Volg ons
Stijn Jansen
Stijn Jansen
Redacteur

Test: Wat zijn de lekkerste supermarkt olijven?

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Aan een prikker bij de borrel of als smaakmaker in de sla: de eeuwenoude olijf staat nog altijd zijn mannetje. Hoe doen de olijven uit de supermarkt het?

De test is nog niet halverwege, maar Rens Monster heeft deze ochtend al handenvol olijven opgepeuzeld. De fotograaf heeft haar camera voortdurend in de aanslag, maar mist desondanks geregeld doel. Rens heeft de olijven immers nauwelijks aan zijn satéprikkertje geregen of ze zijn alweer achteloos in zijn mond verdwenen. Ons panel test 6 bakjes supermarkt olijven.


De 6 geteste bakjes olijven


#1 | Plus

Het grootste formaat en de beste smaakbalans (bitter en zout). Niet gevuld met rode, artificiële algenpasta (vaak het geval), maar heuse paprika.

7,0

Prijs: 2,42 euro per 200g


#2 | Albert Heijn

De olijfsmaak mag sterker; het deksel meldt ‘met basilicum’, maar vooral knoflook overheerst. Knapt wel heerlijk tussen de tanden.

6,5

Prijs: 2 euro per 200g


#3 | Aldi

Groot geschapen, mooi van kleur (denk: olijfgroen) en nog redelijk wat vruchtvlees aanwezig. Helaas wat te gretig afgespoeld.

6,3

Prijs: 1,69 euro per 200g


#4 | Ekoplaza (proef)

Zonder opsmuk, maar wisselvallig. De ene olijf kent een aardige smaak; de volgende is volkomen flauw gespoeld. Twijfelzaaier.

5,3

Prijs: 4,32 euro per 200g


#5 | Jumbo

Klein van stuk, nogal donker van kleur en ietwat stug in de mond. De smaak is geenszins beter: zuur met een bittere nasmaak.

3,5

Prijs: 2,17 euro per 200g


#6 | Hoogvliet

Zuur en zonder kenmerkende olijfsmaak. Andere minpunten: paarsverkleurd vruchtvlees en zelfs een resterend stukje pit. Alleen de bite is in orde.

2,7

Prijs: 1,59 euro per 200g


Testpanel

  • Mark Monster (28) Smaakontwikkelaar en drijvende kracht bij Wilma's Olijven.
  • Rens Monster (23) Verkoper en fanatiek olijveneter.
  • Bertine de Kruijf (43) Productiemedewerker. Ontzout en vult de Woerdense olijven.
Over deze test

Deze test verscheen op 8 november 2017 in het AD, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.


Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze ) vind je een korte samenvatting op onze website.


Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abonnement op 1 van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.