Volg ons

De beste smartbands vergelijken

Profiel foto Jeroen Boer
Jeroen Boer
Expert smartbands
Een smartband motiveert je te bewegen
Een smartband is een handig hulpmiddel om fitter en gezonder te worden. Alle smartbands zijn voorzien van een stappenteller die bijhoudt hoeveel stappen je op een dag zet. De meeste smartbands geven je bovendien een seintje als je te lang stilzit. Luxere modellen zijn daarnaast voorzien van een hartslagteller. Niet alleen handig voor sporters, ook je slaappatroon kan hiermee nauwkeurig worden vastgelegd. Alle data die een smartband gedurende de dag verzamelt, kun je uitlezen in een app op je smartphone. Smartbands worden niet voor niets ook wel fitnesstrackers genoemd want de meeste modellen zijn in staat om ook sportactiviteiten nauwkeurig bij te houden. Verschillen zitten in accuduur, hartslagmeter en de aanwezigheid van gps. Wat voor jou de beste smartband is, hangt ervan af of je een model zoekt voor al je activiteit of een gespecialiseerde smartband die je vooral tijdens het sporten wilt gebruiken.
t/m
143 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Sporthorloge of smartband kopen: lees eerst deze handige tips
Een smartband of sporthorloge is puur gericht op jouw lichaamsbeweging. In deze koopgids zetten we voor je uiteen waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen.
Lees de koopgids

Best geteste smartbands door BesteProduct.nl


Meest recent geteste smartbands door BesteProduct.nl

6,5
Geen prijzen
De Fitbit Charge 3 is nu ongeveer anderhalf jaar op de markt, maar voelt ernstig ouderwets. Concurrenten zoals Samsung en Huawei hebben de smartband al lang voorbij gestreefd en Fitbit heeft nog altijd geen vervangend model geïntroduceerd. Het ontwerp is prima tijdens het sporten, maar is eigenlijk te hoekig voor kleding met lange mouwen. Daarnaast zit er te weinig rek in de bandjes om voor iedereen een juiste pasvorm te garanderen. Het grootste nadeel van de Charge 3 is echter het scherm. Het gebrek aan kleuren en de lage resolutie zijn niet meer van deze tijd en laten de fitness tracker er veel goedkoper uit zien dan dat hij is. Over die prijs gesproken: hij is niet alleen te duur in de initiële aanschaf, maar ook in de maanden daarna. Voor de meest uitgebreide functionaliteit moet je namelijk maandelijks of jaarlijks betalen voor een Premium-abonnement dat significant bijdraagt aan het totaalbedrag. De Charge 3 komt daardoor na één jaar al drie keer duurder uit dan bijvoorbeeld een Huawei Band 4 Pro!
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
8,0
De Charge 3 van Fitbit heeft een bescheiden en compact design. Met tal van verkrijgbare kleuren bandjes oogt het als een mooi geheel, niet onbelangrijk voor een wearable. Het prima draagcomfort en het formaat maken dat je ‘m makkelijk de hele dag en nacht draagt. Deze tracker registreert je hartslag, slaap en diverse activiteiten als stappen en traptreden. De Fitbit is waterdicht en meet de data van verschillende sporten, waaronder zwemmen. De batterijduur is met ongeveer een week prima, de app werkt bijzonder fijn en de prijs-kwaliteitverhouding is scherp. Muziekopslag, een kleurenscherm en GPS ontbreken. Voor dat laatste kun je ‘m overigens wel aan je smartphone koppelen. Voor 150 euro vinden we het een goede allround koop, goed genoeg zelfs voor een kooptip.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
8,0
Klein van stuk, maar groots in prestaties. Met een prijskaartje van 180 euro is de Vivosport zeker niet de goedkoopste, maar hij maakt het wat ons betreft wel waar. De tracker beschikt over een hartslagsensor, een kleuren touchscreen en ingebouwde GPS. Gebruik je dat laatste niet te vaak dan haal je de beloofde accuduur van vijf dagen met gemak. Design-technisch misschien geen juweeltje, maar het kleine formaat maakt daarin veel goed. Een bescheiden bandje oogt meestal wat fijner dan zo’n joekel van een ding om je pols. Je kan tal van sportieve activiteiten meten, maar koop deze tracker vooral niet vanwege de krachttraining-functie. Deze werkt niet accuraat. Gelukkig zit het met de rest wel snor. De tracker is tot slot waterproof en maakt gebruik van de fijne Garmin app. Zoveel functionaliteit in zo’n klein bandje, dat verdient een kooptip.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,8
De Fitbit Charge 2 heeft zich in onze test bewezen als goede allround fitness tracker. Typisch voorbeeld van een ‘prima tracker’ die voor veel verschillende mensen geschikt is. Onder een degelijk jasje schuilen diverse mogelijkheden om zowel je stappen en calorieën als specifiek je trainingsactiviteit bij te houden. De Charge 2 beschikt over een hartslagsensor en houdt het op één acculading zo’n 5 dagen vol. De tracker is helaas niet waterproof, heeft geen kleurendisplay en beschikt niet over ingebouwde GPS (locatie tracken gaat via koppeling met je smartphone). De uitstekende app, de gebruiksvriendelijkheid en de veelzijdigheid zorgen onderaan de streep voor een prima score. En een kooptip!
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Lees de hele review

Smartband: de populairste merken