Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Video: Samsung Galaxy S4 volgt bekend recept

Door: Dennis de Vries | 15 maart 2013 07:07

Vandaag was het zover, Samsung presenteerde in New York de Galaxy S4. Best een 'dingetje' aangezien de Samsung Galaxy S3 bijna alle verkooprecords heeft gebroken. Klik verder voor een videopreview van de Samsung Galaxy S4.

Vandaag was het zover, Samsung presenteerde in New York de Galaxy S4. Best een 'dingetje' aangezien de Samsung Galaxy S3 bijna alle verkooprecords heeft gebroken. Er werd dus reikhalzend uitgekeken naar welk staaltje high-tech Samsung nu uit de hoge hoed zou toveren. Is het een goed toestel? Ongetwijfeld. Is hij net zo baanbrekend als zijn voorgangers? Daar ziet het niet naar uit. Een eerste indruk.

VIDEO PREVIEW: Samsung Galaxy S4

Eerste reactie toen de Samsung Galaxy S4 op het grote scherm verscheen achter de CEO van Samsung? "Ze tonen per ongeluk een foto van de Galaxy S3." Gelukkig blijken er, als je het toestel eenmaal in handen hebt, toch wel wat uiterlijke verschillen. En eerlijk is eerlijk, de S4 is mooier. Die hele gekkigheid met 'geïnspireerd door de natuur' en 'vormgegeven als een kiezel' -zoals ze destijds bij de presentatie van de Galaxy S3 liepen te verkondigen-is afgelopen. De Galaxy S4 ziet er, met iets hardere hoeken en een stevigere zilverkleurige rand, een stuk stoerder uit. En omdat de randen rond het beeldscherm tot een nog verder minimum zijn beperkt, komt het Full HD Super AMOLED beeldscherm van 5 inch uitstekend tot zijn recht.

Specificaties Samsung Galaxy S4
Ook qua specificaties zet Samsung met de Galaxy S4 stappen naar de toekomst, maar het zijn geen zevenmijls passen meer. Zo is het toestel voorzien van 2GB aan RAM, heeft hij 16GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met MicroSD) en zit er een 13 megapixel camera in de achterkant. De accu is flink vergroot naar een capaciteit van 2600mAh. Dat zal nodig zijn ook om het energieslurpende scherm aan te houden.

Uiteraard hoopten we ook kennis te maken met de kracht van Samsungs eigen octa-core processor, met niet vier maar acht rekenkernen. Dat lukte niet helemaal. De Galaxy S4 die naar Nederland komt heeft een quad-core processor geklokt op 1,9Ghz. Helemaal niet verkeerd natuurlijk. De reden daarvan is duidelijk: Samsung wil in Nederland meedoen met 4G en op zijn eigen octa-core processor zit nog geen LTE-chip die dat mogelijk maakt. De 3G variant van de Samsung Galaxy S4 heeft dus wel de nieuwe processor, maar wordt niet in Nederland uitgebracht.

Ze tonen per ongeluk een foto van de Galaxy S3

Maar Samsung heeft het eigenlijk liever niet over processoren en rekenkracht. Tijdens de presentatie werd een blik acteurs opengetrokken die aan de hand van sketches voordeden hoe de vele handige functies van de Galaxy S4 hen in het dagelijks leven op de been hielden. Bijvoorbeeld door 'air-view' en 'air-gesture' waarbij sommige functies te bedienen zijn zonder het toestel aan te raken. Handig, zo werd betoogd. Hoeft mevrouw haar glas sherry niet neer te zetten. Dat niveau.

Samsung Galaxy S4 kopen?
Zo passeerden ook andere innovaties de revue. Smart-pause bijvoorbeeld, die een film pauzeert als zodra je ogen van het scherm afdwalen (omdat de tuinman even verderop zijn shirt uittrekt). Of dualcamera, waarbij je tijdens het maken van een foto tegelijkertijd ook een plaatje met de frontfacingcamera kunt maken. Het zijn toffe innovaties die voortborduren op het idee van de Samsung Galaxy S3. Maar of ze in de dagelijkse praktijk ook handig zijn, of toch slechts een gimmick blijken, dat moeten we maar eens goed testen.

En dat zal pas eind april gebeuren. Dan ligt het toestel in Nederland in de winkel. De Samsung Galaxy S4 heef t een adviesprijs van €699,- euro.

Presentatie Galaxy S4
Tot slot nog een samenvatting van de, ietwat megalomane, presentatie die Samsung hield in New York.

Deel dit bericht:
Tags