Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Samsung QuickDrive wasmachine halveert wasduur. Meer tijd voor jezelf.

Door: Tom Haze | 5 september 2017 18:22

Met een QuickDrive wasmachine halveer je de tijd om een was te draaien. Samsung QuickDrive heeft een nieuwe wastrommel met speciale plaat in de trommel die ervoor zorgt dat de was continue in verschillende richtingen wordt geschud. Bonus; het energieverbruik ligt 20 procent lager.

Na AddWash krijgen we QuickDrive

Op de IFA in Berlijn, europa’s grootste, jaarlijkse elektronicabeurs in Berlijn presenteerde Samsung een nieuwe innovatie voor haar wasmachines. Met AddWash kon je vergeten kleding alsnog toevoegen tijdens het wassen. Met QuickDrive gaat de was twee keer zo snel (opschieten dus als je iets vergeet).

Hoe werkt de Samsung QuickDrive wasmachine

De samsung QuickDrive wasmachine moet twee belangrijke voordelen opleveren. De wasduur vermindert (tot wel 50%) en het energieverbruik neemt af (tot 20%). Samsung zegt dat het niet ten koste gaat van de prestaties. De trommel, door Samsung tot Q-drum gedoopt, bestaat uit een grote hoofdtrommel en een plaat achterin de wasmachine. Normaal wordt kleding van boven naar beneden bewogen, maar de WW8800M gaat een stap verder. De was beweegt van de bovenkant naar de onderkant van de trommel en tegelijk zorgt de plaat achterin voor een heen en weer gaande beweging. De dubbele krachten moeten het vuil snel en geleidelijk uit de kleding verwijderen en tegelijkertijd je kleding niet beschadigen.

Minder tijd kwijt

Volgens Samsung zijn wasprogramma’s aanmerkelijk korter dan bij gewone wasmachines.

Wat zit er nog meer op de Samsung QuickDrive wasmachine?

  • De WW8800M heeft AddWash aan boord. Het extra deurtje in de deur waarmee je op elk moment de wasbeurt kunt onderbreken om iets toe te voegen. Ook kun je wasmiddel of wasverzachter later nog toevoegen
  • EcoBubble mengt lucht en water en wat de was op lage temperaturen net zo schoon krijgen
  • De wasmachine heeft een app waarmee je bijvoorbeeld wasprogramma’s kiest en wanneer je de wasmachine laat wassen

Te koop in Nederland

De Samsung WW8800M is vanaf maart 2018 in Nederland beschikbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend. Gezien de prijzen van de huidige AddWash topmodellen van Samsung wasmachines verwachten we een prijs van ruim 1.000 euro.

Deel dit bericht:
Tags