Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Top 3: beste iPod-speakers

Door: Paul Gersen | 2 april 2012 09:05

De markt wordt overspoeld met nieuwe iPod-docks. BesteProduct maakt een overzicht van de beste die het tot nu toe heeft getest en geeft ook een tip welke je níet moet kopen.

Apple heeft de afgelopen jaren een grote invloed gehad op de manier hoe mensen muziek luisteren. De mp3-speler was leuk, maar men stapte pas echt massaal over op de digitale muziek voor onderweg toen de iPod zijn intrede deed. En de iPhone maakte het eigenlijk af. Deze apparaten worden ook steeds meer in de woonkamer gebruikt als muziekbron door de iPod-speaker. BesteProduct zet de drie best geteste naast elkaar en heeft ook een afrader in huis.

1. Harman Kardon Go + Play Micro
De mensen bij Harman Kardon hebben zeker niet bezuinigd op het design van deze Go + Play Micro. Kinderen met vieze vingers kun je beter uit de buurt houden, want vlekken vallen wel erg op bij dit materiaal. Ach, zo lang het apparaat goed klinkt, en dat doet deze Go + Play Micro. Voor stereo-effecten moet je wel recht voor de set zitten, maar dat kan bij een set met een luidsprekeropstelling als deze ook niet veel anders. Het geluid is echter duidelijk, helder en voorzien van een rijke basweergave. En om nu te zeggen dat deze Harman Kardon een aanslag is op de portemonnee: nee. Hij kost namelijk 199 euro. Niet heel weinig, maar we hebben zeker duurdere exemplaren gezien. We missen alleen wel een video- en USB-kabel, die zijn niet meegeleverd.

Lees hier het complete testrapport van de Harman Kardon Go + Play Micro

2. Lenco iPT-6
Ook Lenco heeft het principe van de iPod-dock omarmd en met de iPT-6 heeft het bedrijf een stoer en classy apparaat gemaakt. De speaker heeft de vorm van een zuil en voelt betrouwbaar aan. Deze iPod-dock wordt door de fabrikant zelf geprezen vanwege zijn 3D-sound. Dat zou hetzelfde geluid moeten brengen als een 5.1-boxenset. Leuk bedacht, maar in de praktijk werkt het zoals wel vaker met dit soort termen, voor geen meter. Is het geluid dan slecht? Nee, maar we hebben zeker beter gehoord. Gelukkig is hij met ongeveer 200 euro niet de duurste, en met zijn wekkerfunctie en oplaaddock voor de iPhone willen we ‘m graag in de slaapkamer hebben.

Lees hier het complete testrapport van deLenco iPT-6

3. JBL OnBeat Extreme
Deze iPod-dock van JBL zou qua uiterlijk zomaar de liefdesbaby van, pak ‘m beet, een worstelkampioensriem en een strijkijzer kunnen zijn. Ja, opvallen doet hij zeker! De OnBeat Extreme klinkt gedetailleerd, heeft een grote dynamiek en een enorm volume. Ook een compliment voor de bastonen, die hoor je niet alleen maar voel je door je hele lichaam. Het zorgt er ook voor dat deze speaker wel een beetje druk klinkt. Jammer, zeker voor een apparaat dat zo’n 450 euro kost. Voor dat geld kun je ook een aardige hifi-set kopen met stevige speakerboxen.

Lees hier het complete testrapport van deJBL OnBeat Extreme

Niet doen: Philips Fidelio AS851
De Philips Fidelio AS851 is speciaal gemaakt voor Android- telefoons. Jammer genoeg bakt dit apparaat er niet veel van. Het design doet een beetje goedkoop aan,de speciale app die je voor je telefoon kunt downloaden om het apparaat te bedienen is een ramp en qua extra’s valt het apparaat ook tegen. Deze Fidelio werkt via bluetooth en dus niet via de micro-usb; daarmee laad je je telefoon alleen op. Je hoeft je mobiel er dus niet in te zetten om geluid af te spelen, maar het bereik is met ongeveer vier meter niet erg groot. Allemaal gemiste kansen, zeker ook omdat het geluid van dit apparaat helemaal niet verkeerd is. Maar om er nu 150 euro voor neer te tellen, nee.

Lees hier het complete testrapport van de Philips Fidelio AS851

Deel dit bericht:
Tags