Bas Waarts
Bas Waarts
Redacteur

Philips FWM200D mini-hifiset speelt alles voor weinig

Door: Bas Waarts | 9 maart 2012 09:18

Mini hifi-sets. Ze bestaan nog. Alles-in-één stereotorens met speakers er aan vast. Philips heeft een aardig bakbeest met de FWM200D. Hij speelt alles af, kost weinig maar maakt ook weinig indruk. Klik om de review te lezen en te bekijken.

Mini hifi-sets. Ze bestaan nog. Alles-in-één stereotorens met speakers er bij. Philips heeft een aardig bakbeest met de FWM200D. Voor zo'n 140 euro ben je helemaal klaar. Hij speelt alles af waar muziek op staat en doet dat heel aardig. Toch weet het apparaat weinig indruk te maken.

Misschien is het de bouwkwaliteit. Die is niet slecht, maar zoals Bas Waarts zegt in zijn review: "Hij had niet van minder materiaal gemaakt kunnen worden". Het is dun, licht stelt weinig voor. Qua uiterlijk is het wel een typische mini hifi-set. Het schreeuwt je tegemoet. De speakers zijn bijvoorbeeld knalblauw en hangen open en bloot in de speakerkast. Ter bescherming is er een grote valbeugel overheen geplaatst. Een tikje overdreven, maar wel stoer. Zeker als je het volume flink open draait en je daadwerkelijk de speakers heen en weer ziet pompen.

Met speakers van twee keer vijftig Watt kun je hiermee de buren aardig lastig vallen.

Want hard, dat kan hij wel. Met speakers van twee keer vijftig Watt kun je hiermee de buren aardig lastig vallen. En het moet gezegd worden: heel slecht klinkt het niet volgens Bas. "Een aardig geluid dat weliswaar niet alle hoge en lage tonen heeft, maar wel aardig wat detail". Maar eerlijk is eerlijk, ben je fijnproever dan zul je even goed verder moeten zoeken naar een hifiset met losse componenten en waarschijnlijk ook de portemonnee nog even moeten trekken.

  • De Philips FWM200D speelt praktisch alles af. Natuurlijk kunnen er cd's in, maar hij heeft ook een ingebouwde iPod-dock en line-in voor andere geluidsdragers zoals mp3-spelers.
  • Ok, 'praktisch alles' is overdreven. "Grammofoonplaten speelt hij niet af", aldus Bas in de review. Dat snap ik. Ook niet alle geluidsbestanden op je USB-stick zijn af te spelen. En met je iPad hoef je ook niet aan te komen. En waarom zit er geen contact in voor je koptelefoon?!
  • Wil je een cd-tje afspelen, dan moet je wel even geduld hebben. Het duurt ontzettend lang voordat hij een schijfje gelezen heeft. Het is niet direct een groot probleem, uiteindelijk spelen ze prima af. Maar niet voordat hij eerst tientallen seconden heeft lopen malen over wat je er nou eigenlijk in gestopt hebt.
  • Het apparaat is voorzien van een LCD-scherm dat wat informatie weergeeft. 'Less is more' moet Philips daarbij gedacht hebben. Er is slechts ruimte voor een paar tekens, dus de informatie die er op te zien is, is minimaal.

Lees het volledige testrapport met alle scores in de review van de Philips FWM200D.

 

Deel dit bericht:
Tags