Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Starbucks maakt espresso-machine voor thuis

Door: redactie-besteproductnl | 6 oktober 2012 13:54

Starbucks komt met de Verismo, een koffie-apparaat voor thuis, zodat je het huis niet meer uit hoeft voor een brouwsel van de populaire koffiewinkel. Zullen de Amerikanen een serieuze bedreiging gaan vormen voor de espresso-apparaten van Nestlé, Krups en consorten?

Starbucks komt met de Verismo, een koffie-apparaat voor thuis, zodat je het huis niet meer uit hoeft voor een brouwsel van de populaire koffiewinkel. Zullen de Amerikanen een serieuze bedreiging gaan vormen voor de espresso-apparaten van Nespresso, Krups en consorten?

Koffiegigant Starbucks brengt zijn nieuwe koffiemachine in twee varianten op de markt. De espresso-apparaten van Zwitserse makelij zijn te koop onder de namen Verismo 580 en Verismo 585. De beschikbare kleuren zijn niet zwart, bordeauxrood en metallic, maar ‘Piano Black’, ‘Burundy’ en ‘Silver’. 

De Verismo van Starbucks

En de koffie? 
Negen verschillende soorten koffie zijn er momenteel te koop in de serie Verismo by Starbucks. Veranda Blend, House Blend, Caffè Verona, Espresso Roast, Decaf Espresso Roast, Guatemala Antigua Espresso, Caffè Latte, Decaf Caffè and Natural Dairy Milk. Overigens heten deze cupjes geen cups of pads, maar pods.

Een espresso wordt met de Verismo gebrouwen in een halve minuut

Snelle jongens
De Verismo’s zijn al gebruiksklaar binnen een verbazingwekkend snelle 15 seconden. Een espresso wordt vervolgens gebrouwen in een halve minuut, terwijl je je kopje koffie ook nog binnen de minuut onder de tap vandaan kunt nemen. Verschil tussen de twee modellen bestaat vooral in volume. De 580 heeft een container voor 10 lege pods, terwijl de 585 er 30 kan herbergen. Met een waterreservoir van ruim 3,5 liter heeft de 585 een behoorlijk wat meer capaciteit dan het krappe litertje van de Verismo 580. 

Alleen in de VS
Voorlopig zijn de apparaten en de pods alleen te koop in de Verenigde Staten. De Verismo 580 staat voor bijna tweehonderd dollar op je Amerikaanse aanrecht, terwijl de zijn grotere broer twee keer zo veel kost. De cupjes van bijvoorbeeld een Café Latte gaan per set van 8 voor $12,95 over de toonbank. Of en wanneer de espresso-machines van Starbucks naar Nederland komen, is nog niet bekend. 

 

Deel dit bericht:
Tags