Jeroen Boer
Jeroen Boer
Redacteur

Test: de drie beste oorthermometers

Door: Jeroen Boer | 9 oktober 2019 09:18
Je kunt natuurlijk een hand op je voorhoofd leggen als je ziek bent, maar alleen met een koortsthermometer weet je zeker of je koorts hebt. Een normale koortsthermometer is onprettig in gebruik, zeker voor kinderen. Gelukkig biedt een oorthermometer uitkomst. Simpelweg een paar seconden in je oor houden en je weet of je koorts hebt. Een uitkomst voor jezelf én kleine kinderen. Of het echt zo ideaal is beloofd hebben we voor je achterhaald. BesteProduct.nl heeft vijf oorthermometers met elkaar vergeleken. Dit zijn de drie beste oorthermometers.

Inventum TMO 430

8,7

Ondanks de aantrekkelijke prijs is de Inventum TMO 430 toch een van de de meest complete oorthermometers. Zo is het scherm niet alleen duidelijk leesbaar, maar ook nog eens verlicht. En echt handig: de resultaten worden voorgelezen. Om de temperatuur over een lange periode in de gaten te houden worden de laatste dertig metingen opgeslagen inclusief datum en tijd. Een nadeel van een oorthermometer is dat je niet kunt temperaturen bij een oorontsteking. Daar heeft deze Inventum een oplossing voor ,want je kunt als alternatief ook de temperatuur je voorhoofd meten. Wel jammer: de oorthermometer maakt geen gebruik van wegwerphoesjes op de sensor, waardoor hij na elk gebruik schoongemaakt moet worden. Dat kost tijd en is niet zo handig als je ziek op bed ligt.


Medisana TM 750

8,3

De Medisana TM 750 is een oorthermometer die luxe aanvoelt en ook makkelijk is in gebruik. Prettig is dat het verlichte scherm duidelijk leesbaar is zodat hij ook in het donker te gebruiken is. Helaas maakt deze oorthermometer geen gebruik van verwisselbare wegwerphoesjes om de sensor. Jammer, want dat is bij ziekte wel zo hygiënisch. Extra onhandig in dat opzicht is dat het beschermkapje een gat bij de sensor heeft dat waarschijnlijk nodig is voor de voorhoofdfunctie. De voorhoofdfunctie raden we ook niet aan als standaard-meting, maar is wel handig in het geval van een oorontsteking. Het maakt de oorthermometer universeler dan een exemplaar zonder voorhoofdmeting.


Kruidvat Oorthermometer

8.1

Kruidvat laat met hun oorthermometer zien dat de prijs geen indicatie hoeft te zijn voor de kwaliteit. Deze oorthermometer van slechts 20 euro komt met handige accessoires zoals een functionele bewaardoos en maar liefst veertig beschermkapjes. Door het gebruik van slechts twee knoppen is het zeer eenvoudig om het de thermometer te gebruiken. Het scherm is aan de kleine kant, maar is toch duidelijk leesbaar en kan ook afgelezen worden in het donker. Naast het meten van de lichaamstemperatuur via het oor, kan de thermometer daarnaast ook gebruikt worden voor het meten van de omgevingstemperatuur of de temperatuur van objecten zoals badwater.

Deel dit bericht:
Tags