Cas van Capelleveen
Cas van Capelleveen
Redacteur

Fotovergelijking tussen de S6 Edge en de iPhone 6 en 6 Plus

Door: Cas van Capelleveen | 19 maart 2015 16:48

De Samsung S6 Edge is een van de meest geavanceerde toestellen van het moment. Maar is de camera even hightech als de rest van de telefoon? Om er achter te komen, hebben we de Edge vergeleken met zijn grootste concurrenten, de Apple iPhone 6 en 6 Plus.

De Samsung S6 Edge is een van de meest geavanceerde toestellen van het moment. Maar is de camera even hightech als de rest van de telefoon? Om er achter te komen, hebben we de fotokwaliteit van de Edge vergeleken met zijn grootste concurrenten, de Apple iPhone 6 en 6 Plus. 

Uit de fotovergelijkling blijkt dat er significante verschillen zijn tusen de Galaxy Edge en de iPhone 6. De Edge presteert het beste met grote lichtbronnen en veranderende lichtomstandigheden. De lage sluitertijd en de goede optische stabilisatie zorgen voor scherpe foto's met weinig motionblur. De kleurweergave is van de toestellen het meest naturel. Dit komt omdat er nauwelijks een filter wordt toegevoegd. Foto's kunnen hierdoor wel wat grauw ogen. Verder heeft hij de minste scherptediepte. Of dit een voor- of nadeel is, verschilt per persoon. Hieronder vind je de vergelijkingsfoto's van de telefoons.

De fotokwaliteit bij de iPhones is identiek, ze hebben namelijk dezelfde camera. Het enige verschil is dat de iPhone 6 Plus beeldstabilisatie heeft, maar dit heeft alleen effect bij video's opnemen.

S6 Edge

72157651394130112

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus

72157649083369013

Deel dit bericht:
Tags