Video review: Nikon AF S 24-70mm F 2.8 objectief

Door: redactie-besteproductnl | 28 april 2010 14:54
Video review van de 24-70 F2.8 objectief van Nikon. Geschikt voor professionele fotografen
Video review Nikon AF-S 24-70mm F/2.8 objectief

17 april 2010 door Marc Pluim| Marc Pluim Fotografie
Een professioneel fotograaf investeert makkelijker in goede, lichtsterke (dusdure) objectieven dan de hobbyfotograaf en heeft daardoor een enorme voorsprongals het gaat om (technische) mogelijkheden en de grenzen van wat haalbaar / niethaalbaar is. Zo ook met de AF-S Nikkor 24-70mm 1:2,8G ED.

Dit Nikon-objectief weegt 900 gram

Het objectief is slank (83x133 mm), weegt 900 gram en wordt geleverd met afneembarezonnekap en opbergbuidel. De rubberen ring rond de bajonet maakt de aansluitingop de camera spatwaterdicht. De forse frontlens heeft een filtermaat van 77 mm.De snelle Silent Wave autofocus is makkelijk uit te schakelen voor handmatige scherpstelling.Er is geen diafragmaring (G): diafragmeren gebeurt elektronisch.

Ook goed in donkere omstandigheden
Dit objectief van Nikon heeft15 elementen in 11 groepen, waarvan de frontlens voorzien is van Nano Crystal Coatingdat hinderlijke schittering voorkomt. Het diafragma heeft 9 afgeronde lamellen ende grootste opening is 2.8 over het hele zoombereik. Dat maakt dat dit objectiefonder lastige (donkere) omstandigheden nog prima bruikbaar is. De kortste instelafstandis 38 cm en de opnamen zijn zo goed als vrij van vervorming, wat vooral in de groothoekstandopvallend is.


Dankzij de afneembare zonnekap en de rubberen ring rond het bajonet is dit objectiefook erg goed geschikt voor buitenfotografie

Prijs/kwaliteit
Een kostbaar objectief, maar voor de professional onontbeerlijk. Op dit moment kunje 'm in verschillende webwinkels voor ongeveer 1400 euro aanschaffen. Maar goed, dit objectief neemt een belangrijkeplek in in het rijtje objectieven in de fototas: 12-24 mm / 24-70 mm / 70- 200 mm.


Dit objectief heeft praktisch geen last van vertekening

Conclusie
Een kwalitatief hoogwaardig objectief, onontbeerlijk voor de veeleisende fotograaf.Zo goed als geen vervorming en perfect geschikt voor persfotografie, reportagewerken portretten. Door het praktische zoombereik echt een allround stuk gereedschap.Je bent heel veel beter af met dit objectief op een goedkope body, dan met een durecamera en een goedkope kitlens.

Pluspunten AF-S Nikkor 24-70mm 1:2,8G ED
+ Ook goed in donkere omstandigheden
+ Onmisbaar voor professionele fotograaf

Minpunten AF-S Nikkor 24-70mm 1:2,8G ED
- Misschien aan de zware kant