Jeroen Boer Boer
Jeroen Boer Boer
Redacteur

Test: drie uitstekende televisies

Door: Jeroen Boer Boer | 14 februari 2020 13:14
De gemiddelde televisie wordt steeds iets groter. Niet zo gek dus dat een 55inch-toestel inmiddels een bijzonder populaire maat is. Maar welke 55inch-televisie kies je dan? Wij hebben de drie beste 55inch-televisies van dit moment voor je op een rij gezet. Ieder van deze drie televisies heeft zijn eigen sterke punten, dus er zit er zeker een voor jou bij.

Ook nadat je de keuze voor een 55inch-televisie hebt gemaakt, valt er nog genoeg te kiezen. Niet alleen qua prijs, maar ook qua mogelijkheden. Ga je voor een indrukwekkend filmbeeld in de vorm van een OLED-televisie of wil je toch een toestel dat ook overdag met meer licht goed te zien is? De drie toestellen op deze pagina zijn alledrie goed en hebben ieder hun eigen sterke punten.


Voor de filmfanaat: Panasonic TX-55GZW954

9,1

Panasonics TX-55GZW954 laat zich met één woord omschrijven: compromisloos. Het OLED-scherm zorgt voor fantastische beelden met een indrukwekkend contrast. uiteraard wordt HDR ondersteunt en ziet HDR-content er bovendien uitzonderlijk goed uit. Dit is dé televisie voor filmfanaten die films weergeeft in perfecte kleuren, precies zoals de filmmaker het bedoeld heeft. Het geluid is voor een televisie prima en voldoet zelfs voor het kijken van een film, maar je kunt uiteraard een eigen geluidssysteem aansluiten. De televisie heeft vier HDMI-ingangen. Uiteraard worden ook de relevante streamingdiensten als Netflix en YouTube ondersteund. Deze indrukwekkende televisie is wel duurder dan andere 55inch-toestellen.


Geen kabel in zicht: Samsung QLED 4K 55Q85R

9,1

De QE55Q85R is niet Samsungs topmodel, maar veel scheelt het niet. Dankzij een gesegmenterde achtergrondverlichting heeft deze QLED een uitstekend contrast. Ook de kijkhoek is erg goed en kan bijna die van een OLED-scherm benaderen. Uiteraard is er ondersteuning voor HDR en dat ziet er prima uit. Ten opzichte van een OLED is deze televisie beter ook bij omgevingslicht goed zichtbaar. Waar deze Samsung echt door opvalt is de One Connect Box. Alle aansluitingen zitten op dit externe kastje dat met een heel dunne kabel met de televisie verbonden is. Zo kun je de televisie zonder kabels in zicht ophangen. Samsungs Smart Hub interface zit helder in elkaar en biedt veel functionaliteit. Voor gamers is deze televisie dankzij een kleine inputlag extra geschikt.


Betaalbaar met een extraatje: Philips 55PUS7304

7,7

De Philips 55PUS7304 is een degelijke gezinstelevisie voor een goede prijs. Interessant is dat deze televisie is voorzien van Ambilight, Philips' unieke eigenschap waarmee de muur in de kleuren van het televisiebeeld verlicht wordt. De beeldkwaliteit is goed. Wat deze Philips een interessante gezinstelevisie maakt, is zijn IPS-scherm. Een dergelijk paneel staat garant voor een goede kijkhoek zodat je de televisie vanuit meerdere hoeken goed kunt zien. Bovendien kun je de televisie dankzij een draaivoet ook nog eens handig verstellen. De tv ondersteunt HDR, maar de maximale helderheid is niet hoog genoeg voor een echt indrukwekkend HDR-beeld. Met vier HDMI-aansluitingen heb je genoeg poorten voor al je apparatuur inclusief spelcomputers. De bediening is dankzij Android TV eenvoudig en uiteraard worden alle streamingdiensten ondersteund.

Deel dit bericht:
Tags