Volg ons
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

IFA 2019: De nieuwste innovaties op het gebied van wasmachines

door Roel Stortelder
Deel dit bericht:

De afgelopen dagen stond Berlijn in het teken van de industriebeurs IFA. Hier worden door fabrikanten de nieuwste producten getoond van alles van stofzuigers tot televisies. Vandaag kijken we naar de nieuwste innovaties op het gebied van wasmachines. BesteProduct is hiervoor op IFA langs gegaan bij Bosch, LG en AEG.

De grootste innovaties zijn dit jaar op het gebied van smartdevices en stroomverbruik. Alle wasmachines worden steeds slimmer en duurzamer met nieuwe energieklasses zoals A+++-50%. Ook communicatie tussen verschillende producten en automatische programma's behoren tot de thema's van 2019.


Bosch komt met muisstille Serie 8 wasmachine en droger

De nieuwe Serie 8-wasmachine beschikt over een vernieuwd automatisch wasmiddeldoseringssystem. Deze bepaalt automatisch het wasprogramma en de benodigde hoeveelheid wasmiddel met mililiter nauwkeurigheid. Dit baseert de wasmachine op het gewicht, hoe vuil de was is en het type kleding. Het korste wasprogramma duurt slechts 30 minuten.

De droger kan via het Smart Dry-programma communiceren met de wasmachine. Op basis van het wasprogramma kan de droger automatisch het beste droogprogramma selecteren. Via een techniek genaamd AutoClean claimt de fabrikant dat de droger effectief pluisjes van de kleding kan verwijderen.


LG presenteert ThinQ-wasmachines met AI

De nieuwe wasmachines van LG gaan gebruik maken van big data en kunstmatige intelligentie voor het bepalen van het perfecte wasprogramma. In de praktijk betekent dit dat je, net als bij Bosch, niet meer zelf na hoeft te denken over welk wasprogramma het beste geschikt is voor de wasbeurt. De nieuwe ThinQ AI-wasmachines vallen onder de energieklasse A+++-50% en kun je ook bedienen via een app op je smartphone.


AEG lanceert AEG9000 wasmachine en droger

Ook AEG richt zich om slimmere integratie van de wasmachine en wasdroger. De twee apparaten in de 9000-serie kunnen met elkaar communiceren om zo het resultaat te verbeteren. Andere technieken zoals DualSense en SensiDry minimaliseren de beschadigingen aan je kleding en zorgen daarnaast voor extra energiebesparing.

De AEG 9000 wasmachine en droger krijgen een adviesprijs van 1000 euro en liggen begin volgend jaar in de winkels.