Volg ons

De beste smartbands vergelijken

Profiel foto Jeroen Boer
Jeroen Boer
Expert smartbands
Een smartband motiveert je te bewegen
Een smartband is een handig hulpmiddel om fitter en gezonder te worden. Alle smartbands zijn voorzien van een stappenteller die bijhoudt hoeveel stappen je op een dag zet. De meeste smartbands geven je bovendien een seintje als je te lang stilzit. Luxere modellen zijn daarnaast voorzien van een hartslagteller. Niet alleen handig voor sporters, ook je slaappatroon kan hiermee nauwkeurig worden vastgelegd. Alle data die een smartband gedurende de dag verzamelt, kun je uitlezen in een app op je smartphone. Smartbands worden niet voor niets ook wel fitnesstrackers genoemd want de meeste modellen zijn in staat om ook sportactiviteiten nauwkeurig bij te houden. Verschillen zitten in accuduur, hartslagmeter en de aanwezigheid van gps. Wat voor jou de beste smartband is, hangt ervan af of je een model zoekt voor al je activiteit of een gespecialiseerde smartband die je vooral tijdens het sporten wilt gebruiken.
t/m
190 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Sporthorloge of smartband kopen: lees eerst deze handige tips
Een smartband of sporthorloge is puur gericht op jouw lichaamsbeweging. In deze koopgids zetten we voor je uiteen waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen.
Lees de koopgids

Best geteste smartbands door BesteProduct.nl


Meest recent geteste smartbands door BesteProduct.nl

8,3
De Charge 4 is het nieuwste model in de bekende reeks fitnessbandjes van Fitbit. Uiterlijk is er niks veranderd ten opzichte van het vorige model, maar FItbit heeft eindelijk een gps-ontvanger ingebouwd. Hierdoor kan je afgelegde route worden bijgehouden zonder je telefoon mee te nemen. Erg handig! De toegenomen functionaliteit maakt deze fitnesstracker meer dan ooit een smartwatch.
Joris Peterse
Joris Peterse
Haarlem • 4 reviews
Lees de hele review
6,1
De Samsung Galaxy Fit bevindt zich tussen keiharde concurrentie en weet zich daar niet goed van te onderscheiden. Hoewel de smartband erg stevig is met een metalen behuizing, zit hij niet lekker om je pols. Vergeleken met andere producten van onder andere Garmin en Fitbit valt het pakket features ook tegen. Zo ontbreken GPS-functies en is hij een stuk dikker. De besturing van het horloge is wel erg intuïtief en ook de twee smartphone-apps zijn zeer makkelijk om te gebruiken.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
7,8
Hoewel Huawei niet het eerste merk is waar je aan denkt bij smartbands en fitness trackers, laat het bedrijf met de Band 4 Pro zien dat ze absoluut het overwegen waard zijn. Voor nog geen 80 euro krijg je een zeer complete smartband die erg lekker zit en ook nog eens voldoende functionaliteit biedt. Voornamelijk de GPS-sensor is een feature waar maar weinig smartbands in dit segment over beschikken. Het uitstekende scherm en de goede app voegen nog meer gevoelsmatige waarde toe. Er zijn nog wel een paar puntjes waar Huawei aan moet werken. Zo is het scherm aan de kleine kant, werken de notificaties niet helemaal lekker en moet je te lang wachten tot je hartslag wordt weergegeven.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
6,5
Geen prijzen
De Fitbit Charge 3 is nu ongeveer anderhalf jaar op de markt, maar voelt ernstig ouderwets. Concurrenten zoals Samsung en Huawei hebben de smartband al lang voorbij gestreefd en Fitbit heeft nog altijd geen vervangend model geïntroduceerd. Het ontwerp is prima tijdens het sporten, maar is eigenlijk te hoekig voor kleding met lange mouwen. Daarnaast zit er te weinig rek in de bandjes om voor iedereen een juiste pasvorm te garanderen. Het grootste nadeel van de Charge 3 is echter het scherm. Het gebrek aan kleuren en de lage resolutie zijn niet meer van deze tijd en laten de fitness tracker er veel goedkoper uit zien dan dat hij is. Over die prijs gesproken: hij is niet alleen te duur in de initiële aanschaf, maar ook in de maanden daarna. Voor de meest uitgebreide functionaliteit moet je namelijk maandelijks of jaarlijks betalen voor een Premium-abonnement dat significant bijdraagt aan het totaalbedrag. De Charge 3 komt daardoor na één jaar al drie keer duurder uit dan bijvoorbeeld een Huawei Band 4 Pro!
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review

Smartband: de populairste merken