond € 80,- toch echt te veel geld. Inmiddels heb ik zelf enige tijd geleden een nieuwe, grotere Aeroccino gekocht. Want ondanks de stevige prijs, is een goede opschuimer me elke cent waard (gebleken). Ik maak er vaak betere cappuccino’s mee, dan ik in een willekeurig café krijg. Nespresso heeft met zijn opschuimer de trend gezet, maar sindsdien zijn er meer fabrikanten die goede opschuimers maken. Ik moet als tester heel wat cappuccino’s drinken. Maar dat vind ik absoluut geen straf.
Eelko Wester
Eelko Wester
Arnhem • 14 reviews
Consumententester
9,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Zoals we van Philips zijn gewend, is ook de Saeco strak afgewerkt en deugt het apparaat van A tot Z. Geen overbodige tierelantijnen, maar duidelijke knoppen en goede materialen. Daar zit hooguit een nadeel aan: de opschuimer is best zwaar. Gelukkig zit er een stevig handvat aan. De opschuimer is ook fraai om te zien en hoef je niet in een hoekje van de keuken weg te stoppen. Dat hoeft in ieder geval ook niet vanwege het geluid. Deze opschuimer is namelijk muisstil. Een klein nadeel: je hoort niet wanneer hij gereed is.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De adviesprijs van de Philips Saeco HD7019 (en voor die prijs staat hij nog steeds te koop op de Philips-site) ligt boven de 90 euro. Dat is te veel geld voor elke melkschuimer. Inmiddels is de verkoopprijs echter gezakt onder de 70 euro. Daarmee heeft deze Saeco wél een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Als je dat geld hebt en er voor uit wil geven, doen!
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
Genieten. Dat is de schuim die deze Philips Saeco produceert. Vol van smaak en voorzien van heel kleine luchtbelletjes. Even walsen en de schuim glijdt in je kop. Niets op aan te merken. Voordeel van deze Saeco is dat je zelfs goede schuim krijgt als je verse melk gebruikt. Dat is niet veel melkopschuimers gegeven. De concurrentie bakt er dan niet veel van. De opschuimer van Saeco werkt zelfs zo goed, dat ik de schuim met volle, houdbare melk soms zelfs iets te stijf vindt. Je moet dan goed walsen met de opschuimer om te voorkomen dat de schuim niet boven de espresso blijft liggen, terwijl hij zich met de koffie moet vermengen. Maar goed, diverse gasten genoten daar juist van door eerst wat schuim van hun cappuccino te lepelen.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Een kind kan de was doen bij deze Philips opschuimer. De streepjes in de beker zijn gemakkelijk af te lezen, al is het verschil tussen minimaal en maximaal gering. Houd je wel aan de max, want anders stroomt hij over. Dat geeft een bende. Bij deze Saeco zit de roerkop aan het deksel vast. Dat is handig met schoonmaken. Bij veel concurrenten zit de draaischijf op de bodem, waardoor je hem er eerst uit moet halen of erom heen moet schoonmaken. Dat probleem heeft de Saeco niet. Let er wel op dat je het deksel op zijn kop legt als de opschuimer gereed is en niet op de zijkant, anders moet je elke keer de ondergrond schoonmaken door de druppende draaischijf. De roerkop kun je gemakkelijk afspoelen onder de kraan. De binnenkant van de schuimer reinig je gemakkelijk met een borstel. Door de antikleeflaag koekt de melk amper vast.
7,0
Snelheid
(Weging 10%)
Echt snel is de Philips Saeco niet. Je kunt gerust eerst de opschuimer aanzetten, voordat je begint met het brouwen van een espresso. Daar heb je tijd genoeg voor. Maar als het resultaat dan zo goed is als bij deze opschuimer, wacht ik graag even.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Met de Saeco kun je schuim maken voor zowel een cappucciono als een latte macchiato. Dat is prima. Alleen het verwisselen van de roerkoppen is niet handig. De veer zit geklemd en het vergt de nodige handigheid om die gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Dat moet gemakkelijker kunnen. Je kunt tevens de melk warm en koud verwarmen. Prachtig, maar dat koud schuimen zullen de meeste mensen in de praktijk nauwelijks gebruiken.

8,3
Eindscore test
Philips Saeco HD7019


Reviews van de Philips Saeco HD7019

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips Saeco HD7019 nog niet gedeeld. Heb jij de Saeco HD7019 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Melkopschuimer van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Philips Saeco HD7019

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
HD7019/10, HD 7019/10
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2012
Releasedatum
October 2011
EAN
8710103555179
Kleuren
roestvrijstaal
Soort
kan
Materiaal
rvs
Vermogen
600 watt
Capaciteit (melkschuim)
160 ml
Melkopwarmfunctie
Nee
Antikleeflaag
Ja
Overige bijzonderheden
Produceert ook koud schuim.
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-