Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Acer Liquid E1: geen gedoe, gewoon goed design

Door: Ger de Gram | 1 maart 2013 08:24

De smartphone-lijn van Acer is inmiddels vrij gevarieerd en uitgebreid. Vlak voor het MWC kwamen er nog twee modellen bij. Zowel de Acer Liquid E1 als de Liquid Z2 richten zich op de eenvoudige gebruiker die geen gedoe wil, maar wel een prettige smartphone-ervaring wil beleven.

Ik zeg het eerlijk. Met Acer producten heb ik over het algemeen niet veel. Nadat ooit mijn laptop van twee maanden oud het ineens begaf, besloot ik de fabrikant te negeren. Toch is dat anno 2013 vrij lastig als gadgetnerd, want zeker op het gebied van de smartphones kunnen ze zeker een grotere rol gaan spelen.

De smartphone-lijn van Acer is inmiddels vrij gevarieerd en uitgebreid. Vlak voor het MWC kwamen er nog twee modellen bij. Zowel de Acer Liquid E1 als de Liquid Z2 richten zich op de eenvoudige gebruiker die geen gedoe wil, maar wel een prettige smartphone-ervaring wil. Concreet betekent dat flinke speakers voor het geluid van je video’s, vereenvoudigde besturingssoftware en grappige cameratweaks.

Video: Acer Liquid E1 preview

Geen 3D, maar 2.5D. Ja, het kan.

Design
Maar in het geval van de Acer Liquid E1, adviesverkoopprijs 199 euro, is het misschien wel het design wat het meest tot de verbeelding spreekt. In het verleden had de Aziatische fabrikant nogal eens de neiging hun telefoons hoekig te maken. Niemand weet waarom, het was lelijk en lag niet prettig in de hand, maar Acer deed het. Tot nu. Mooie afgeronde hoeken, een relatief slanke behuizing en dat alles in een modern jasje. Niet spectaculair, wel mooi.

Achterop zitten een 5 megapixelcamera en twee flinke speakers. Die laatste hebben DTS-software waardoor ze extra goed zouden moeten klinken. Vrij vertaald: ze kunnen extra hard. Prettig voor slechthorenden, minder prettig wanneer onverlaten in een bus de nieuwste hit van YES-R via het lor ten gehore brengen. Er lijkt overigens niet helemaal goed over nagedacht want doordat de speakers op de achterkant zitten, is het geluid bijna altijd van je af gericht. Maar bij een willekeurig videootje op YouTube effe lekker meeblèren? Kan prima. Komt nog eens bij dat de E1 voorzien is van een aardig beeldscherm met qHD-resolutie. Bovendien is de speciale Acer-schil over Android 4.1.1 leuk om te zien en bevat het functionaliteiten die we nog niet op veel andere smartphones hebben gezien.

Multi-angle foto’s met Liquid E1
De coolste is de multi-angle fotomodus. Door met de 5 megapixelcamera meerdere foto’s te schieten en tegelijkertijd de telefoon om je object heen te draaien, genereert speciale software er een heuse 2.5D-foto van waar je doorheen kunt scrollen. Net geen 3D, maar het ziet er wel leuk uit en kan weleens een veelgebruikte functie worden bij de Liquid E1. Ook kun je panoramakiekjes schieten, is er een zelfportretmodus en ‘meer van zulks’.

In het geval van de Acer Liquid E1 spreekt het design het meest tot de verbeelding

En da’s misschien maar goed ook, want de 5 megapixelcamera maakt uit zichzelf niet de beste kiekjes, zo was onze ervaring op de stand op het MWC. Onscherpte, maar vooral een gebrek aan contrast breekt de Liquid E1 op. En de videofunctie? Laten we het erop houden dat het mooi is dat je in 720P filmpjes kunt schieten. Verder zag het er vooral beroerd uit.

Voor de rest is dit toestel van Acer niet bijzonder goed of slecht. Het heeft een 1Ghz dual-core processor en 1GB aan RAM. Voor al je (matige) foto’s en video’s heb je tot 4GB aan opslagruimte,maar dat is wel uitbreidbaar met een microSD-kaartje tot liefst 32 GB geheugen.

Dual-sim
Ook uitbreidbaar is de hoeveelheid sim-kaarten. Huh? De Acer Liquid E1 is voorzien van twee simkaartslots. Dus je kunt je zakelijke en je prive simkaart in één en hetzelfde toestel stoppen. Maar ook op vakantie is het handig. Ga je op verre reis en wil je niet voor data-roaming verrassingen komen te staan, koop gewoon een extra pre-paidkaartje bij de plaatselijke telefoonboer in het oord waar je bent en er is niets aan de hand.

Verkrijgbaarheid Acer Liquid E1
Half maart moet de Acer Liquid E1 in de winkels liggen, voor een adviesverkoopprijs van 199 euro.

Deel dit bericht:
Tags