Volg ons
Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Test: drie goed presterende krultangen

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Het verlangen naar mooie krullen was er al in het oude Egypte. De innovatie van die tijd: uren bakken in de zon met het haar gedraaid om houten stokjes. Met een krultang gaat het enkele duizenden jaren later een stuk makkelijker. Wij testten al meer dan 30 verschillende exemplaren en lichten drie aanraders uit.

Bekijk vóór je aankoop goed welke diameter krultang voor jou geschikt is. Zo maak je met 25mm grote en golvende krullen en is minder dan 15 mm bedoeld voor kleine krulletjes. Grip en snoerlengte lijken bijzaken, maar vinden we in deze productgroep erg belangrijk. Een fijne bediening is van grote meerwaarde, zeker als je wat langer voor de spiegel staat.


Remington CI63E1

9,0

Qua uiterlijk al meteen niet je ‘standaard’ krultang. De CI63E1 van Remington heeft een spiraalvormige krulgeleider, als ware het een ‘Twister ijsje’. Je draait je pluk hier makkelijk in met een mooie krul als resultaat. Extra fijn is dat je kan wisselen tussen een 19 mm en 31 mm stand, je maakt er dus zowel grote als kleine krullen mee. Het apparaat beschikt over drie temperatuurinstellingen (van 160 tot 200 graden) en is binnen een halve minuut opgewarmd. Het 1,8 meter lange snoer draait mee en ook de grip is ruim voldoende. Het prijskaartje verdient een extra compliment, in deze prijsklasse zien we weinig beters.


Carmen Coco Curler CT5015

7,8

Met de CT5015 creëer je krullen door je om een rechthoekig gevormde staaf te wikkelen. Door de vorm (15 x 10 cm) belooft Carmen speelse krullen en dat wijst onze test ook uit. Hoe dunner de lok, hoe speelser het resultaat. Op het lcd-scherm lees je de temperatuur af die instelbaar is van 120 tot 200 graden. Het meedraaiende snoer van 2,5 meter en automatische uitschakeling zijn welkome extra’s. De tang dankt zijn naam aan de impregnatie met kokosnootolie. Het zorgt volgens de fabrikant voor meer bescherming en glans, dat zagen we niet duidelijk in het resultaat terug. De CT5015 wordt geleverd met opbergtas en hittebestendige handschoen.


BaByliss C332E

8,1

Met een diameter van 32 millimeter is deze krultang alleen geschikt voor grove krullen of een grove slag. Het apparaat heeft 10 verschillende temperatuurinstellingen, van 150 tot 180 graden. Je kiest zelf of je je haar ‘gewoon’ om de tang heen wikkelt of dat je de klem gebruikt. Beiden opties geven een grote en natuurlijk krul die lang blijft zitten. Wel vinden we dat het haar tussen tang en klem wat soepeler mag glijden. Het handvat en andere onderdelen zijn uitgevoerd in stevig kunststof en het apparaat heeft een prima grip. Het snoer is 2 meter lang en draait goed met je bewegingen mee. De combinatie van matzwart en champagne bruin vinden we chique ogen, zeker voor een styler binnen dit prijssegment.

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht