Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: De beste elektrische grasmaaier is van MTD

Door: Tom Haze | 17 mei 2017 09:28

Vandaag testen we de allemansvriend in maaierland: de elektrische grasmaaier. Simpel, snel en stabiel. Vier merken zetten hun tanden in het testveld: Wolf Garten, MTD, Gardena en Black & Decker. Van de laatste twee wordt ook een kleiner model getest, voor iedereen met een wat kleinere tuin. Op de maaiprestaties valt niets aan te merken, het verschil zit hem in de details. MTD en Wolf Garten onderscheiden zich met hun optionele mulchingfunctie en hun zachte schuim rond het handvat. Gardena scoort punten met zijn simpele, mara solide hoogteverstelknop en eindigt op plek 3 en 4. Black & Decker eindigt op plek 5 en 6. Waar de grote EMax nog wat goed maakt met zijn bedaal om gras door te schuiven in de opvangbak, zodat het niet ophoopt, zijn ze duidelijk de meest 'kale' machines van het stel.

Uitslag | De beste elektrische grasmaaier


#1 | MTD Optima 34E, 30L

Een stabiele maaier met een fijne inklapbare stang. Pluspunten voor de extra fijne versnippering. En duidelijk de minst luidruchtige van het stel.

7,5

Prijs: € 104,95 (check actuele prijzen)


#2 | Wolf Garten A340E, 30L

Degelijk design, met mulchingstand en het hoogste maaibereik (6 standen tot 75mm). Ook de enige waar de hellingshoek van de stang aanpasbaar is.

7,4

Prijs: € 156,95 (check actuele prijzen)


#3 | Gardena PowerMax 1400/34, 40L

Goed in balans en met een fijne hoogteverstelknop en grote opvangbak. Geen functie om extra fijn te versnipperen helaas.

7,0

Prijs: € 145,- (check actuele prijzen)


#4 | Gardena PowerMax 32, 30L

Bijna zo goed als zijn grote broer. Maait slechts smalle banen. Starthendel: zo gevoelig, je moet flink blijven drukken.

6,4

Prijs: € 99,95 (check actuele prijzen)


#5 | Black & Decker EMax 38i, 45L

Trekt breedste banen en bezit grootste opvangbak met pedaal om gras door te duwen. Onhandig handvat, fragiele verstelknop.

6,2

Prijs: € 156,95 (check actuele prijzen)


#6 | Black & Decker EMax 32s, 35L

Slechts drie maaistanden en een crime om te verstellen. Het onhandige handvat en de wankele wegligging stellen wat teleur.

5,8

Prijs: € 79,95 (check actuele prijzen)


Testpanel

  • Ron Braakman (56), al tien jaar de grasmaaispecialist van Het Groenbedrijf.
  • Marcel Nijkamp (53), maaiveteraan met 38 jaar ervaring. Kent elk sprietje in Deventer.
  • Erik Broekhof (52), trekt nu zes jaar zijn baantjes in de berm.
  • Bouwen van Hennik (41), trekt eveneens al negen jaar door het Deventer groen.
  • Stefan van den Berg (31), het groentje van het stel. Pas een half jaar in dienst.
Over deze test

Deze test verscheen op 17 mei 2017 in het AD, Tubantia, De gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.

Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op één van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.

Deel dit bericht:
Tags